הורדת מפות היא לא כיוון אבל בתור שירות ללקוח שלא יודע לעשות זאת בעצמו זה בסדר גמור, אני הייתי ממליץ לך להגיד להם לשים מפות רק מאירופה ולא מארצות הברית מכוון שלרוב יש הבדלים במפת הבסיס בין הכלים ובנוסף אין סיבה להמשיך ולכוון בעזרת תחושה כזאת או אחרת, שיורידו את המפה בלי לשנות בה כלום.
אגב האם חיישן הO2 מבוטל אצלך?
אני יבדוק מפות מאוחר יותר, בשביל שהPC יעבוד על כל תחום הסל"ד החיישן אמור להיות מנותק אם סופית שעובדת על המחשב שהוא עדיין שם, אם הוא מחובר החיישן "נלחם" בשינויים שהPC מנסה לעשות.
אישית הייתי מבקש מהמוסך שיורידו אותו ויחזירו את חיישן החמצן, באופנוע עתיר ממונט כמו שלך אני לא רואה טעם בזה, את עלות ההתקנה של החיישן תכסה ע"י מכירת הpc
רגע ... אני כבר מבולבל ... לגמרי ...
התקנתי PC בגלל פיצוצים אדירים מהאגזוז. ובגלל שהאופנוע היה מקרטע לחלוטין. המוסך לא הזכיר בפתרון שלו בדיקת קיומו\אי קיומו \ חיבורו של חיישן חמצן כאלטרנטיבה אלא אמר לי שהפתרון טמון ב PC בלבד.
כעת, אם הבנתי נכון יש אלטרנטיבה בה אני מוריד את ה PC ובודק מה מצב חיישן החמצן במנוע. האם הבנתי נכון?
חוץ מזה ... האם קיים שוק PC משומש? למרות שה PC רק בן חודשיים ?
ו .. מה כבר עלות חיישן חמצן , היא מגיע לעלות של PC ?
קשה מהאינטרנט לדעת מה המצב של האופנוע שלך, אם החליפו את כל הסעפת אז שאלה טובה איפה החיישן, אם רק אגזוז אז החיישן שם ואולי רק מבוטל .
לגבי אפטר פייר שנגרם בעקבות אגזוז תחליפי פשוט סותמים את מערכת הSAS ו90 אחוז מהאפטייר פייר יעלמו לא יודע למה לא הציעו לך את זה לפני הקניה היקרה של PC.
אחרי שקראתי את השרשור שלנו, הבנתי מה מטריד אותי..
חיישן החמצן ממוקם ביציאה של הצילינדר האחורי הוא ממוקם לפני הסתעפות ה V שמאחדת את פליטת שני הצילינדרים לצינור אחד.
צילמתי את כל מערכת הפליטה.
ממה שאני מבין, החיישן קורא רק את הצילינדר האחורי.
בלילה חרשתי קצת את הרשת , והחיישן אמור לקבל תמונה של כל גזי הפליטה, לכן מיקום החיישן בנקודה זו בה הוא מקבל רק גזי פליטה (לכאורה ) של הצילינדר האחורי אינה נכונה. האם אני טועה ?
האם יכול להיות שבגלל זה בעצם לא ניתן לכייל את האופנוע ?
ו .... תודה ענקית להסברים ולסבלנות.
![]()
יש אופנועים בעלי מנוע V עם חיישן אחד בלבד ויש עם שניים, בביואל שהיה לי היה רק חיישן אחד בצילינדר האחורי ובדגמים החדשים יותר הוסיפו אחד גם מקדימה.
בכל מקרה ברגע שיש PC החיישן המקורי צריך להיות מנותק אלה אם מה שבתמונה זה חיישן של הPC עצמו שמגיע כחבילת auto tune שזה תוספת לא חובה בתשלום נוסף.
אם בתמונה זה החיישן המקורי הייתי מבקש מהמוסך לבדוק שהוא עובד, להטעין מפת אפס שבעצם תבטל את הpc מבלי להסיר אותו ולסתום את המערכת שמזריקה אוויר לאגזוז, זה לפי דעתי יתן לך מנוע שקט שעובד חלק, לאחר מכן אם הכל עובד טוב אפשר להתחיל לחשוב על ביטול החיישן והטענת מפה אירופאית כל שהיא.
תעקוב אחרי הכבל של החיישן ותראה אם הוא מנותק או לא, אם הוא מנותק לא רחוק מהכבל תחפש כבל שנגמר עם סופית כזאת
זה יתן לך את האינדיקציה שהחיישן מנותק כפי שדיינו ג'ט דורשים, אם החיישן מחובר נתק את הקונקטור ותניע את האופנוע אם מנורת הFI דולקת זה אומר שעד עכשיו רכבת עם החיישן מחובר ופעיל, אם הנורה לא דולקת אז ניתקו את החיישן בצורה אחרת.
כמו שאתה קורא לפני הכל צריך להבין את המצב שהאופנוע נמצא בו כרגע, חיישן פעיל כן\לא, AUTO TUNE כן\לא, שם המפה המותקנת? (ניתן לראות בהתחברות עם לפ טופ), שינויים שנעשו על המפה שהותקנה (ניתן לראות ע"י השוואה בין המפה שהורדה מהאינטרנט והמפה שרצה כרגע)?
לא רוצה להפחיד אותך שלא לצורך אבל מהמידע שסיפקת כאן האופנוע כנראה עובד בתערובת לא נכונה שעלולה לגרום נזק למנוע לכן הייתי נמנע מלרכב עד בדיקת המוסך כדי לבדוק את הטענה הזאת אתה יכול להוציא פלגים ולראות אם יש בעיית תערובת.
בדקתי בצורה יסודית את כבל החיישן, הוא מנותק. בתחילה קשה מאוד להבחין בכך. שום נורה (אזהרה ) לא דולקת לעת עתה
אני לא רוצה לגעת ב PC מכמה סיבות: אין לי די ידע בעניין, אין לי כבלים יעודים לחבר PC ללפטופ, והכי חשוב מאחר ושוחחתי עם המוסך אשאיר אותו אצלם, כבר ביום שני. למיטב הבנתי אם הכיול הראשוני לא היה נכון, עליהם לקחת על עצמם לכייל נכון ללא תוספת תשלום ... אבל ... לא תמיד הלקוח תמיד צודק ...
מקבל את אזהרתך, לא ארכב יותר - ממש "קשה" לרכוב עליו.. היום רכבתי בכביש מהיר בסביבות ה 40 ק"מ לכל כיוון ובכל עצירה האופנוע כבה ...
יש לי רושם שהתערובת עשירה מאוד (ריח של אדי דלק ) ....
מודה לך מקרב לב על ההתעניינות והעשרת הידע.![]()
העשרת תערובת בסל"ד נמוך זה טריק ידוע כדי להוריד את כמות האפטר פיירים אבל נראה שהלכו רחוק מידי אצלך, כמו שכתבתי חסימה פשוטה של צינור הSAS לרוב תעשה את העבודה ובכלום כסף או סיכון.