עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 25

אשכול: כיוון power commander

Member הסמל האישי של miki

כיוון power commander

האופנוע XV1900 . עליו מותקנים אגזוזי vance & hines . במקור האגזוזים הותקנו ללא PC כלומר power commander
    לאחר שקניתי את האופנוע - התקנתי במוסך "נחשב" את PC של דינו ג'ט , לטענתם כיילו אותו , אמנם המצב טוב משהיה אבל "זה ממש לא זה"...
    בד"כ אני רוכב מחוץ לעיר, אבל היום רכבתי בעיר, היה חם, מאוד ... האופנוע החל מקרטע עד כדי כיבוי ... אופנוע מקורר אוויר מייצר כמות חום אדירה, מחשב ניהול מנוע + PC מותקנים מתחת למושב במקום בו מצטבר חום רב.
    משיצאתי חזרה לכביש מהיר, בחלוף כמה דקות של רכיבה מהירה , האופנוע חזר לעבוד רגיל.

שאלות:
    1. מחפש מוסך באזור המרכז - אשקלון שיודע להתעסק היטב ב PC ומפות הצתה. האופנוע חייב להיות מכויל נכון ... בכלל מחפש מוסך שיודע לטפל היטב באופנועים הללו.
    2. האם אדם ממוצע בעל רקע טכני יכול לכייל לבד את ה PC ? ראיתי שניתן להוריד מפות הצתה...
    http://www.powercommander.com/powerc...mdlyrid=22-012
    מה הציוד הנדרש? או שבעצם עדיף מלכתחילה להשאיר זאת לבחור משאלה 1 ???

תודה לעונים.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    נשמע שהתערובת שלך מאוד עשירה שזה מה שכל השטויות האלו עושים.

בערכה של האגזוזים צריך להיות מצוין מה עוד צריך להחליף מלבדם ואם לא רשום כלום,אתה יכול להיות חשוף לכאב ראש אדיר.
    לא צריך מוסך בשביל להתקין מפת הצתה,אפשר לעשות את זה לבד עם המתאמים הנכונים וזה גם הציוד הנדרש - חיבור ECU מחשב ואולי עוד רכיב שעושה פלאש.

נסה לבדוק אצלם.

http://www.ofnoalon.co.il/%D7%A9%D7%...A2%D7%99%D7%9D

תודה לתשובה הסופר מהירה...
    אין לי את ערכת האגזוזים, ככה קניתי את האופנוע.
    למרות ה PC יש עדיין פיצוצים מהאגזוז (בק פאייר או אפטר פייר ) אמנם ברמה מופחתת אבל זה מטריף.
    אחרי רכיבה ארוכה, כשאני עוצר האופנוע נוטה לכבות...
    שילמתי על כל העסק אלפי ש"ח , וזה ממש אבל ממש לא זה ...
    זה כבר מגיע למצב שאני מוכן (אני חושב ) לעשות זאת לבד ... אבל חושש שאשבית את האופנוע ....

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    הצורה הנורמלית שבה עושים את הכיול - עושים אותו עם דיינו. אין בארץ מקומות שיעשו TUNING בצורה נורמלית כזאת.
    הצורה הקרובה ביותר לזה היא למצוא באינטרנט ולהוריד מפת הזרקה (ולא הצתה!) שנבנתה בצורה נורמלית עבור אופנוע זהה עם מכלולים דומים.
    הצורה השלישית, המחורבנת, היא "דיינו תחת" - משמע, לנסות לשחק עם זה לבד, לרכב ולהתאים לפי הצורך.
    הצורה הרביעית היא לשים העשרת דלק קלה על רוב הסקאלה, במיוחד בסל"ד הנמוך, בלי לדעת מה זה עושה ואיך זה משפיע בכלל. זה כנראה מה שתקבל בכל מצב מצוי.

מה שטרייבל מציין למעלה, בכלל לא קשור לנושא. מפת הצתה נקבעת מה-ECU, מה שעושה PC - הוא מתערב במפת הזרקה (ולרוב לא נוגע בהצתה) ומוסיף\מוריד ממה שה-ECU קובע. זה גם אומר שאם אתה מאפס את ה-PC - אתה מקבל רכיב שלא עושה כלום ולפחות תיאורטית אמור לתת לך את אותו האפקט כמו לחבר את ה-ECU המקורי ישירות.

