עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: שאלות לפני עליה על 500

שאלות לפני עליה על 500

שלום לכולם

אז עברתי טסט לA1 לא מזמן ויש לי כמה שאלות ברשותכם.

אני די סגור על CBR500r או אולי CB500f ורציתי לשאול אם אתם מציעים לקנות חדש או יד 2.
    ההבדל הוא סביבות ה10K אבל יש לי חברים עם התנסות מאד גרועה של אופנועים מיד 2. (וכמובן שהאחריות יכולה לעזור לי כי אין לי מושג במכניקה של אופנועים.)
    צריך להבין שאני נהג חדש בארץ כיוון שנהגתי רק באירופה ושם ההתנהלות שונה לגמרי..
    אז התחלתי לחשוב על מיגון;
    אם יש חברות יותר טובות או יותר משתלמות אשמח לדעת.

דבר אחרון זה צבע, החלטתי לקחת את ה 500 כדי שלא ימעס לי אחרי שנה, אבל הצבע שלו (והעיצוב בכלל) נופלים מה R3 אם Ninja300.
    מה העלויות של צביעה מחדש והאם זה משתלם.

התקציב שלי הוא סביבות ה60. 50 לכלי, 3 לזעקה והשאר מה שצריך

תודה מראש

Senior Member
    יש הרבה כלים ביד 2 שמוכרים אותם אחרי זמן קצר מאוד בשביל לשדרג.
    מישהו קונה 250-300 אפילו 500 ואחרי שנה מחליט שהוא למד כל מה שצריך והוא מוכן לעלות לדרגה הבאה.
    המשמעות היא שיש הרבה כלים שהם דיל מצויין למי שמחפש לקנות משומש.
    מצד שני, הפחד שלך מוצדק, יש הרבה כלים כאלה שקרעו אותם או עשו איתם תאונות כי היו רוכבים לא מנוסים.

אז כמה דברים שלדעתי אתה צריך לקחת בחשבון:
    1. הסיכוי שלך להחליק עם האופנוע בתור רוכב לא מנוסה הוא מאוד גבוה. הייתי אומר שאפילו עולה ככל שהכלי חזק יותר.
    2. יכאב לך יותר על הנזק ככל שהכלי שאתה קונה יותר יקר (לא משנה אם חדש או משומש).
    3. אם אתה קונה כלי חדש בתור רוכב חדש, דווקא ממליץ לך ביטוח מקיף במקום זעקה אחרונה. משהו שמכסה תאונות עצמיות. לפחות לשנה שנתיים הראשונות.
    4. סליידרים, חובה. ככה אם תהיה לך החלקה קטנה אתה יכול לצאת כמעט בלי נזק.
    5. כלכלית, עדיף לך משומש. גם אל תשכח שאתה כל כמה שנים הולך להחליף את האופנוע. 10-20 אלף כל כמה שנים זה מצטבר.

היי תודה על התגובה

לא ידעתי שסליידרים זה דבר בכלל, באמת חובה. (יש לסליידרים גם חיסרון כל שהוא?)
    אני כבר די החלטתי לקנות מהחברה אחרי שכל היום קראתי בפורומים על היתרונות והחסרונות, השקט בעיקר קורץ לי.
    אתה יודע אולי מה ההפרש במחיר בין זעקה למקיף? אני מתכנן על Honda CBR500r 2016 , עולה 53K , אני נהג חדש בארץ בן 28 ללא רשיון על רכב.

מעניין אותי גם ציוד קצה - מגנים, כסדות, שרשרת מנעול וזה.
    אני הבנתי שאופנוע ספורט זה תיק על הגב - וזה בסדר לחלוטין, אבל אין איזה אפשרות לאכסן *משהו* על האופנוע עצמו? שרשרת או משהו כזה?

Member הסמל האישי של oradul
    בקשר לצביע: אתה יכול להזמין פיירינג (לR, בF אין פיירינג) סיני בצבעים שונים. זה גם טוב שאם טיפול איתו, יהיו לך המקוריים כחדשים. גם כשתרצה למכור אותו, תחזיר את המקוריים והכל טוב.
    סליידרים: ישנם 3 סוגים שאני מכיר. לשלדה, למנוע, לגלגלים. כל סוג מגן בצורה שונה בגלל המיקום ובה עם החסרונות שלו.
    לשלדה - לרובב דורש לקדוח בפיירינג אם קיים (עוד סיבה לשים את הלא מקורי) והם ממש בולטים, אז לשים לב כשמסתננים בין מכוניות.
    מנוע - מחובר לחלקים במנוע ולכן דורש החלפת ברגים. כדי למנוע נזק ונזילות מחוסר ידע, ממליץ לתת למכונאי בחברה לבצע את ההתקנה. לא יגל על האופנוע, רק המנוע.
    גלגלים - מתחבר לציר הגלגלים. יכול להוות בעיה אם תפגע איתם במשו, יסובב את הגלגל הקידמי באלימות או יתפוס ויטה את הגלגל האחורי. בכל מקרה ללא תשומת לב, יום רע.

שרשרת לפחות 10 מ"מ ומנעול בלם לפחות 5 מ"מ הינם חובה לביטוח. אין לאופנוע מקום לשרשרת, אולי תצליח לדחוף את מנעול הבלם מתחת למושב.
    אתה יכול גם לקנות רשת מטען לאופנועים ולתפוס את השרשרת בצורה הזאת.

Senior Member
    באודי דגן דרשו ממני אזעקה עם GPS ואז לא צריך שרשרת ומנעול דיסק (אני שם בכל זאת).

