אופנועי מסלול הם אופנועים שונים לגמרי מאופנועי כביש. כמו ש-nimi9 כתב - מורידים מהם כל מה שלא הכרחי לקבוע זמני הקפה. לכן לעתים תראה צמות חשמל חשופות, ועוד דברים שבאופנוע כביש ייראו כמו קומבינות מכוערות, אבל באופנועים מוכנים למסלול הם לגיטימיים לגמרי. בנוסף, באופנועי מסלול מותקנים פיירינגים ייעודיים למסלול, שאיכותם משמעותית נמוכה יותר מאשר באופנועי כביש - וזה בסדר גמור. זו הדרך לחסוך עלויות, שגם ככה מטורפות. אגב, על פלסטיקת זנב ייעודית למסלול אין באמת מושב כמו שאתה רגיל מאופנועי כביש אלא סתם חתיכת גומי או ספוג שנעוצה לפלסטיקה, וגם זה בסדר גמור. כשמדובר על אופנועים משומשים בני 4, 5, 6, 7 או 8 שנים שמשמשים כאופנועי מסלול, לעתים במבט מקרוב אתה עלול לחשוב שמדובר בנבלה אמיתית, אבל זה לא בהכרח כך.
יחד עם זאת, בכל מה שקשור למצב המכאני, כלומר מנוע, שלדה ומכלולי שלדה (מתלים, בולמים, בלמים, גלגלים, צמיגים, מנופים, ידיות וכו') - אופנוע מסלול חייב להיות במצב תחזוקה מושלם, וזאת מפני שכל המכלולים המכאניים הללו - ובמיוחד מכלולי השלדה - עובדים בעומסים מטורפים על מסלול, ואף מגיעים לקצה. תקלה או חוסר תקינות של אחד מהם עלולה במקרה הטוב לפגום בחוויית הרכיבה על המסלול, ובמקרה הרע להביא לסכנה בטיחותית אמיתית שעלולה להסתיים רע מאוד.
אני לחלוטין מקבל שברים בפלסטיקה או 'קומבינות' בחשמל באופנוע מסלול כזה. אני פחות מקבל מנופים כאלה ואחרים, במיוחד תחליפיים מקוצרים, כי אני מעדיף את המקוריים או תחליפיים ארוכים מיועדים למסלול. גם לא אכפת לך אם חסר שמן מנוע. במקרה הגרוע ילך מנוע, וזו לא אחריות שלך.
אני לחלוטין לא מקבל בולמים שנוזלים באופנוע מסלול (או בכלל באופנוע), ואם נתנו לך לעלות על אופנוע עם דיסק עקום - זה חוסר אחריות מטורף שעלול לגרום לתוצאות רעות מאוד. האם יש לך תמונות של התקלות האלה?
גם אני, כמו nimi9, מעוניין לדעת מה לא טוב במסלול בקפריסין.
בנוסף, הפניתי את תשומת ליבו של המדריך לשרשור הזה, והוא ענה שהנושא בטיפול. מקווה מאוד שהוא יגיב פה לטענות הקשות שלך.