פעם זרקתי בזבל אחרי שדאגתי לפרק אותם שאף אחד אחר לא השתמש בהן שוב, עכשיו אני אוגר אותם ובאיזה יום שאף פעם לא מגיע אני יחתוך אותם לחצי ויתלה על הקיר במחסן
קסדה, להבדיל מכל ציוד בטיחות /פריט לבוש אחר שאנחנו משתמשים בו, יש לה תאריך תפוגה.
בעיקרון (כי ככה מנחים אותנו היצרנים) אחרי 5 שנות שירות נאמנות, קסדה, יקרה ואיכותית ככל שתהיה, אלא אם פגשה את האספלט כשהראש של הרוכב בתוכה טרם מלאו לה 5, אמורה לפרוש לגמלאות.
אז עברנו את השלב הזה שבו השלמנו עם זה שצריך למצוא לה מחליפה ראויה, איכותית לפחות כמו זו שמפנה את מקומה - יש קסדה חדשה.
מה עכשיו? מה עושים עם הקסדה הישנה?
אם אתם כמוני, אנשים שמפתחים סנטימנטים לחפצים דוממים, אתם כנראה לא ממהרים להשליך אותה לפח. לתרום אותה כבר מאוחר מדי (אמרנו 5 שנים, לא לוקח על עצמי לתת למישהו קסדה במצב לא בטיחותי לכאורה). אבל גם לא תמיד יש מקום לשמור בו את אוסף הקסדות הישנות - או כמו שאשתי שאלה אותי ברמיזה עבה: "לא אמרת שאתה הולך להיפטר ממנה...?"
אז מה אתם עושים בעצם?
* הסקר כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך מיועד לכל המינים.
נערך לאחרונה על ידי nimi9; 04-06-2016 בשעה 14:09.
פעם זרקתי בזבל אחרי שדאגתי לפרק אותם שאף אחד אחר לא השתמש בהן שוב, עכשיו אני אוגר אותם ובאיזה יום שאף פעם לא מגיע אני יחתוך אותם לחצי ויתלה על הקיר במחסן
עציצים
שאווארמה
אני שומר אותן ליום שאצא לפנסיה ויהיה לי זמן לעשות מהן כל מיני דברים מגניבים.
אין לי כרגע מקום להציגן לראווה, וגם אין לי מבחר (נוכחית וקודמת שנפסלה משימוש לאחר תאונה. אבל שומר אותה כמזכרת).
אולי יום אחד, כשיהיה לי מקום משלי, אבנה מדפי תצוגה לקסדות.
הקסדה שונה משאר ציוד הרכיבה (אולי בגלל שהיא חובה ואולי בגלל שזאת קסדה. וזה משהו מיוחד) ומציגה רוכב יותר מכל ציוד אחר (ציוד לא כולל את האופנוע).
זה גם כמו המשושים על שיריון הצב, מראה את "גילך" על 2 גלגלים ומה עברת בתקופה הזאת.
בכל מקרה, אני שומר אותן.
אחת נמכרה עם הטוסטוס
שתיים נוספות בארון
אחת על הראש
אחת נזרקה לפח אחרי תאונה
אחת נתרמה למישהו שרצה אותה
אחת נשלחה לאראי עם המשקף כי הם לא האמינו שהתפוצצות על סלע ב 160 בבית גוברין והמשקף לא התפוצץ.
אם אני לא טועה, היא חזרה לאופנועית לתצוגה.
לא נוהג להחזיק בדברים שאין בהם שימוש.
אחת מכרתי עם האופנוע.
יש עוד אחת ספאר, כמעט ולא מרכיב.
אפשר תמיד לתרום לפזור הפגנות הצדק החברתי..
גוזר את רצועת סנטר וזורק לפח.
BMW F800 GSA
בהמשך לדיון שפתחתי מסיבה לגמרי שונה (לא רציתי לזרוק קסדה ישנה שאין לי איפה לשמור) - משהו שנתקלתי בו כרגע:
מישהו מבקש לפרסם בקבוצת ציוד יד 2 בפייסבוק 2 קסדות שגילן כ-5 שנים.
אפילו לא למסירה (לא שזה יותר טוב...)
למכירה.
עד כמה שידוע לי, ויכול להיות שידוע לי לא נכון - 7 שנים זה הזמן המקסימלי המדובר לאחסון קסדה בתנאים מתאימים.
לא לשימוש מרגע הקניה.
אשמח לקבל רפרנס.
נ.ב.
אני לא באמת חושב שיש מספר קשיח, שלאחריו הקסדה שווה למקום שעליו נהוג לשבת, ולפניו הקסדה טובה ובטוחה כמו ביום שיצאה מן המפעל.
אבל באין לנו יכולת או רצון לבחון את העניין נקודתית לכל קסדה וקסדה, כנראה שכדאי לנו לסמוך על "המילה" של היצרניות.