תוצאות 1 עד 15 מ 31

אשכול: חוויית מסלול בקפריסין - ביקורת

תצוגה בשכבות

Junior Member הסמל האישי של Xiaomi
    תודה על התגובות. ברור שכיף לרכב במסלול סגור, על אופנוע ספורט. לא סיפרתי כאן שקיבלתי אופניים חשמליות בחניון עם קונוסים. לא הבעתי אף את דעתי על שום דבר אחר, לא נתתי כאן אפילו רמז אם נהנתי או לא. החברה שהגיעו, אכן לא הייתי מבקש יותר והכל טוב ויפה. הדבר היחיד שלשמו פתחתי את ה שרשור הוא מצב תחזוקתי של האופנועים.

אין לי אינטרס בעד או נגד אף אחד חס חלילה. התלבטתי רבות אם לכתוב את כל זה. ברור שזה לא פוסט נעים וכיפי אבל הרגשתי מחויבות לכתוב את מה שאף אחד לא יגיד לכם, וכל אחד יעשה את השיקול שלו אם בא לא להתעסק עם אופנוע לא מושלם, ומותר לו לדעת את זה לפני שהוא עולה על המטוס ומשלם כמה אלפיות.

לא יודע למה אומרים לי שילמתי בזול - שלושה ימים 12K יום אחד 4K שילמתי בדיוק כמו כל אחד אחר שטס השנה למסלולים בחו"ל.

כמו כן למה בדיקה במוסך שונה אם זה אופנוע מסלול. כשיש נזילה של שמן במתלה הקידמי כל מוסך פשוט יראה את זה וזה לא תקין. איך תוודא שיש מספיק נוזל ושהוא נשאר שם, אם הוא נוזל?
    אריק, למה אתה מבטל את דברי על חוסר בשמן, ושמן ישן? אני מבין שלא בדקת שמן באופנועים, אבל זה לא אומר כלום. אני הגעתי יום לפני עם המדריך, והייתי שם כשהוא עבר על המכלוללים, ומה שאני אומר זה את מה שהוא ציין כלא תקין לפני שהחליט להמשיך עם האופנועים הלא תקינים, כי העובד העצלן שם לא היה לו כוח להכין עוד אופנוע כן תקין שנמצא בסככה. אני שמעתי את הכל, לא אני (חסר נסיון שכמותי) הערכתי את השמן שרץ במנוע כישן ומגעיל, אלא אותו מדריך שהעלה אותך על האופנוע הזה. נותן לי הרגשה חרא, ואני חושב אם זה מה שמגלים בדקה ממבט חיצוני מה יש שם עוד פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?

עליתי על אחד האופנועים, אני מסתכל למטה ואין לוח שעונים - לא מהירות או סלד אלא כלום, מזלג וכידון. לא הייתי עולה על דבר כזה לסיבוב בשכונה, אני חולם על אופנועי ספורט ומדבר עם אין סוף רוכבים מביט על האופנועי הליטר שלהם המדהימים ורואה איך כל אחד ואחד ללא יוצא מן הכלל מדגם את האופנוע שלו. 99% מאופנועי הספורט בארץ בני עד 10 נראים כאילו יצאו הרגע מהחנות. ככה אוהבים אותם ושומרים עליהם. חשבתי שבמסלול בחו"ל זה מה שאראה, ולא משהו שנראה כמו עגלה. חשבתי למשל שאם אגיע לנס הרים עם האופנוע מהמסלול ואציע למישהו עם 600 ספורטיבי סיבוב, אמורות לצאת לו העיניים מהמקום על השידרוג, אבל זה לא ככה ואף אחד לא היה מעיף מבט על האופנועים בלאי האלה או יורד מהאופנוע שלו בשביל סיבוב על אחד מאלה. זה מה אני אומר פה.

אחד האופנועים שם למשל, אתה מסתכל מצד אחד רואה את הרגלית המקורית. מצד שני, רירסט בצבע זהב של מרוצים. האם הם באותו גובה? בערך... לכל אופנוע היו ידיות ומנופים אחרים. ברוב הפעמים שונים בין ימין ושמאל (כלומר בכל צד סט או פירמה אחרים). באחד זה מתכוונן, באחר הכיוונון מקולקל, תחיה עם מה שיש. או למשל המושבים. באחד מושב מקורי (כולל של מורכב), באחר ספורטיבי, בשלישי שאריות של גומי שהיה פעם מושב ספורטיבי. יש כאלה שחיים עם זה בשלום, אחרים ישמחו לדעת מראש ולוותר על התענוג.

עוד דוגמא. עליתי לראשונה בחיי על אופנוע ספורט. זה שונה לחלוטין מהאופנוע שלי. אני שם לב שהמהירות המקסימלית שלי היא 100 בישורת וזה נראה לי מוזר. אמנם סיבוב ראשון אי פעם שלי, והישורת לא ארוכה, אבל זה מוזר. בסוף מתברר שהשעון מכוון על מיילים. מה שאני אומר זה שהכל אקראי. ציפיתי שהכל יהיה מכוון בצורה מושלמת ולא כך היה. באופנועים שלי תמיד אני משתדל שהכל יהיה 100 אחוז תקין, ולהגיד שהאופנוע הכי לא תקין שרכבתי עליו אי פעם הוא במסלול בחו"ל, וששלמתי כמה אלפיות על הרשות לרכב עליו יום אחד, פה האכזבה.

עוד דבר אחרון שפתאום נזכרתי, יותר משמעותי אולי. באחד האופנועים דיסק הבלם הקדמי קיבל כנראה מכה בעבר ולא היה שטוח לגמרי אלא מעוקם וגלי. בבלימה מסוף הישורת אתה שומע תק-תק-תק ומרגיש רעידות לא ברורות. חשבתי שננעל (קצת דומה ל ABS למרות שאין שם מערכת כזו). הוספתי בלם אחורי וכמובן ננעל תוך שניה. שחררתי אותו בעדינות והמשכתי החוצה מהמסלול עד שעצרתי (עם הקדמי, שעדיין עבד אבל תקתק ולא הבנתי מה זה אז החלשתי את הבלימה). אחר כך בהפסקה שמעתי שמדברים על אותו דיסק ועל כך שהוא מעוקם. הבנתם? תקינות... בטיחות... עליכם זה קטן - סעו, אני רק מתריע...

אלון (שקצת מתבייש להעביר ביקורת על מנוסים ממנו, אבל מתאמץ להיות נאמן לעצמו ולא להסתיר את האמת בשביל להיות יותר חברמן)
    נערך לאחרונה על ידי Xiaomi; 04-06-2016 בשעה 18:07.