איך אומרים, כל עקבה לטובה?
מקווה בשבילכם שהטיול יצא לפועל, נשמע כמו מסע נהדר.
אז למי שלא עקב בשרשור הטיול לאירופה שרוצה לעשות אחד המשתמשים פה, תכננו לצאת ביולי לשבוע טיול (כמו של שנה).
שלישיית רוכבים, אנוכי, R1200GS ו- F800
התאריכים נסגרו, הנשים אישרו, החופש מהעבודה נלקח, המסלול הוכן ונשאר רק להתגלגל...
אבל... אבל...
יצאנו אני והבחור עם הבימר 1200 לסיבוב בצהריים. קפה וקצת אוכל, והתגלגלנו חזרה.
כביש ישר סרגל. מותר 80.... נסענו.... 80... הוא מוביל.... בסוף נשבר לו, יצא לעקיפה וחזר. אני, כמובן מיד אחריו.
ממשיכים עוד כמה דקות על הכביש, מגיעים לכיכר. עומד שוטר על אופנוע. מסמן - אחריי בבקשה.
מסתבר- היה לייזר, הבחור נתפס על 135. למזלי הרב לא הספיקו ללזור עליי מספיק זמן כדי לקבל קריאה.
135 אחרי תיקון זה 131. כביש של 80, זה 51 מעל המותר.
50 מעל זה שלילה במקום, מנהלתית לחודשיים.
אז התקשרנו, עוד שני חברים הגיעו ברכב, אחד טיפס על הבימר ונסענו חזרה.
הוא ינסה להמיר חלק מהחודשיים האלו לקנס כספי... אם יצליח, יש טיול-אם לא, אולי ייתמזל מזלנו ועוד נצליח לצאת בסוף אוגוסט.
סעמק.
איך אומרים, כל עקבה לטובה?
מקווה בשבילכם שהטיול יצא לפועל, נשמע כמו מסע נהדר.
אם כבר נדפק טיול אז דע לך שהטיול של כולם נדפק ועומד להידפק עוד יותר, כבר מהשנה מעבר פאסו סלע עומד להיסגר לכלי רכב ממונעים ל3 שעות באמצע היום ומשנה הבאה רוב הדולומיטים יהיו סגורים לכמה שעות כל יום לסירוגין, הירוקים דפקו אותנו עוד פעם, לא שאני נגד איכות הסביבה אבל אני נגד טימטום.
הסיפור בקצרה, UNESCO רוצה לקחת לדולמיטים את מעמד "אתר מורשת" האיטלקים שלא חייבים רוצים להמשיך להיות רשומים כ"אתר מורשת" (כנראה מדובר בכסף) רוצים להראות שהם משמרים את הדולמיטים עם חוקים דבילים
https://driveeuropenews.com/2016/02/...untain-passes/
מה הקשר בין השלילה הזאת לבין טיול בחו"ל?
אם יש לו כבר רישיון בינלאומי אז מה הבעיה לטייל בחו"ל עם הרישיון הזה?
כסף זו כנראה הסיבה היחידה באמת.
נו, איטלקים.... לך תגיד להם שהם טועים.
דבר ראשון, הרשיון נלקח במקום. אז אין לו רשיון. וכידוע, ללא רשיון אסור לנהוג.
דבר שני, הרשיון ההולנדי כמו שכתב השכן שלי מעליי, תקף בכל האיחוד האירופי.
הבחור יכול להשתמש ברשיון הישראלי (כמובן שלא - רק ב 180 הימים הראשונים במדינה לפני שהחוק מחייב החלפה להולנדי), אבל במקרה אין לו בכלל אופנוע ברשיון הישראלי, אז זה לא רלוונטי.
אוקי, כנראה אני לא עוקב בדיוק
חשבתי בישראל הוא קיבל שלילה ויש לו רישיון מחו"ל והוא רוצה לנהוג בחו"ל
שלילה במדינת ישראל לא משפיעה על הרישיון של בן אדם בחו"ל (כשיש לו רישיון ממדינה אחרת).
גם אם היה נוהג בחו"ל אם רישיון רק של הארץ בשלילה בארץ והיה קורה משהו עדיין הסיכוי היה מאוד נמוך שהביטוח היה מגלה.
אם היה מגלה היה מתנער ממנו כמובן. אף אחד לא פראייר.
הייתי ממליץ לחבר שלך להתייעץ בדחיפות עם עו״ד איך אפשר להתמודד עם השלילה.
BMW F800 GSA
הוא כבר דיבר עם עורך דין לתעבורה, דבר ראשון צריך לחכות למכתב הרשמי (צריך להגיע תוך 10 ימים). במכתב יש את מספר התיק.
את המספר מוסיפים למכתב שעורך הדין כתב, שולחים.......
......
ומתפללים שיאשרו לו (בנוסף לקנס על המהירות) להמיר את השלילה לקנס כספי נוסף.
(אני מכיר כבר כמה אנשים שעשו את זה).
אגב, קנסות מהירות בהולנד אפשר לחשב בגסות לפי הנוסחא הבאה : 10€ לכל קמ״ש מעל המותר: 51 מעל המותר ~510€.
לגבי. ההמרה משלילה, פורומים מספרים על מספרים שבין 1000-2000 יורו, תלוי בחומרת המעשה ובעבר התעבורתי כמובן.