נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 15-06-2016 בשעה 20:38.
100% נכון.
הימאהה xvs1300 (ואחיו הגדול ה - 1900 שלא נמכר בארץ) יוצרו לשוק האמריקאי ובכוונה תחילה הלוק שלהם מחקה את ההארלי. הם גם הסתירו בכוונה את הלוגו מאותה הסיבה.
האופנועים האלו עולים על ההארלי בכל פרמטר אפשרי (ובוודאי בנוחות הנסיעה) אבל נמכרים במחיר זול בהרבה בגלל סמל הסטאטוס.
אני חולה על קאסטום, אבל כמו שאמר לי פעם מוכר בחנות אופנועים, אם תעלה על קאסטום יפני אתה לעולם לא תוכל לנסוע על הארלי אחרי זה. זה פשוט מרגיש כמו טרקטור.
מי שלא רוצה לראות את זה ולשלם מחירים דמיוניים על כלי שפשוט לא שווה את זה שישלם את המחיר.
ואני עוד לא נכנס לתקופה של לפני כשני עשורים, כשהחברה הייתה בבעלות שונה והאופנועים שלהם היו כל כך גרועים, שכמעט הביאו לפשיטת רגל שלהם.
אני גם די בטוח שרוב אלו שמסונוורים מהסמל לא באמת בודקים, ומשלמים על אופנועים מהשנים האלו בלי לדעת על מה הם משלמים.
זה מזכיר לי סיפור קטן מעולם הרכב - בעל הבית של החברה שאני עובד בה אוהב מכוניות יוקרה. אז הוא קנה פורשה. בהתחלה הוא הראה אותה לכל מי שרק רצה לראות אותה ועשה סיבובים לכל מי שביקש.
האמא של הסמל סטאטוס.
אחרי שנה שכל פעם שהוא היה צריך מוסך הוא היה צריך לשלוח את הרכב מהצפון למרכז וכל חלק היה צריך להזמין במיוחד והוא היה עם חלופי חודש, נמאס לו מהסמל והוא מכר אותה.
בסוף גם לסמל סטאטוס יש מחיר.
לבריאות.
נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 15-06-2016 בשעה 22:02.
אני תוהה בקול רם לכמה מהמגיבים כאן יש בכלל הארלי.
מבחינת מחירים. המחירים של כלי הרכב בארץ בכללי ולא רק בקשר להארלי הם במפתח של בערך פי שמונה מארצות הברית. על כל 1000$ עלות כלי שם תשלמו אחרי הובלה מכס מיסים מע"מ וכולי 8000 ש"ח. אם יש טענה אז היא למדינה ולקופתה המדולדלת ולא ליבואנים או לחברות המיצרות. אז נמחק את הנושא הזה כמשהו שקשור לא דווקא להארלי.
למה הארלי ישנים כל כך יקרים? כי מי שקונה הארלי מעריך את הכלי ומוכן לשלם עבורו. ויש לזה הרבה סיבות טובות. קודם כל זה קאסטום שזה בעברית מותאם אישית. כשהארלי יוצא מהחברה הוא ערום וכל בעל כלי משנה ומוסיף כרצונו. בהארלי שלי למשל יש תוספות במעל 40,000 ש"ח וזה כל היופי, כל הארלי שונה לחלוטין מחברו בהתאם לאופי הרוכב. בכלי שלי הגדלתי מנוע מ 883 ל 1200, החלפתי אגזוזים, כידון, ברקס אחרוי, כבלים, קלאץ. הוספתי סיסי בר, סבל, כיסא טורינג, מחשב מנוע, רגליות hughway, מגן מנוע, שעון טורים, שעון הילוכים, רדיאטור שמן והרשימה חלקית כי לא כללתי את כל הדברים הקטנים. אין שום קשר בין מחיר האופנוע שלי היום למחירו במחירון.
ולסיום וכתשובה לקטניי האמונה שמעלי, אם זה האופנוע הכי נמכר בעולם כבר שנים רבות וכל כך הרבה מוכנים לשלם עבורו גם כאן בארץ זה סימן שיש דברים בגו. שנאמר, אם עשרה אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון.
