שושני...חפש את המשפט הבא בכתבה הזאת
If you are going to spend a stack of money on a motorcycle, you should get something to show for it
ותחשוב...איך אומרים ביפנית, איזה מבעס זה, לא להיות אף פעם מקום ראשון.
ועוד דבר, כל אחד יכול לקרוא את זה איך שבא לו...מהכתבה הזו שנכתבה לפני שנה בערך.
While Japanese motorcycles are the most reliable, Victory and Harley owners are the most satisfied and happy with their bikes, according to American consumer advocacy magazine Consumer Reports.
Australian consumer advocacy magazine Choice does not have any consumer reports on motorcycles or their reliability. A spokesperson says it isn’t cost effective to test motorcycles. However, we can use this 2015 American study as a guide.
The annual USA consumer survey of the top 10 brands found similar results to last year with the Japanese marques leading the reliability stakes. Yamaha recorded the lowest failure rate for four-year-old motorcycles with 11%, followed by Suzuki and Honda (12%) and Kawasaki (15%).
American brands Victory (17%) and Harley-*Davidson (26%) were midpack, and Triumph (29%), Ducati (33%), BMW (40%), and Can-Am (42%) were the more trouble-prone brands.
Because I’m happy
However, it was a different story in the owner satisfaction or happiness stakes with a whopping 80% of Victory owners saying they would definitely buy the same bike if they were to do it all over again. Harley-*Davidson owners were also quite satisfied with 72% happy to buy another Hog, followed by Honda (70%) and all other brands well below 70%.
שושני...חפש את המשפט הבא בכתבה הזאת
If you are going to spend a stack of money on a motorcycle, you should get something to show for it
ותחשוב...איך אומרים ביפנית, איזה מבעס זה, לא להיות אף פעם מקום ראשון.
הארלי.
הארלי מבחינתי היה חוויה שונה לגמרי
ריגש אותי הרבה יותר מ B King כמו שלך עוז...לא יודע להסביר
ואני אחד שמגדיר את האופי שלי באופנועים כ״ארבע צילינדר/סוזוקי״
לעומת זאת הבמוו הנערץ מאוד בארצנו הגעיל אותי בצורה נוראית והוא הרבה יותר מהיר וחזק וכו וכו מרוב ההארלים שהכרתי
לא יודע אם זה המותג של הארלי (אבל גם לבמוו יש פאנטים דומים לא?) או הוויברציות או המבטים שאתה מקבל שאתה נכנס לחבורת אופנועים על צופר 2.20 עם זווית של 6 מעלות
ופייפים פתוחים ויושב על גאנט 300,לא יודע
אבל יש משהו חוץ מהמותג עוז ואת זה אי אפשר להסביר במילים.
אני מסכים לגבי התלונות על המחיר,הרבה זבל יש בארץ
אבל שמבקשים על עז500 מעל 10000 ונשבעים בדודה של ספתא שה15000 קילומטר הם מקוריים למה אתה יכול לצפות?
לקנות סופטייל ב30 וספורטסטר ב20? לא
אז משלמים כפול למי שיש את היכולת והרצון ולמי שאין..ממשיך לחלום
דרך אגב
אם היית עושה את הפרוייקט של זנב הפניגאלה על הקינג שלך ומוסיף גם זוג בולמים של אוהלינס ועוד כמה עשרות אלפי שקלים על תוספות והתאמות למינהם
לא היית מבקש על האופנוע שלך את ה55 (?) שבמחירון לוי יצחק
יש הרבה אנשים שמפרסמים במחיר לפי הערך הרגשי שיש להם לכלי,זה שהם לא מקבלים זה עניין אחר אבל לא לפי זה נקבע השוק.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
לבדוק אמינות לפי סקרים? פחות או יותר שווה לתחת כמו הסקרים של הבחירות, רוכבי הארלי מרוצים כי מכרו להם תדמית מסויימת שגם מחייבת אותם לעשות קעקוע ורוכבי הונדה תמיד חושבים שיש להם את האופנוע הכי אמין בעולם ושהם מגלים שהוא מתקלקל כמו כולם הם מסתירים את זה.
להארלי יש ערך מוסף מורגש וזה אני אומר מרכיבה על הארלי שלמרות שלא נהנתי מזה הבנתי ממה רוכבים אחרים מתלהבים.
אגב על הארלי XR1200X כן נהנתי אבל הוא היה עוף מוזר שכבר לא קיים
כולם צודקים (כן כן גם עוז) מה שרוב השוללים שוכח שהאופנוע הזה לא נבנה לכל אחד.
הארלי מכוונים לקהל ספציפי שאפשר להגיד עליו הכל (רצוי בשקט ומאחורי הגב.)
הארלי לא פונה לפלח שוק ספורטיבי, הייטקי, או מחפשי איכויות יופי מסוימות.