Member

כיוון power commander

Powercommander.com

אתה מזין דגם, שנה ובוחר את המפה לפי מה שיש לך על האופנוע.

מוריד, מתקין, ומקווה שיהיה בסדר.
    אם זה לא מוצא חן בעיניך, תחליף מפה.

הפתרון הנוסף הוא להוריד את זה מהאופנוע, למכור, ובכסף להכניס שיפורים אחרים (פילטרים או כל מוד אחר שיש להם), אני מניח שפורומים של vx מלאים במידע.

תודה לתשובות.
    אני מניח שבתור שלב א' אגש לאלון (פיין טיונינג).
    אגב, ע"פ דף החשבון שקיבלתי מהמוסך ההוא, הם עבדו על הכיול כ 3 שעות.... סביר או לא ...לא יודע. מעולם לא היה לי אופנוע עם PC .
    עידן - אין מצב שאני מוריד PC מהאופנוע - זה בבחינת הרע במיעוטו.
    ירדתי מהאופנוע אחרי קנייתו והכנסתי למוסך, כי מבחינתי לא ניתן לרכב עליו כשהוא מייצר פיצוצים עזים שמבהילים נהגים\ הולכי רגל ונשמעים כמו איזה חוליגאן מופרע על הכביש.
    אעדכן אחרי שאהיה אצל אלון.

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    הצורה הנורמלית שבה עושים את הכיול - עושים אותו עם דיינו. אין בארץ מקומות שיעשו TUNING בצורה נורמלית כזאת.
    הצורה הקרובה ביותר לזה היא למצוא באינטרנט ולהוריד מפת הזרקה (ולא הצתה!) שנבנתה בצורה נורמלית עבור אופנוע זהה עם מכלולים דומים.
    הצורה השלישית, המחורבנת, היא "דיינו תחת" - משמע, לנסות לשחק עם זה לבד, לרכב ולהתאים לפי הצורך.
    הצורה הרביעית היא לשים העשרת דלק קלה על רוב הסקאלה, במיוחד בסל"ד הנמוך, בלי לדעת מה זה עושה ואיך זה משפיע בכלל. זה כנראה מה שתקבל בכל מצב מצוי.

מה שטרייבל מציין למעלה, בכלל לא קשור לנושא. מפת הצתה נקבעת מה-ECU, מה שעושה PC - הוא מתערב במפת הזרקה (ולרוב לא נוגע בהצתה) ומוסיף\מוריד ממה שה-ECU קובע. זה גם אומר שאם אתה מאפס את ה-PC - אתה מקבל רכיב שלא עושה כלום ולפחות תיאורטית אמור לתת לך את אותו האפקט כמו לחבר את ה-ECU המקורי ישירות.
    כשמחליפים לאגזוזים פתוחים מעשירים את התערובת,כשמעשירים תערובת צריך לשנות את מפת ההצתה - צריך יותר קידום בגלל העליה בכמות הדלק.
    ECU יכול להתמודד עם שינויים קלים.

נחנק על מנוע חם מעיד על תערובת מאוד עשירה מה שאומר שהשינוי במפת ההזרקה (שעובדת בקורלציה עם מפת ההצתה,אגב) הוא הרבה מעבר לקידום שהמחשב יכול לתת ולכן יש צורך להתערב גם במפת הצתה או לחליפין לדלל את כמות הדלק.
    דילול של כמות הדלק לא חייבת לעמוד בדרישת המערכת לנוכח השינוי במערכת פליטה,לרוב נובע מחיישן O2 עקב כמות חמצן מוגברת בגלל שינויים בקוטר היציאה של הגז במשתיק,בגלל עלייה במהירות זרימת האוויר ועוד גורמים לכן מקבלים סמטוחה.
    מאותה סיבה,להעשיר מעט את כמות הדלק ברוב הסקאלה הוא לא בהרכח שינוי שיעמוד עם הדרישה לנוכח השינוי במערכת הפליטה.
    נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 08-06-2016 בשעה 09:09.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    תודה לתשובות.
    אני מניח שבתור שלב א' אגש לאלון (פיין טיונינג).
    אגב, ע"פ דף החשבון שקיבלתי מהמוסך ההוא, הם עבדו על הכיול כ 3 שעות.... סביר או לא ...לא יודע. מעולם לא היה לי אופנוע עם PC .
    עידן - אין מצב שאני מוריד PC מהאופנוע - זה בבחינת הרע במיעוטו.
    ירדתי מהאופנוע אחרי קנייתו והכנסתי למוסך, כי מבחינתי לא ניתן לרכב עליו כשהוא מייצר פיצוצים עזים שמבהילים נהגים\ הולכי רגל ונשמעים כמו איזה חוליגאן מופרע על הכביש.
    אעדכן אחרי שאהיה אצל אלון.
    אתה יכול בנוסף לעשות בדיקה נוספת כדי לוודא שה pc תקין:
    1. תנתק וצא לרכיבה
    2. תתקין מפה zero וצא לרכיבה

