קצת מבאס לשמוע.
מדוע התאכזבת גם מהמסלול עצמו? תוכל לפרט בבקשה?
ושני דברים נאמרו בדיוק על הסיפור שלך:
1. שילמת זול - קיבלת תמורה בהתאם.
2. לפעמים מה שזול בסוף עולה ביוקר.
ברצוני לכתוב ביקורת על חווית מסלול בקפריסין שיוצאת עם מדריך רכיבה מוכר וידוע.
אתחיל דווקא אולי בדברים הטובים, המדריך הוא חברמן לא רגיל ובעל עבר עשיר ברכיבה.
האגדות מספרות על סדומערד בשנת 97 ודיגמון למגזין מוטו. על הנייר סיפור הצלחה.
חשבתי לתומי שאוכל לצאת בשליש מחיר, ליום אחד במקום שלושה, והלכתי על זה.
בפועל התאכזבתי מהמסלול ומהאופנועים, שבעדינות אומר, אינם מתוחזקים כראוי.
כבר ממבט ראשון חיצוני נראו נזילות על המזלג הקדמי בשני אופנועים והמדריך ציין זאת במפורש.
כמו גם שהשמנים נראים מימי המנדט וכנראה האופנוע לא מטופל מי יודע כמה.
בשני אופנועים גם היה חסר שמן מנוע, ולציין זאת באוזני המכונאי המקומי היה כמו לציין בפני
סוכנות הונדה שנראה לי שמחיר חלקי החילוף קצת גבוה - אפשר לציין אבל לא יעזור.
שברים בפיירינג מתוקנים בהדבקה כבר שנים, אך בכל פעם נגבה מחיר החלק כאילו יוחלף בחדש.
אחד הרוכבים אף זיהה שבר שהוא עצמו גרם בשנה שעברה, שהודבק למרות שנגבו על כך 200 יורו.
אני עצמי נאלצתי לשלם 350 יורו על נזק שכנראה יתוקן באותה הצורה. לשם ההסבר, חתמתי על טופס
שאשלם על נזק עד 1500 דולר, מה שלא הייתי ממליץ כיום לאף אחד לחתום על כזה דבר...
בסיכומו של דבר אני לא ממליץ על החוויה, ויכול רק לשער מה עוד לא תקין באופנועים האלה, מודל 2007-2008
ובכלל לא בטוח שהיו עוברים בבדיקת מוסך או בבדיקה לפני קניה. לדעתי לא תקינים לרכיבה ולא עליתי מעולם לפני כן על אופנוע לא תקין.
לא הייתי משער בחיים שאגיע למסלול בחו"ל וזה מה שאראה. מיום רהאשון שאני רוכב לימדו אותי לעלות רק על אופנוע 100 אחוז תקין.
לתשומת לבכם - חווית מסלול בקפריסין - שם לא תראו אותי שנית...
קצת מבאס לשמוע.
מדוע התאכזבת גם מהמסלול עצמו? תוכל לפרט בבקשה?
ושני דברים נאמרו בדיוק על הסיפור שלך:
1. שילמת זול - קיבלת תמורה בהתאם.
2. לפעמים מה שזול בסוף עולה ביוקר.
אכן מבאס.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
אותי כן יראו שם שוב.
אני לא מומחה, אבל אופנועי מסלול ובדיקת קניה לא נראה לי מהעניין. לא מצליח לראות את הקשר בין פיירינג מודבק לחוויה על מסלול. רכבתי על שני אופנועים במסלול שם, שניהם היו מתוחזקים ועם צמיגים פיקס ומי שציפה לחוויית מסלול קיבל אותה בגדול. מסלול כיפי אחיזה מעולה, לוגיסטיקה טובה, הדרכה טובה, הכל מצויין. מודה שלא בדקתי מפלס שמן לאופנועים וגם לא נחרדתי משפשופים על הפירינג, ממליץ בחום.
אריק אביגד
נראה שכל הטענות הם על תחזוקת האופנועים שמן הסתם לא בבעלות המדריך, האם דיברת עם המדריך על כך? אני מניח שאם הוא לא מקבל תלונות על כך אין לו אינטרס להשקיע בכיוון כי מבחינתו הכל בסדר.
לגבי השתתפות עצמית, אין מקום שאני מכיר שלא גובה סכום כזה כולל השכרת אופנוע לטיול באירופה.
נערך לאחרונה על ידי Dresdner; 04-06-2016 בשעה 09:18.
תודה על התגובות. ברור שכיף לרכב במסלול סגור, על אופנוע ספורט. לא סיפרתי כאן שקיבלתי אופניים חשמליות בחניון עם קונוסים. לא הבעתי אף את דעתי על שום דבר אחר, לא נתתי כאן אפילו רמז אם נהנתי או לא. החברה שהגיעו, אכן לא הייתי מבקש יותר והכל טוב ויפה. הדבר היחיד שלשמו פתחתי את ה שרשור הוא מצב תחזוקתי של האופנועים.
