לדעתי במקרה המדובר, השוטר דווקא רכב ממש באחריות ( לפחות ממה שהוצג...). השוטר נתן לבחור מרווח, לא נצמד מידי ופה ושם כשהיה ניתן התקרב לצידו וגם אז לא באופן שסיכן את הרוכב ו/או נהגים אחרים בכביש מעבר לסביר.
להלן התיעוד: http://reshet.tv/News_n/heb/news/Cri...lenews,212918/
הסרטון משוגע, לא שאני מצדיק את התנהגות הנהג על הגויירייד,
אבל האם זה לעניין שהשוטר רודף אחריו ומסכן חיי אנשים אחרים וחייו שלו שכן בסרטון ניתן לראות כי בכל פעם כמעט יש תאונה והכל שם על הקצה.
לדעתי במקרה המדובר, השוטר דווקא רכב ממש באחריות ( לפחות ממה שהוצג...). השוטר נתן לבחור מרווח, לא נצמד מידי ופה ושם כשהיה ניתן התקרב לצידו וגם אז לא באופן שסיכן את הרוכב ו/או נהגים אחרים בכביש מעבר לסביר.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 07-06-2016 בשעה 09:17.
מבחינתי אין לי בעיה שרוכב הג׳ויי רייד יסתכן וימצא את עצמו מרוח על האספלט גם, אפילו הייתי רואה את זה כמשעשע.
אם אתה בורח מהמשטרה, כל מה שקורה הוא על אחריותך בלבד.
העניין הוא שאם השוטר היה נפגע היה הרבה מאוד בלאגן. רוכב הקטנוע הוא אדיוט והייתי מאוד שמח לראות אותו נמרח על האספלט.
אבל מצד שני מה מצפים שיקרה? אם פורץ נפצע אצלך בבית כשאתה יורה או מנטרל אותו בצורה שהוא נפגע\נהרג, הוא יכול לתבוע אותך.
אם השוטר היה פוגע בו האדיוט עוד היה תובע את המדינה וזוכה בפיצויים. שוטר צריכה להיות סמכות לעצור אידיוט כזה בכל האמצעים- מהקל לקשה.
במיוחד שהוא עלול לפגוע באיזה ילד שעובר במעבר חציה או משהו בסגנון
יש לכם פה טעות בסיסית, אתם כל הזמן אומרים "רוכב רוכב"
זה לא רוכב זה פח אשפה אנושי שלו ולרכיבה אין שום קשר. כמו הרוב, אני רואה כאלו כל יום וגם כאלו שחותכים בצורה הכי מסוכנת שאפשר אופנועים אחרים כולל אותי, וגם אני אשמח לראות אותם מתפוצצים כמו ברחשים על שמשות של מכוניות.
אפילו שבחדרי ליבי אני מסכים איתך, לא היתי רוצה שהם "יתפוצצו כמו ברחשים".
אני חושב שחלק מהאשמה היא של הציבור הרחב.
אמנם בסוף הם אלה שעולים על הכביש ועושים מה שעושים אבל החברה שלנו כחברה מאפשרת את זה ואפילו תורמת לזה.
לדוגמא- ילדים שליחי פיצה. אף אחד לא באמת מלמד אותם לרכב וזו דרך טובה להרוויח כסף אם תחיה מספיק זמן.
העסקים דוחפים אותם להספיק כמה שיותר ומה לעשות, הדרך שלהם להספיק זו הדרך שלהם לעשות כסף.
ואז אתה שואל מה הקשר? הקשר הוא שככה הם לומדים לרכב. חלקם יקנו 250 וירגישו גיקסר וחלקם יעשו גם רישיון לא מוגבל ויקנו איזה סופר ספורט וימצאו את עצמם מרוחים על בטונדה.
תרבות נהיגה לא נמדדי בקלי הדעת, היא נמדדת בכלל הציבור. ובישראל כלל הציבור, מבחינת נהיגה, הוא אידיוט.
גם כאן, לא תמיד באשמתו.
אני חושב שהטעות שלך היא בסיסית, והיא בזה שאתה מניח שהבעיה באותם אינדיבידואלים היא כישורי הנהיגה. ידידי אין קשר לכישורי נהיגה, מדובר באנשים מהמיץ של הזבל (ללא קשר למעמד סוציואקונומי כמובן), עם אופי של פח אשפה, אנשים שלא אכפת להם מדבר פרט לעצמם והכל שייך להם ו"מגיע לי".
זה עניין של אופי נטו ושלא תטעה לרגע.