אם מרגיש אותו דבר, כנראה שהוא תקין ואתה צריך לשחק עם מפות ומשתנים אחרים באופנוע.

אם לא, כנראה שיש לך בעיה ב pc .

תודה לתשובה הסופר מהירה...
    אין לי את ערכת האגזוזים, ככה קניתי את האופנוע.
    למרות ה PC יש עדיין פיצוצים מהאגזוז (בק פאייר או אפטר פייר ) אמנם ברמה מופחתת אבל זה מטריף.
    אחרי רכיבה ארוכה, כשאני עוצר האופנוע נוטה לכבות...
    שילמתי על כל העסק אלפי ש"ח , וזה ממש אבל ממש לא זה ...
    זה כבר מגיע למצב שאני מוכן (אני חושב ) לעשות זאת לבד ... אבל חושש שאשבית את האופנוע ....
    רגע...
    לפני שאתה רץ להכניס את האופנוע למוסכים, ולהוציא עוד מאות אם לא אלפי שקלים,
    ייתכן ואוכל לעזור לך לסדר את הבעיה בכוחות עצמך.
    האם החלפת או ניתקת למשך מספר שעות/ימים, את המצבר בתקופה האחרונה ?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    רוב הטיונר לא נוגעים במפות הצתה לאופנועים סטוק (הוספת אגזוז ופילטר לא נחשב), מפות הצתה בדרך כלל משנים שיש שינוי מסיבי במנוע כמו שינוי יחס דחיסה או שינוי בפתיחת השסתומים (גל זיזים).

כמו שכבר הציעו הייתי שם מפת אפס ורוכב קצת לראות אם הבעיה נעלמה או לא, אחר כך הייתי מעשיר את התערובת בעזרת הכפתורים שעל הPC בישן בכל מקרה היו כאלו

אוקיי החכמתי.

עדכון : נפגשתי היום עם אלון.
    היה מספיק הוגן והגון כדי לומר לי שהוא מייעץ לי קודם כל לגשת למוסך שהתקין את PC שיכיילו את האופנוע כמו שצריך.
    או במילים שלו " למה שתשלם פעמיים על מה ששילמת כבר".
    וזה מה שאעשה ...
    זה יהיה להערכתי עוד בשבועיים שלושה הקרובים... כמובן שאעדכן ברגע שיהיה חדש.

עידן : האופנוע מתנהג כמעט כבעבר לפני התקנת ה PC. אני לא נוגע כרגע בכלום, מנצל את תקופת האחריות שנתן המוסך הראשון. כי אם אגע, יפילו עלי את התיק.

ציטוט נכתב במקור על ידי Red Ross צפיה בהודעה
    רגע...
    לפני שאתה רץ להכניס את האופנוע למוסכים, ולהוציא עוד מאות אם לא אלפי שקלים,
    ייתכן ואוכל לעזור לך לסדר את הבעיה בכוחות עצמך.
    האם החלפת או ניתקת למשך מספר שעות/ימים, את המצבר בתקופה האחרונה ?
    לא, לא ניתקתי כלום. המצבר חדש והוחלף לפני הכנסת PC למערכת.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    רוב הטיונר לא נוגעים במפות הצתה לאופנועים סטוק (הוספת אגזוז ופילטר לא נחשב), מפות הצתה בדרך כלל משנים שיש שינוי מסיבי במנוע כמו שינוי יחס דחיסה או שינוי בפתיחת השסתומים (גל זיזים).