בנושא האמינות כמו שכבר אמרתי, תלוי מאד על איזה שנתון מדברים.
מנועי האבולושיין נחשבים ובצדק כמנועים אמינים מאד, ודגמי התיור של הארלי
גומעים מרחקים עצומים ללא תקלות, בארץ סובלים רוב האופנועים מטיפול לקוי
וחוסר בחלפים איכותיים בארה"ב יש מגוון אופציות בלתי נגמר ובזול.
פרט לשוק האופנועים, החברה מתבססת על ליין של מוצרים נלווים והחברה הזאת
שהייתה בשנות השבעים של המאה הקודמת על סף פשיטת רגל, נחשבת לאחת מחברות
העשירות ביותר ומותג בין לאומי.
חלק מדגמי הארלי פוגעים בבטן הרכה של חובבי האופנועים האחרים, כיוון שהם הולכים
בניגוד לכללי השוק האחרים והם מייצרים להם דרך שלהם שמתאימה לקהל שלהם.
הם כנראה עושים משהו נכון כי פרט למכירות מטורפות בכל העולם, קמו המון חיקויי הארלי
טובים לא פחות ואולי יותר, אבל החברה שומרת על ממונטום ברור ומרוויחה מיליונים בכל שנה.
אני לא יודע אם אי פעם יהיה לי הארלי, כי בארץ אתה חייב להיות פראקטי בגלל המחירים והביטוח
אתה חייב אופנוע שישמש אותך ככלי תחבורה יומי וייתן גם הנאה בסופי שבוע.
אם הייתי חי באוטופיה פינת ללה לנד, היה לי "קפטן אמריקה" ביחד עם אופנוע תיור כבד וגדול כמו
סמטריילר ומערכת הגברה אלללה האומן 17. אפריקה טווין לטיולי מדבר, ווספה ישנה לנסיעה בעיר
ובימר לטיולי כביש, אופנועי אספנות על פי החשק.
הייתי עולה ביולי על האופנוע פונה צפונה וממשיך על האדמה לאירופה משם דרך גיברלטר לטוניס
ומשם חזרה לארץ בסוף אוגוסט. + דרושות.
אבל לנו יש הנהגה נהדרת ושלום עולמי ואני סתם כוסית שלא מבינה כלום.
נערך לאחרונה על ידי השושנים; 17-06-2016 בשעה 08:15.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אכן אני עושה ואעשה שיפורים, בסוף תהיה הכלאה עם MV F4RR,
אבל המחיר זה בכלל לא העניין - טיב האופנוע זה העניין.
ברור לי שבמדינה מפגרת שיש בה מחירון של מישהו, אין ערך אמיתי וברור לאופנוע או למכונית.
שלא לדבר על תוספות, העלויות שלהן באותה מדינה ושוק הקונים הצבוע...
שרוצה למכור ביוקר ולקנות בזול.
ברור לי שבמדינה שבה כל העניין המוטורי, לא נגיש, עולה כל כך יקר ותלוש מהמציאות
החשיבה לכיוון אופנוע כמו הארלי לא עולה בשום אופן אצלי בראש.
כשאני משקיע בתוספות, לצערי הרב אני יודע שהן לא יכללו במחיר הסופי,
לפעמים אני משקיע בכל זאת ולפעמים לא.
שכחת שיש לנו גם רשות לספורט מוטורי, וחוק ספורט מוטורי...חוק!
אם איני טועה, יש שתי מדינות בעולם שאין בהן ספורט מוטורי,
ישראל ותימן.
לנו לפחות יש רשות לעניין...אבל גלשתי וזה לא קשור - סליחה.
הארלי מוכר תדמית.
העורך דין הפלילי אחרי שהוא סוגר את המשרד מחליף את הגלימה השחורה בווסט עם כיתוב מלאכי הגיהנום ויוצא לפאב הקרוב או למצדה על ההארלי המושתק 2016 שרכש.
בעבר באמת הארלי היה כלי לאנשים מיוחדים שנאלצו לחזק ברגים, לתחזק והיו עם אופי.
עמד לידי לפני זמן לא רב הארלי ספורטסטר 1.2 חדש עם בחור חביב שסקר בעניין את הxv950 ובהחלט התפעל ממנו.
זינקנו יחדיו מהרמזור בדממה מוחלטת כשאני יודע שאומנם הכלי שלי לא נח ,לא הארלי אבל ( למעט העובדה שהוא מבית מטרו) הכלי אמין ומשדר תדמית לאדם המצוי שלא מבדיל בין הארלי להונדה או לאנפילד.
נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה
כי מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להגמל מזה ( תודה שושנים)
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לפני שנתיים בערך דיברתי עם בעלים של מוסך גדול בארץ שסיפר לי על ביקור שלו באחד מהמפעלים של הארלי.