תרשה לי לחלוק עליך במקצת... עם כל הכבוד שיש להארלי (ולמרות הביקורות שלטעמי הן אובייקטיביות - יש כבוד), בסופו של יום הארלי בארה״ב זה להיות פטריוטי וחלק מקאלט כאשר שיקולי אמינות, איכות וכיו״ב לא באמת משחקים תפקיד ברכישה.
יתרה מכך, כשיש לך טכנולוגיה פשוטה, סביר להניח שאם תרכב ותתקע בחור, לא תזדקק למכונאי מומחה ולחלפים כמו ב- R1 דנדש ואפילו יש מצב תוכל למצוא חלף ולתקן את האופנוע לבדך. כך שמדובר בכלי שבאמת אפשר לרכב עמו על פני ארה״ב ללא חשש.
לגבי ישראל, אני מעריך (שלא מתוך ידיעה), שיש משהו קוסם בכך שיש לך אופנוע קאלט מווברץ ורעשני שנראה ביזנס ליד צעצועים פלסטיים אפורים שהם הרוב המוחלט על הכביש.
האם זה מצדיק את הפרמיה במחיר? לא בטוח, אבל מדובר ברכישה אמוציונאלית ולא פונקציונאלית-כלכלית .
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 16-06-2016 בשעה 12:25.
לדבר על "הארלי" זה כמו לדבר על "אירופה".
איזה הארלי, איזה שנה, איזה סגנון?
הארלי מייצרת יותר ממאה שנה אופנועים, חלקם נדירים ומיוחדים וחלקם פשוטים למדינות העולם השלישי.
הפלטפורמה הבסיסית יכולה לקבל אין סוף שדירוגים וסגנונות.
כמו לכולם יש להם עדות מעריצים, ומכירות בעשרות מליונים.
יש המון סיבות למה לקנות הארלי והמון סיבות למה לא לקנות.
הארלי הוא לא אופנוע לכל אחד אבל כל אחד יוכל למצוא הארלי כלבבו.
החברה לא מוכרת רק אופנוע, החברה מוכרת תדמית, היסטוריה, ואופי מסוים.
הארלי מתאים לכל אחד אבל לא כל אחד מתאים להארלי!
מי שאוהב הארלי יודע למה ומי שלא לא.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אתה יכול למצוא הרבה אופנועי ספורט עם שדרוגים בסכומי כסף דומים. הטעיון הזה להצדקת מחיר גבוה באופן חריג של כלי ישן לא מחזיק מים. מיעוט של כלים ישנים על הכביש והביקוש שלהם - אולי כן, אבל על הביקוש כבר נכתב מספיק.
ותודה לשושנים על המילה. כשקונים הרלי - קונים תדמית, לא אופנוע. זה ללא ספק יפה שהחברה הצליחה לייצר ולתחזק את התדמית הזאת במשך השנים, אבל לשאלה "למה על הרלי ישן משלמים כמויות כסף לא סבירות ביחס לאופנועים ישנים אחרים" - זאת התשובה הכי סבירה וקשה מאוד להתכחש לזה (אלא אם אתה רוכב על הרלי וסבור ש"אין כמו הרלי", ובמקרה הזה כל הדיון מיותר, כי קריטריון הסבירות משתנה).
נ.ב. לא צריך להיות בעל הרלי כדי לראות את הנ"ל, אולי ההיפך הוא הנכון - אם אתה בעל הרלי, אתה בהכרח מהסוג שלא רואה את הנ"ל. אחת הסיבות שאין לי הרלי, וכנראה הסיבה המרכזית, זה בגלל שתדמית שנמכרת בכסף יוצרת אצלי אנטי קשה. דווקא מבחינת סוג אופנוע, קרוזר זה כנראה האופנוע היחיד שאני יכול לשרוד עליו מבלי להיכנס לפינות שקשה לצאת מהן.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 16-06-2016 בשעה 14:24.