אין לי אינטרס בעד או נגד אף אחד חס חלילה. התלבטתי רבות אם לכתוב את כל זה. ברור שזה לא פוסט נעים וכיפי אבל הרגשתי מחויבות לכתוב את מה שאף אחד לא יגיד לכם, וכל אחד יעשה את השיקול שלו אם בא לא להתעסק עם אופנוע לא מושלם, ומותר לו לדעת את זה לפני שהוא עולה על המטוס ומשלם כמה אלפיות.
לא יודע למה אומרים לי שילמתי בזול - שלושה ימים 12K יום אחד 4K שילמתי בדיוק כמו כל אחד אחר שטס השנה למסלולים בחו"ל.
כמו כן למה בדיקה במוסך שונה אם זה אופנוע מסלול. כשיש נזילה של שמן במתלה הקידמי כל מוסך פשוט יראה את זה וזה לא תקין. איך תוודא שיש מספיק נוזל ושהוא נשאר שם, אם הוא נוזל?
אריק, למה אתה מבטל את דברי על חוסר בשמן, ושמן ישן? אני מבין שלא בדקת שמן באופנועים, אבל זה לא אומר כלום. אני הגעתי יום לפני עם המדריך, והייתי שם כשהוא עבר על המכלוללים, ומה שאני אומר זה את מה שהוא ציין כלא תקין לפני שהחליט להמשיך עם האופנועים הלא תקינים, כי העובד העצלן שם לא היה לו כוח להכין עוד אופנוע כן תקין שנמצא בסככה. אני שמעתי את הכל, לא אני (חסר נסיון שכמותי) הערכתי את השמן שרץ במנוע כישן ומגעיל, אלא אותו מדריך שהעלה אותך על האופנוע הזה. נותן לי הרגשה חרא, ואני חושב אם זה מה שמגלים בדקה ממבט חיצוני מה יש שם עוד פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?
עליתי על אחד האופנועים, אני מסתכל למטה ואין לוח שעונים - לא מהירות או סלד אלא כלום, מזלג וכידון. לא הייתי עולה על דבר כזה לסיבוב בשכונה, אני חולם על אופנועי ספורט ומדבר עם אין סוף רוכבים מביט על האופנועי הליטר שלהם המדהימים ורואה איך כל אחד ואחד ללא יוצא מן הכלל מדגם את האופנוע שלו. 99% מאופנועי הספורט בארץ בני עד 10 נראים כאילו יצאו הרגע מהחנות. ככה אוהבים אותם ושומרים עליהם. חשבתי שבמסלול בחו"ל זה מה שאראה, ולא משהו שנראה כמו עגלה. חשבתי למשל שאם אגיע לנס הרים עם האופנוע מהמסלול ואציע למישהו עם 600 ספורטיבי סיבוב, אמורות לצאת לו העיניים מהמקום על השידרוג, אבל זה לא ככה ואף אחד לא היה מעיף מבט על האופנועים בלאי האלה או יורד מהאופנוע שלו בשביל סיבוב על אחד מאלה. זה מה אני אומר פה.
אחד האופנועים שם למשל, אתה מסתכל מצד אחד רואה את הרגלית המקורית. מצד שני, רירסט בצבע זהב של מרוצים. האם הם באותו גובה? בערך... לכל אופנוע היו ידיות ומנופים אחרים. ברוב הפעמים שונים בין ימין ושמאל (כלומר בכל צד סט או פירמה אחרים). באחד זה מתכוונן, באחר הכיוונון מקולקל, תחיה עם מה שיש. או למשל המושבים. באחד מושב מקורי (כולל של מורכב), באחר ספורטיבי, בשלישי שאריות של גומי שהיה פעם מושב ספורטיבי. יש כאלה שחיים עם זה בשלום, אחרים ישמחו לדעת מראש ולוותר על התענוג.
עוד דוגמא. עליתי לראשונה בחיי על אופנוע ספורט. זה שונה לחלוטין מהאופנוע שלי. אני שם לב שהמהירות המקסימלית שלי היא 100 בישורת וזה נראה לי מוזר. אמנם סיבוב ראשון אי פעם שלי, והישורת לא ארוכה, אבל זה מוזר. בסוף מתברר שהשעון מכוון על מיילים. מה שאני אומר זה שהכל אקראי. ציפיתי שהכל יהיה מכוון בצורה מושלמת ולא כך היה. באופנועים שלי תמיד אני משתדל שהכל יהיה 100 אחוז תקין, ולהגיד שהאופנוע הכי לא תקין שרכבתי עליו אי פעם הוא במסלול בחו"ל, וששלמתי כמה אלפיות על הרשות לרכב עליו יום אחד, פה האכזבה.
עוד דבר אחרון שפתאום נזכרתי, יותר משמעותי אולי. באחד האופנועים דיסק הבלם הקדמי קיבל כנראה מכה בעבר ולא היה שטוח לגמרי אלא מעוקם וגלי. בבלימה מסוף הישורת אתה שומע תק-תק-תק ומרגיש רעידות לא ברורות. חשבתי שננעל (קצת דומה ל ABS למרות שאין שם מערכת כזו). הוספתי בלם אחורי וכמובן ננעל תוך שניה. שחררתי אותו בעדינות והמשכתי החוצה מהמסלול עד שעצרתי (עם הקדמי, שעדיין עבד אבל תקתק ולא הבנתי מה זה אז החלשתי את הבלימה). אחר כך בהפסקה שמעתי שמדברים על אותו דיסק ועל כך שהוא מעוקם. הבנתם? תקינות... בטיחות... עליכם זה קטן - סעו, אני רק מתריע...
