לפני חודש קניתי Aprilia Shiver GT - שנת 2011 עם 10,000 ק"מ.
מאחר וזה לא אופנוע נפוץ בארץ זה נראה לי חשוב שיהיה קצת חוות דעת עליו באינטרנט בשפת הקודש.
קצת נתונים חשובים:
750 סמ"ק, 95 כ"ס.
משקל יבש 189 ק"ג.
3 מצבי ניהול מנוע ומחשב נורא מתוחכם (ונורא איטלקי).
ההבדלים בין גרסת ה-GT לגרסת הנייקד הוא רק המסכת חזית.
20160520_124129.jpg
20160520_124141.jpg
20160520_124153.jpg
עשיתי את המעבר אחרי שנתיים וחצי על ימאהה XJ6 דיוורז'ן שנורא אהבתי - ובגדול הוא האמת מידה היחידה שיש לי לאופנועים גדולים.
עוד מהרכיבה הראשונה ההבדלים היו עצומים - אני רק עולה עליו ואני מרגיש כאילו אני מנסה לאזן את עצמי על סולם (ואני 1.79). הוא נורא גבוה.
נגיעה בסטרטר ואתה מקבל ים של ויברציות. איזה הבדל בין 4 בשורה!
ברכיבה עירונית יש כמה דברים שמפריעים:
- המנוע פשוט נחנק מתחת ל3000 סל"ד ועדיין קצת משתעל מתחת ל-4000 סל"ד. שימוש מוגבר בקלאץ' או שילוב להילוך ראשון בכיכרות, שהוא אגב ההילוך ראשון הכי לא קופצני וחלק שנתקלתי בו, פותר את הבעיה, אבל צריך לעבוד כדי שהוא ירוץ חלק וזה מאוד שונה מהאופי היפני שהייתי רגיל אליו. בנסיעה מעל 40 קמ"ש זה כבר בסדר.
בנוסף מצב Sport במפת מנוע פשוט עצבני מדי בעיר וכל סגירה/פתיחה של גז מנדנדת את האופנוע בעצבנות. פשוט להשאיר במצב Touring, כשלא רוכבים חזק והאופנוע נהיה ממש חלק.
- הממיר הקטליטי יושב בין הרגליים יחסית נמוך ופשוט מבשל אותך בעמידה במקום. אמרו פה במבחנים שהחום שמפריע מגיע מהאגזוזים שעוברים מתחת לכסא. זה פשוט לא נכון, החום מהאגזוז ממש סביר וכמעט לא מורגש, אבל הממיר הקטליטי זה חתיכת מפזר חום בין הרגליים שלך. לא משהו בלתי נסבל, אבל בכל זאת חשוב לציין. ושוב, בנסיעה מעל 40 זה כבר בסדר.
הגיר קצת קשה וצריך להיות נורא החלטי לגבי ההילוך הבא, אחרת יש מצב שתכנס לניוטרל באמצע רכיבה (לא נעים בבלימה ברכיבה ספורטיבית!).
עד פה מה שלא אהבתי.
המתלים קשיחים אבל עדיין בולעים את מה שצריך בלי לתת לאופנוע להתנדנד ממש.
מעל 4000 סל"ד המנוע המשתנק הופך לאריה שואג. הסאונד מטריף וביחד עם כל הוויברציות יש הרגשה שהאופנוע פשוט רוצה שתרכב עליו מהר וחזק, וזה בולט בכל פתיחת גז וממש מכניס אותך למוד של חולגניזם.
השלדה מעולה, קל מאוד להכניס את האופנוע להטייה והוא שומר על הקו פנייה מעולה.
המנוע בועט אותך קדימה כבר מעל 4500 סל"ד ומייצר ים של מומנט - וביחד עם השילדה, יש פה אופנוע שלא נותן לחיוך לרדת מהפנים בכביש מפותל ולתת קצב נורא מהיר, כשהכל נשלט ולא מפתיע. במילה אחת - כיף!
https://youtu.be/A0G2N95I9Qw
בבלימות כמעט כל עזיבה של המצערת משחררת רצף של בק-פיירים כמו צרור של עוזי. בהתחלה חשבתי שיש בעיה עד שהבנתי (אחרי הרבה קריאה) שזה פשוט האופי של המנוע, והפסקתי לדאוג והתחלתי להנות.
למרות כל זה- לא הייתי מממליץ עליו לרוכבים חדשים. לטעמי הוא קצת חזק מדי למי שעולה לראשונה על אופנוע גדול.
בשיוטים התנוחת רכיבה סבירה מאוד והאופנוע נורא נוח. התנוחה יחסית זקופה אבל לא מדי, וברכיבה ספורטיבית הכל מרגיש נורא במקום. הכסא די קשה אבל רחב ותומך מאוד, ואפשר לעשות עליו הרבה קילומטרז' בלי שהוא ישבור אותך.
גם המיגון רוח לא רע, למרות שקניתי את האופנוע עם משקף חליפי של Puig ככה שאני לא יודע איך המקורי באמת.
צריכת הדלק די סבירה - בעיר 1 ל-15 במקרה הרע וכמעט 1 ל-17 במקרה הטוב.
מבחינת עיצוב - אני מקבל עליו לא מעט מחמאות והמון מבטים בכל רמזור. בכל זאת אופנוע איטלקי שלא ניתקלים בו הרבה.
לדעתי המסכה של ה-GT לא הכי מוצלחת במבט מהצד, אבל זה מה יש ועם זה ננצח. חוץ מזה שאר האופנוע נראה פצצה.
מבחינת תחזוקה - כל 10 אלף ק"מ. עדיין לא הכנסתי לטיפול אז אין לי אומדן לגבי מחירים ואיך השירות פה בארץ.
מבחינת אמינות - אופנוע איטלקי למהדרין על כל המשמעויות. אין לי אותו הרבה זמן אבל מהרבה בירורים שעשיתי לפני שקניתי אותו אין לו בעיות רציניות. רוב הבעיות שיש נפתרות די בזול ובקלות, כאשר זה בדרך כלל איזה חיישן או רכיב אלקטורני שהשתגע. אצלי בנתיים הכל טוב.
בשורה התחתונה יש פה אופנוע נורא כיף ושימושי.
מי שלא אכפת מסטיגמות על מנועים שמתקלקלים אחרי כמה חודשים ובעיות אמינות (כי הם פשוט לא נכונות במקרה הזה) ימצא אופנוע מעולה שאפשר לחיות איתו ביום יום.
האופנוע ממש לא נפוץ בארץ (לא ברור למה כי הוא מתומחר מעולה ב63 אלף שקלים) ואני אוהב את זה.
את כל הבעיות שכתבתי בהתחלה (חום וגמגום בסל"ד נמוך) אפשר לפתור ע"י החלפת חלקים ועוד כל מני שיטות.
כשיתפנה תקציב אני מתכנן להעיף את הממיר הקטליטי, לעדכן את המפת ניהול מנוע (יש מצב שזה יפתור את הגמגום וירגיע את הבק-פייר), להחליף אגזוזים ולצבוע אותו למשהו קצת יותר מעניין.
סך הכל אני מבסוט!![]()