הוא סיפר לי שהוא קיבל סיור מהמנהל ודיבר איתו על המכירות של האופנועים.
המנהל חייך ואמר לו שהחברה מפסידה כל שנה על המכירות של האופנועים.
איך זה יכול להיות? שאל הבחור. זה פשוט מאד, ענה לו המנהל, את כל הרווח שלה החברה עושה על המוצרים הנלווים.
הארלי מוכרת תדמית. נקודה. מי שלא רוצה לראות את זה שיהיה לו לבריאות, אבל זה המצב. לא אני המצאתי את זה, הבעלים שלהם המציאו את זה.
יאמר לזכותם שהם עושים את זה מצויין. אני מוריד את הכובע.
אבל מכאן ועד להתווכח שהאופנועים האלו יותר טובים מאחרים - נו, זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה.
אם מישהו באמת נהנה יותר מלנסוע על אופנוע שרועד כמו טרקטור, אני יכול להמליץ לו על כמה מהטרקטורים שגדלתי עליהם בקיבוץ.
בחייאת על תעבדו על עצמכם.
אתם מתים על התדמית, ועל מבטי ההערצה וזה מעולה!!! גם אני מודה שהדבר שאני הכי אוהב באופנוע שלי זה בדיוק את זה, אבל אני בחיים לא אתווכח שהוא יותר נוח, כי גם אם אני אעשה את זה, הגב שלי יזכיר לי מהר מאד שאני דביל.
אני מוכן לקבל את זה שהמחיר הוא תוצאה של השם, אבל זה הכל. והשם הזה הוא רק שם ולא יותר.
נשמע סיפור מצוץ של מנהל המפעל, מבחינה עסקית הארלי לא הייתה קיימת אם זאת הייתה האסטרטגיה שלהם כי בשוק החלפים והשיפורים יש להם תחרות קשה מאד ממאות חברות שמייצרות חלקים ותוספות להארלי, דוקאטי ובמוו שמיוצרים באירופה היקרה עושים רווח טוב על כל אופנוע ככה שאין שום סיבה שהארלי לא תרוויח ממכירת אופנועים במיוחד שהאופנועים שלהם ממותגים כפרימיום ונמכרים בקצה הגבוה של סקלת המחירים.
כולם מוכרים תדמית והאמת שזה הרוכבים על הארלי שיצרו את התדמית ולא ההפך, החברה בסה"כ רוכבת על הגל הזה.
במוו מוכרת תדמית של חוצה יבשות על אופנוע שלא ממש מתאים למשימה, דוקאטי מוכרת "אקזוטיקה" למה? ככה כי מישהוא החליט, לא חסר עוד דוגמאות.
הארלי היא חברה ויש לה כמה דגמים חלק רועדים וחלק רועדים פחות, חלק נוחים וחלק לא אי אפשר להכליל.
כמה עובדות : הארלי מוכרת אופנועים מ1903.
איפוא היית בשנה הזאת.? יותר ממאה שנה!
איפוא היו היפנים והאיטלקים .?
הכנסות מעל למליארד דולר בשנה.
חברת הרכב האמרקאית המובילה בשוק המקומי.!
עם לא מעט דגמים.
חלק מפעילות עברה לשוק האסיאתי הגדול.
רועדת או לא.
איך אמר דרזדנר/ רוסי
"אי אפשר להכליל".
אני לא חסיד המותג, אבל ראבק קצת ריספקט.
ריספקט יש,
מליארד דולר בשנה? אז מה?
מה זה אומר איפה היו היפנים והאיטלקים?
ולמה זה קשור?
מובילה בשוק המקומי? נו?
אתה יודע את מי היא מזכירה לי?
את תנובה...
מוכרת, מובילה שוק מקומי, סינים, לא מעט מוצרים.
תרשה לי לומר לך, יש כמה אנשים בעולם,
שנולדו הרבה אחרי תנובה...ועושים גבינות לא רעות בכלל.
ומה זה אומר?
עוז היקר.
הארלי מובילת שוק באמריקה.
גם תנובה מובילת שוק בהולילנד.
יש גבינות יותר טובות, יש אופנועים יותר טובים מסכים.
ועדיין להבדיל יש לי כבוד לשנייהם..
אני לא מבין את המושג יש לי כבוד למכונה/חברה/יצרן/יבואן!
אני מכבד את הדעות שלכם (לא בהכרח מסכים איתן) ואתכם כבני אדם אבל אין לי כבוד לכלי תחבורה.
אני אטפל בכלי כדי לשמור עליו ולא שחלילה הוא יעלב
נדפקתי ממבצע של מטרו
אז חייך אכלת אותה
כי מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להגמל מזה ( תודה שושנים)
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אני בטוח יינון שלא אתה ולא אשתך הייתם מתלוננים אם רק היית בוחר נכון!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!