זה מה שהארלי מוכרים (פרסומת רשמתי של החברה) תקשיבו טוב טוב למילים-אמן!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בארה"ב (והייתי מספיק בשביל לדעת) הארלי לא נחשב אופנוע יוקרה אלא אופנוע פשוט.
דוקאטי מאידך, בארה"ב, הוא כמו פורשה בארץ- מחירים גבוהים והתלהבות משוגעת.
הארלים בארה"ב מתחילים מ7 אלף דולר חדשים עד 40 אלף דולר ליקרים.
בקשר לסטטוס, רכבת פעם על הארלי? סתם להשמיץ? אני רכבתי והייתי בעלים של אופנועים ספורט, טיור ואופרוד .. והיום יש לי בין היתר גם הארלי.
הארלי זה משהו אחר לגמרי.
המנוע, ההרגשה של הרכיבה, התנוחה, המהירות הנמוכה עם הגרגור הכועס אין שום דבר דומה לו.
אז אתה בא וקורא לאוכלוסיה שלמה של רוכבים שהם לא מבינים כלום באופנועים? איזה אמירה שחצנית וחסרת הבנה.
המחירים שלהם היום סבירים ביותר ביחס לאופנועים אחרים ויש אפילו מבחר אופנועי דלי תקציב.
הסיבה למחירים הגבוהים הישנים היא כי לא היה יבואן פעיל ובזמנים הקצרים שהיו הם לא תפקדו והתחלפו הרבה.
אני לא יחצן של הארלי אבל מעצבן אותי לקרוא תגובות בורות של אנשים.
נערך לאחרונה על ידי motorhead; 16-06-2016 בשעה 16:50.
כן, רכבתי על הארלי. זה קרוזר. לא מצאתי בו שום דבר שונה במיוחד מכל קרוזר V-TWIN אחר גדול וכבד, ולא רכבתי על הרבה מהם, מודה, לא סוג האופנוע שעניין אותי לעומק בזמנו (לא שעכשיו הוא מעניין אותי יותר, אבל עכשיו אני אולי יודע להעריך קרוזרים יותר, בתור אופנוע שאפשר לרכב עליו רגוע גם אם אתה לא באמת רגוע). כן, הוא מרעיש ורועד. רגע, אבל גם גוצי עתיק מוסב לקרוזר שרכבתי עליו היה כבד, מרעיש ורועד. כנראה שאני באמת לא מבין כלום, כי אני לא מצליח להבדיל בין "רמת המיוחדות" שלהם. אני מנסה להשוות את הגוצי שרכבתי עליו למשהו, עם המנוע המיוחד שלו, לא מצליח. כנראה אני לא מבין כלום, והוא כמו כל שאר האופנועים, אבל הארלי - הוא שונה ומיוחד. אוקיי.
הממ, תן לי עוד רגע, הזכרת את דוקאטי. אתה אומר שלמשל, דוקאטי מצוי (קח כל דגם רצוי - הרי אנחנו מדברים על "הארלי" בלי לציין דגמים, אז נשווה ל"דוקאטי" בלי דגמים, בהתבסס רק על קונפיגורציית מנוע) - יש משהו דומה לו, הגרגור שלו לא מיוחד, ההרגשה של המנוע שלו לא שונה מכל דבר אחר (למרות שהוא בהחלט שונה מרוב האופנועים האחרים), אבל הארלי כן?
ואחרי זה אתה עוד כותב משהו על בורות?
מעצבן אותי לקרוא תגובות של אוהדי הארלי, ורק בגלל זה מעצבן אותי הארלי, אין לי שום דבר נגד האופנועים עצמם. כבר כתבתי, אני חושב - הדבר היחיד שאולי מונע ממני שיהיה לי אחד, זה קהל הרוכבים עליו והמעריצים אותו. בערך כמו התגובה של מישהו בשרשור של טימקס. והפרסומת ששושנים צירף מדגימה את זה. יש שם משפט כזה:
"We believe the machine you sit on can tell the world exactly where you stand".