כמו שכבר הציעו הייתי שם מפת אפס ורוכב קצת לראות אם הבעיה נעלמה או לא, אחר כך הייתי מעשיר את התערובת בעזרת הכפתורים שעל הPC בישן בכל מקרה היו כאלו
    תודה לעיצה, כרגע לא נוגע בקופסא השחורה הזו (תרתי משמע ) כי אין לי את הידע או הכלים. כפי שכתבתי לפני כן, אגש למוסך.
    תודה רבה רבה לעונים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    עדכון : נפגשתי היום עם אלון.
    היה מספיק הוגן והגון כדי לומר לי שהוא מייעץ לי קודם כל לגשת למוסך שהתקין את PC שיכיילו את האופנוע כמו שצריך.
    או במילים שלו " למה שתשלם פעמיים על מה ששילמת כבר".
    וזה מה שאעשה ...
    זה יהיה להערכתי עוד בשבועיים שלושה הקרובים... כמובן שאעדכן ברגע שיהיה חדש.

עידן : האופנוע מתנהג כמעט כבעבר לפני התקנת ה PC. אני לא נוגע כרגע בכלום, מנצל את תקופת האחריות שנתן המוסך הראשון. כי אם אגע, יפילו עלי את התיק.

לא, לא ניתקתי כלום. המצבר חדש והוחלף לפני הכנסת PC למערכת.

תודה רבה רבה לעונים.
    לא כיול ולא נעליים, האם למוסך "המכייל" יש מתקן יעודי להרצת האופנוע עם חיישן לגזי הפליטה? אם לא אין באפשרותם לכייל נכון את הPC והם עושים מה שג'ק רשם, דיינו תחת שגם שווה לזה ואגב יכול לגרום נזק למנוע (כמו שעלה כבר כאן יש מצב שאתה רוכב עם תערובת עשירה מידי), האופציה היחידה שלך להתקרב לכיול נכון בישראל (בהעדר טיונרים בעלי דיינו) זה להוריד מפות מוכנות מאופנוע בעל אותם תוספות כמו שלך.

לא כיול ולא נעליים, האם למוסך "המכייל" יש מתקן יעודי להרצת האופנוע עם חיישן לגזי הפליטה? לא יודע, צריך לשאול אותם - אעשה זאת היום . אם לא אין באפשרותם לכייל נכון את הPC והם עושים מה שג'ק רשם, דיינו תחת שגם שווה לזה ואגב יכול לגרום נזק למנוע (כמו שעלה כבר כאן יש מצב שאתה רוכב עם תערובת עשירה מידי), האופציה היחידה שלך להתקרב לכיול נכון בישראל (בהעדר טיונרים בעלי דיינו) זה להוריד מפות מוכנות מאופנוע בעל אותם תוספות כמו שלך.
    סיכום הדיון שלנו כאן הוא זה :
    1. הבעייה אינה בהצתה אלא בהזרקה. תערובת עשירה מידי.
    2. עלי למצוא ברשת מפת הזרקה.
    3. המוסך חייב להיות עם מתקן יעודי לכיול כולל חיישני גזי פליטה.

אתחיל במוסך המקורי כבר היום, לפי התשובה אדע מה הלאה. אעדכן בהמשך.

לא כיול ולא נעליים, האם למוסך "המכייל" יש מתקן יעודי להרצת האופנוע עם חיישן לגזי הפליטה? אם לא אין באפשרותם לכייל נכון את הPC והם עושים מה שג'ק רשם, דיינו תחת שגם שווה לזה ואגב יכול לגרום נזק למנוע (כמו שעלה כבר כאן יש מצב שאתה רוכב עם תערובת עשירה מידי), האופציה היחידה שלך להתקרב לכיול נכון בישראל (בהעדר טיונרים בעלי דיינו) זה להוריד מפות מוכנות מאופנוע בעל אותם תוספות כמו שלך.
    עדכון :
    שוחחתי עם המוסך, אין מתקן ייעודי לכיול. הכיוונון נעשה ע"י הורדת מפות משחק במחשב ורכיבה להתאמה. למרות זאת, ובגלל האחריות אגש אליהם.
    ס"ה מדובר במוסך רציני וידוע ולא במוסך מדרכה ... שם המוסך לא יופיע בשרשור הזה.