אותם אנשים שרוכבים כמו בהמות על קטנועים/ אופנועים וחותכים רכבים/ אופנועים תוך כדי סיכון של כולם סביבם כולל שלהם עצמם, הם אנשים שגם אם תשים אותם מאחורי הגה של רכב/ משאית/ אוטובוס/ מונית/ אופניים חשמליות יתנהגו בדיוק אותו דבר. מה שאני אומר בעצם במילים הרבה יותר פשוטות אבל הרבה פחות נעימות - מדובר בחרא של אנשים, נקודה. הבעיה שכל יום אני נתקל בעוד ועוד כאלה, ולשם הציבור במדינה הזאת הולך. למה הם כאלה? אתה יכול להגיד חינוך ואתה כנראה צודק, אבל אין קשר לכישורי נהיגה וכמו שאמרתי אני בהחלט לא אחסיר פעימה אם אראה אחד כזה שלפני דקה חתך אותי בתוך השוליים ועוד בשעות עומס כי 70 זה לא מספיק מהיר לו, מפוצץ מרוח על בגאז' של רכב שעמד בשוליים לדוגמה.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 07-06-2016 בשעה 20:32.
מסכים עם שאשא בכל מילה.
סיכום קצר:
אם זה נראה כמו חרא, מרגיש כמו חרא ומריח כמו חרא...
זה כנראה ילד חרא.
עזבו שטויות, מישהו יודע אם מצאו את העגיל יהלום?
אני אנסה לתת לך פרספקטיבה קצת שונה.
על זה שהוא חרא של בן אדם ויש עוד הרבה כאלה שיכולים בעצם להרים את חיריה מחדש אין לי ויכוח.
החוכמה היא, בתור מדינה, להוציא את החברה האלה מהנורמה.
במקום שבו יש תרבות נהיגה טובה זה קורה פחות. במקום שבו המשטרה באמת עושה את העבודה המזורגגת שלה(ומצד שני החוקים מאפשרים לשוטרים,במקרה של סכנה לציבור, לעצור בכל מחיר חרא קטן כזה) זה קורה הרבה פחות. במקום שבו אם תופסים מישהו נוסע על כלי כזה או אחר ללא רישיון(ולא, אני לא מדבר על חידוש תוקף וכו. אלא על כאלה שלא הוציאו רישיון או נפסלו מלהוציא רישיון או נשלל להם הרשיון) אז הוא הולך לכלא עם תיק פלילי, בלי חוכמות ובלי הנחות- חוקה למהדרין, זה לא קורה בכלל כי אנשים יפחדו מדי לפגוע בעצמם\במשפחה שלהם.
חוקים נועדו לעשות סדר, כשחוקים לא נאכפים כמו שצריך ושיש מי שיכול להתחמק מעונש באופן קבוע, החוקים הם הדרך של אנשים מסויימים להשתלט על המדינה.
אנחנו נמצאים באמצע. מצד אחד חלק מהאנשים יפגעו(בדרך כלל אלה שהם יחסית תמימים) ומצד שני אלה שצריכים למגר את ההתנהגות שלהם כבר כופפו את המערכת כל כך שזה לא כזה נורא בשבילם.
עניין האופי שאתה מדבר עליו הוא נגזרת חברתית קבועה שהתפתחה מוטציה מכוערת של חברה אלימה בלי סדר בסיסי.
אני מניח שמה שאני מנסה להגיד בסוף זה שהם(החלאות שמתנהגים ככה) אשמים בזה, אבל לא רק הם.
נפלתם על הראש?????
ואם היה מתפרץ רכב למסלול רכיבה של הקטנוע והשוטר והיו 2 הרוגים מה הייתם אומרים?
אסור לרדוף אחרי דו גלגלי ....
לא משנה מה הוא עשה לא מגיע לו גזר דין מוות.
ראיתם את הפרסה המפגרת שהוא עשה בצומת ואם היה בא מהצד השני רכב ומעיף את הילד הזה לשמיים?
בחייכם איזו עברה =גזר דין מוות?
כששוטר רודף אחריך אני מניח שרמת הלחץ של העבריין מאוד גבוהה וזה מתכון בטוח לביקור אצל ההוא שבשמיים.
אסור לשוטרים לרדוף אחרי דו גלגלי רק במקרה של אירוע פחע.
אז למה רק דו גלגלי? אם תרדוף אחרי מכונית גם יכולים להיות הרוגים. ומה עם מרדף רגלי? אם העבריין המסכן ייפול וייקבל מכה בברך?
היה לא מזמן מרדף בצפון שהסתיים בתאונה חזיתית. מקרה מצער מאוד שסביר להניח שהיה יכול להימנע גם אם היה מתבצע מרדף. אפשר לסמוך על שיקול הדעת של השוטר ולהנחות לוותר במקרה של סכנת חיים אבל לשלול מרדפים או פרסות לגמרי זה לתת אישור לפושעים להסתלק מזירת הפשע מבלי שלמשטרה יש יכולת להגיב.
http://news.walla.co.il/item/2792872