אם זה לא מכירת תדמית בכסף יקר למי שאין לו תדמית בעיניי עצמו ומחפש חפצים לבנות את תדמיתו בעזרתם - אז אני לא יודע מה זה.
ותמיד לימדו אותי שאנשים שמנסים לבנות את התדמית שלהם בעזרת חפצים שהם רוכשים ולא בעזרת יכולות שהם מפתחים או ידע שהם צוברים - אלה לא בדיוק האנשים המעניינים ביותר, שלא נגיד חסרי תוכן. אבל אולי רק אותי לימדו ככה והעולם בנוי אחרת, מי יודע.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 16-06-2016 בשעה 22:37.
אתה מודע לזה שהארלי כבר לפני רוב היצרנים משתמשת בcan bus ? הידעת שהארלי משתמשת במערכות הזרקה מתקדמות והם גם בעלי ABS? הם ממש לא טכנולוגיה פשוטה, גם לגבי אמינות אתה מוזן משמועות, הארלי כבר שנים עברו ליצור מתקדם והאמינות השתפרה פלאים ולא נופלת מאף יצרן אחר ואפילו עוקפת כמה.
אני לא חלק מחובבי הארלי אבל וודאות ההבדל בין הארלי למקביל יפני הוא גדול ואין פה טוב או רע פשוט משהוא אחר.
מאחד שרכב אבל לא קנה
Jack - מה בן תל אביב לLA, מינכן , או ניויורק ?!
ממש לא. זה לא עניין הדיור.
זה כל עניין החיים מסביב.
הממשל לא נכנס לך לכיס כמו בללה ללנד שלנו.לא באמריקה; ולא באירופה.
המיסים על הכלים לא דומה, המטבע לא בר השוואת כוח כלל.
תשאל את החיים שם.
בכמה משכורות ניתן להגיע לאופנוע.
שלא לדבר על המבחר העצום. השוק הענק.
כי מה היא תל אביב בכלל?
מזרח תיכון חדש...
אין לי הארלי - גילוי נאות - גם לא יהיה לי...לעולם.
אתה לוקח את זה יותר מידי אישי,
כשאני קורא מה כתבת...אני חושב לעצמי, נשאר רק להחליף את המנוע והכל יעבוד טוב.
זה שאתה אומר שזה האופנוע הכי נמכר בעולם, זה ממש לא אומר שהוא טוב,
1.4 מיליארד סינים אוכלים אורז, אז מה זה אומר?
500 מיליון איש ואני ביניהם, שותים עשר כוסות קפה שחור ביום...מה זה אומר?
זה שהארלי זה מותג שהדבר הטוב בו זה השיווק והתדמית, לא עושה אותו אופנוע טוב,
אף דגם שלו לא נכנס בעשיריה הראשונה באף שנת יצור, מכל מגוון האופנועים שיש בעולם בשום קטגוריה.
אז מה זה אומר...?
אתה אוהב את האופנוע שלך? מעולה.
אתה נהנה לקסטם אותו? מעולה.
אתה חושב שיש בו משהו שאחרים לא רואים? מעולה.
אל תשכח שיש עוד דעות...ואנשים שחושבים שהוא רחוק מזה.
זכותך וזכותם, אבל למה אתה מתעצבן?
ראה תגובתי למעלה, אם תצליח לקרוא בלי המשקפיים הוורודים שהארלי מכרה לך.
ואז ראיתי שבסך הכל כתבת ארבע תגובות עד היום
ואני תוהה...
האם אתה יודע מי האנשים מאחורי המקלדת?
האם אתה בעצמך, נחפז למסקנות?
האם אתה מאמין שהמחלוקת בעניין הארלי, התחילה כאן או בישראל?
עזוב, אל תענה לי...אל תתעצבן, אל תחשוב שבאים להעליב אותך או את המותג.
קבל את זה שיש כאלו שרואים פרקטיות בצורה שונה
וחושבים שהארלי הוא בסך הכל עוד אופנוע, כמו כל האופנועים...
ואפילו לא מהמוצלחים שביניהם.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 17-06-2016 בשעה 01:00.