הפרש מחיר מאוד תלוי בדגם וברוכב.
    זעקה אחרונה 3500 + 800 לשנה = הגנה מגניבות עד 90%, אם מחזירים את הכלי שבור לא מקבלים כסף אם זה פחות מ50% נזק
    מקיף 1500 לאזעקה + 3500-5500 לשנה (כולל צד ג' אז תפחית את המחיר הזה) = הגנה מתאונות, הגנה מפגע וברח בחניה, הגנה משריפות, הגנה מגניבות וכו'
    במקיף חשוב גם לבדוק כמה השתתפות עצמית יש.

שרשרת בטוח אי אפשר לאחסן באופנוע.
    יש מנעולי דיסק שמגיעים עם נרתיק שאפשר לחבר לשלדה של האופנוע.
    בחלק מהדגמים יש מקום מתחת לכסא לכמה דפי נייר וכלי עבודה בסיסיים, בחלק אין כלום.
    על אופנוע אפשר להרכיב ארגז, תיקי צד, תיק מיכל, סבל ורשת בנג'י.

Member הסמל האישי של שאול ה
    יהונתן, אם יש לך ניסיון ברכיבה מחו״ל אז אתה יודע לרכוב.
    לוקח זמן הסתגלות להתנהלות בארץ אחרת אבל את היסודות יש לך.
    BMW F800 GSA

תודה רבה על העזרה,

נראה לי שקיבלתי תשובה לרוב השאלות.
    שאול - הייתי נוסע ממש מידי פעם בגרמניה פה ושם, כיוון שהרוב היה במטרו, הכבישים וההתנהלות על הכביש בכלל מאוד שונה בארץ.
    עוד מהרכיבה הראשונה בלימודים לטסט הבנתי את זה, בגלל זה אני מברר לגבי מיגונים וביטוחים (אני לא משתגע על ההגה אבל בטוח יקרה משהו {כמה משוהים} בשנים הראשונות).

Senior Member
    תבדוק את CB500F 2016 לפני שאתה סוגר על הCBR500R
    הייתי באותה סירה כמוך ובחרתי בF

הוא אכן ברשימה שלי, ביחד עם ה MT07
    למה בחרת דווקא בו?
    העדפה אישית, או משהו אחר?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי יהונתן הקריר צפיה בהודעה
    הוא אכן ברשימה שלי, ביחד עם ה MT07
    למה בחרת דווקא בו?
    העדפה אישית, או משהו אחר?
    התחלתי את החיפוש שלי עם הR3/MT03, הם אופנועים שמתאימים לאנשים צעירים יחסית שמתחילים לדעתי, למנוע יש כוח נחמד מאוד אבל צריך לסחוט אותו בשביל להגיע אליו (זה פחות התאים לי), לדעתי גם אין לו כוח מספיק (אני עושה כ60 ק,מ ביום מתוכם כ40 בכביש מהיר)
    אחרי זה בדקתי את הCB500F 2015/CBR500R2015 יש להם ירידת מחיר בגלל הכניסה של הדגמים החדשים.
    הבדל משמעותי מהR3/MT03 משם המשכתי לבדוק את הדגמים החדשים (2016)
    אחרי שסיימתי המסקנה הייתה דיי ברורה (וייאמר לזכות חברים בפורום שאמרו לי את זה מנסיונם)
    הCBR500R הוא ל אאופנוע ספורט. הוא אופנוע ספורט בכאילו, המנוע אותו מנוע, תנוחת רכיבה פחות נוחה מהF
    תוסיף את זה שהוא עולה יותר, הביטוח עולה יותר, זמן עבודה במוסך עולה יותר וכל זה בשביל פוזה נטו (שוב, זה לא אופנוע ספורט!)
    הF לדעתי מנצח פה.
    העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה תקשיב פחות לדעות, ותעשה יותר רכיבות מבחן, אתה פשוט תדע אחרי.
    בהצלחה!
    *גילוי נאות: רכשתי CB500F 2016

Member
    סער - שאלה שלא קשורה לנושא - איזה ביטוח עשית, איפה, איזה מיגון דרשו וכמה עלה? מה היו השיקולים?
    אני מתחבט בנושא עבור אותו אופנוע.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
    סער - שאלה שלא קשורה לנושא - איזה ביטוח עשית, איפה, איזה מיגון דרשו וכמה עלה? מה היו השיקולים?
    אני מתחבט בנושא עבור אותו אופנוע.
    אחרי סקירה מקיפה של הביטוחים נשארתי עם 2: ביטוח ישיר ויובל בר
    יובל נתן מחיר מעולה למקיף עם מינימום דרישות (שרשרת 10 מ"מ בעצירה מעל שעתיים, מנעול דיסק בכל עצירה, אין דרישה לאזעקה) אבל השתתפות עצמית גבוהה מאוד = 10%
    לביטוח ישיר היה מחיר גבוה יותר עם דרישות מלאות (שרשרת ודיסק בכל עצירה, אזעקה שקטה חובה) אבל השתתפות עצמית 5%
    למעשה יובל יותר זול אם אתה לא ממש את הביטוח, אבל אם כן הוא יקר בלא מעט מביטוח ישיר
    האופנוע אמור להיות מסופק במהלך השבוע הקרוב אבל אם לא ישתנה כלום אני יעשה בביטוח ישיר

Member
    אחלה, תודה.
    ביטוח ישיר אמרו לי שלא עושים ביטוח מקיף לדגם הזה, אני אבדוק איתם שוב.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
    אחלה, תודה.
    ביטוח ישיר אמרו לי שלא עושים ביטוח מקיף לדגם הזה, אני אבדוק איתם שוב.
    גם לי מישהו שם אמר את זה ובמקרה הנציג הראשון שדיבר איתי אמר לי שזה לא נכון
    אם תרצה, אני יפנה אותך אליו (לא מכיר אותו מעבר לביטוח)

Member
    תודה. שלחתי לך שאלה בפרטי.