אלון (שקצת מתבייש להעביר ביקורת על מנוסים ממנו, אבל מתאמץ להיות נאמן לעצמו ולא להסתיר את האמת בשביל להיות יותר חברמן)
נערך לאחרונה על ידי Xiaomi; 04-06-2016 בשעה 18:07.
"פגמים ותקלות שאפשר לגלות בבדיקה יותר מעמיקה?" את מי זה מעניין ראבק זה אופנוע מהשכרה, מה שחשוב זו החוויה ההדרכה הלוגיסטיקה והאפשרות לרכב במסלול, שמתי כמה תמונות באלבום פה, תראו בעצמכם את הפיירינג השעונים הידיות ומושב המורכב המקורי...פחחח
אחי אני מצטער על השפה, אבל, מה אתה מקשקש? אם אני מחליף הלילה (כשכולם ישנים) את כל הדיסקים של הבלם הקדמי בכל האופנועים בארץ לדיסק גלי עם עיקום, כמה מהם לא יחזרו מחר בערב הביתה? תגיד לי אתה בבקשה, אבל בלי התחכמויות, פשוט תן מספר. אם זה לא 100 אחוז מכולם אז משהו פה דפוק.
תשמע עד הבעיה עם הדיסק הקידמי זה היה מרגיז אבל בו נגיד לא משהוא שיהרוס לגמרי את החוויה אבל אם אכן הדיסק היה עקום וזה היה ידוע לכולם אין יותר חמור מזה
מבאס לקרוא.
אני הייתי ביוון ולי היה כיף
אבל...
אותי לא החתימו על שום טופס השתתפות עצמית.
לפני שטסתי שוחחתי עם שי על מה קורה אם אני מרסק את האופנוע,
"שברת שילמת" זו התשובה שקיבלתי. אין ביטוח נזק לאופנוע מסלול.
כמובן שלבסוף ריסקתי את האופנוע (בסשן האחרון, ביום האחרון).
למזלי זה היה לואו סייד והנזק היה קטן ברמה שהרמתי את האופנוע והמשכתי לרכוב.
למזלי הגדול עוד יותר שי היה הגון בנוגע לעלות הנזק שעלי לשלם.
אבל רק לחשוב על זה שיכולתי לרסק את האופנוע ברמה שמכירת כליה לא היתה מספיקה לי
ואני חותם עכשיו ובעיניים עצומות על השתתפות עצמית של 1500$!
אני בספק אם המדריך אחראי על תחזוקת האופנועים שם, אני מאמין שסה"כ אם זה היה תלוי בו זה היה הפוך.
אכן זה ל כזה משנה מה המצב הויזואלי של האופנועים אבל שאתה מגיע ליום מסלול לראשונה בחייך החוויה מתעצמת שאתה עולה על אופנוע מדוגם
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
וודאי שזו לא אשמת המדריך. זו האשמה של מי שמארגן את העניין (ומשלם גם את המשכורת של המדריך) ולפי מה שמתואר כאן מנסה לעשות רווח קל על חשבון אנשים תמימים.
לא מזמן היה כאן שרשור על שכירת אופנועים באיטליה. מדובר על אופנועים חדשים ובמצב תחזוקתי מושלם בעלות של פחות מ-200 יורו ליום. כשאתה משלם 4000 שקל ליום אתה זכאי לצפות שהאופנוע שתקבל יהיה לא פחות מפרפקט.
אופנוע לא מטופל ברמה שלא בטיחותי (דיסק בלם עקום ובולמים נוזלים) זה פרטץ' ברמות.
הדרישה לתשלום בשל נזק בעלות של חלק חדש, כאשר בפועל ברור שלא קונים חלק חדש אלא מתקנים מוסיפה לתחושה שמרמים אותך.
בסך הכל - מי שמארגן את הימים האלו היה יכול לשלם לחברה אחרת המשכירה אופנועי ספורט ברמה גבוהה יותר, אבל זה היה עולה לו יותר ובא ע"ח הרווחים. פות"ש - מכל הפרטים שמסרת הכי חשוב היה חסר: שם המארגן (או החברה המארגנת) שלו שלמת את הכסף. זה יעזור לכולנו להיזהר.
אני חושב שזה ביזיון במיוחד אם מדובר על מערכת בלימה תקולה באופנוע מסלול!
ואני באופן אישי לא הייתי משלם את ה350 יורו האלה ויהיה מה. חוצפה!
אני דווקא שקלתי בחיוב את הקטע של יום אחד , מסתדר לי מבחינת הכל. עכשיו אחרי שקראתי, גם אם חצי מהדברים נכונים. מעדיף לחסוך ושנה הבאה לטוס לסרס.