ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
אני חושב שהטעות שלך היא בסיסית, והיא בזה שאתה מניח שהבעיה באותם אינדיבידואלים היא כישורי הנהיגה. ידידי אין קשר לכישורי נהיגה, מדובר באנשים מהמיץ של הזבל (ללא קשר למעמד סוציואקונומי כמובן), עם אופי של פח אשפה, אנשים שלא אכפת להם מדבר פרט לעצמם והכל שייך להם ו"מגיע לי".
זה עניין של אופי נטו ושלא תטעה לרגע.
אותם אנשים שרוכבים כמו בהמות על קטנועים/ אופנועים וחותכים רכבים/ אופנועים תוך כדי סיכון של כולם סביבם כולל שלהם עצמם, הם אנשים שגם אם תשים אותם מאחורי הגה של רכב/ משאית/ אוטובוס/ מונית/ אופניים חשמליות יתנהגו בדיוק אותו דבר. מה שאני אומר בעצם במילים הרבה יותר פשוטות אבל הרבה פחות נעימות - מדובר בחרא של אנשים, נקודה. הבעיה שכל יום אני נתקל בעוד ועוד כאלה, ולשם הציבור במדינה הזאת הולך. למה הם כאלה? אתה יכול להגיד חינוך ואתה כנראה צודק, אבל אין קשר לכישורי נהיגה וכמו שאמרתי אני בהחלט לא אחסיר פעימה אם אראה אחד כזה שלפני דקה חתך אותי בתוך השוליים ועוד בשעות עומס כי 70 זה לא מספיק מהיר לו, מפוצץ מרוח על בגאז' של רכב שעמד בשוליים לדוגמה.
אני אנסה לתת לך פרספקטיבה קצת שונה.
על זה שהוא חרא של בן אדם ויש עוד הרבה כאלה שיכולים בעצם להרים את חיריה מחדש אין לי ויכוח.
החוכמה היא, בתור מדינה, להוציא את החברה האלה מהנורמה.
במקום שבו יש תרבות נהיגה טובה זה קורה פחות. במקום שבו המשטרה באמת עושה את העבודה המזורגגת שלה(ומצד שני החוקים מאפשרים לשוטרים,במקרה של סכנה לציבור, לעצור בכל מחיר חרא קטן כזה) זה קורה הרבה פחות. במקום שבו אם תופסים מישהו נוסע על כלי כזה או אחר ללא רישיון(ולא, אני לא מדבר על חידוש תוקף וכו. אלא על כאלה שלא הוציאו רישיון או נפסלו מלהוציא רישיון או נשלל להם הרשיון) אז הוא הולך לכלא עם תיק פלילי, בלי חוכמות ובלי הנחות- חוקה למהדרין, זה לא קורה בכלל כי אנשים יפחדו מדי לפגוע בעצמם\במשפחה שלהם.
חוקים נועדו לעשות סדר, כשחוקים לא נאכפים כמו שצריך ושיש מי שיכול להתחמק מעונש באופן קבוע, החוקים הם הדרך של אנשים מסויימים להשתלט על המדינה.

אנחנו נמצאים באמצע. מצד אחד חלק מהאנשים יפגעו(בדרך כלל אלה שהם יחסית תמימים) ומצד שני אלה שצריכים למגר את ההתנהגות שלהם כבר כופפו את המערכת כל כך שזה לא כזה נורא בשבילם.
עניין האופי שאתה מדבר עליו הוא נגזרת חברתית קבועה שהתפתחה מוטציה מכוערת של חברה אלימה בלי סדר בסיסי.
אני מניח שמה שאני מנסה להגיד בסוף זה שהם(החלאות שמתנהגים ככה) אשמים בזה, אבל לא רק הם.