האם קיים דיווח במשטרה על התאונה?
- אם כן, עליך להעבירו אל מד"א, זה אמור לפטור אותך.
- אם אין רישום של התאונה במשטרה אתה במצב מורכב יותר עקב הזמן שחלף ללא דיווח... אלא שלא נשמע הגיוני שיגיע מד"א לתאונת דרכים בלי ידיעת המשטרה.. לא?
לפני שנה וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים, מישהו מהנוכחים הזמין אמבולנס שפינה אותי למיון.
במפתיע, כשפניתי לקופת החולים לכיסוי התשלום נתקלתי בסירוב. מסתבר שבגלל שלא אושפזתי
והאמבולנס לא היה מסוג נת"ן הקופה לא מכסה את עלות הפינוי. המצב נשמע לי מגוחך לחלוטין,
הרי לא הייתה לי שום שליטה על סוג האמבולנס ששוגר לפינוי.
מכאן לכאן העניין התגלגל למשרד עורכי דין שמד"א עובדים איתו ולא בא לי שהעניין יסתבך עוד יותר.
ממתי משיתים על הנפגעים בתאונות את עלויות הפינוי??
מישהו פה היה בסיטואציה דומה??
Fullgaz oportet resurgere
האם קיים דיווח במשטרה על התאונה?
- אם כן, עליך להעבירו אל מד"א, זה אמור לפטור אותך.
- אם אין רישום של התאונה במשטרה אתה במצב מורכב יותר עקב הזמן שחלף ללא דיווח... אלא שלא נשמע הגיוני שיגיע מד"א לתאונת דרכים בלי ידיעת המשטרה.. לא?
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
בוודאי שיש דיווח משטרה, רק חדש לי מה שאתה אומר לגבי העברת הדיווח ישירות למד"א.
בפעם הקודמת העברתי את הדיווח לקופת החולים שלי והם טיפלו בתשלום. אבדוק מחר.
Fullgaz oportet resurgere
לא היית אמור לחכות, היית צריך לדאוג לעניינים ולוודא שהכל סגור.
למרות זאת...
מצבי חירום והעברה בין מוסדות ובתי חולים
- אשפוז בבית חולים כללי - מבוטח שפונה באמבולנס רגיל או ניידת טיפול נמרץ ואושפז בבית חולים כללי זכאי למימון ההעברה ע"י קופת החולים.
- פינוי באמצעות ניידת טיפול נמרץ ללא אשפוז - מבוטח שפונה באמצעות ניידת טיפול נמרץ ולא אושפז – זכאי להשתתפות קופת חולים בגובה 50% (מבוטח שפונה באמצעות אמבולנס רגיל ולא אושפז, אינו זכאי להשתתפות).
- העברה ממיון לבית חולים אחר - מבוטח שנבדק בחדר מיון בבית חולים אחד והצוות הרפואי בחדר המיון מחליט על העברתו לבית חולים אחר, זכאי למימון ההעברה על-ידי קופת החולים.
- העברה מבית חולים אחד לאחר - מבוטח שאושפז בבית חולים אחד והצוות הרפואי מחליט על העברתו לבית חולים כללי אחר, זכאי למימון ההעברה על-ידי ביה"ח המפנה (אלא אם הועבר למוסד סיעודי).
- נפגע תאונת דרכים - קופת החולים של הנפגע תממן את מלוא סכום הפינוי באמבולנס ובכלל זה את חלקו של הנפגע במקרים הבאים: אשפוז בבית חולים כללי, פינוי באמצעות ניידת טיפול נמרץ ללא אשפוז, העברה ממיון לבית חולים אחר והעברה מבית חולים אחד לאחר.
- העברה למסגרת שיקום או סיעוד מורכב - מבוטח ששוחרר מאשפוז בבית חולים וקופת החולים החליטה על העברתו למסגרת שיקום או סיעודי מורכב, ומצבו הרפואי מצריך העברה באמבולנס, זכאי למימון ההעברה על-ידי קופת החולים. למימוש זכות זו על החולה לפנות לקופת החולים בה הוא מבוטח.
- העברה ממוסד סיעודי לבית החולים - העברת אדם המאושפז במוסד סיעודי ומקבל סיוע במימון האשפוז ממשרד הבריאות ("אשפוז בקוד") תהיה על חשבון המוסד וזאת בהתאם להסדרים החלים לעניין זה בין משרד הבריאות למוסדות בהם מתבצע אשפוז סיעוד ב"קוד".
הועתק מכאן - נראה לי שאתה מכוסה, אם תביא אישור משטרה על תאונת דרכים.
קרא במסמך הזה את סעיף מספר 6
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 20-06-2016 בשעה 22:24.
היות ולא אושפזת ופונית באמבולנס רגיל, קופת חולים היא לא הכתובת (והציטוט שהובא לעיל מאשר את זה)
הכתובת לתשלום על האמבולנס היא ביטוח החובה שלך. חבל שהתחלת מאוחר אבל אתה צריך לפנות אליהם כדי לבצע את התשלום. כנראה ידרשו ממך את אישור המשטרה ואת סיכום המיון, ואולי עוד ניירת
תברר גם שאין לך חוב במיון, אם יש תפנה גם את החוב הזה לחברת הביטוח שלך
http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9E...9B%D7%99%D7%9D
נערך לאחרונה על ידי willy; 20-06-2016 בשעה 22:45.
עוז,
הדגשת רק חלק מהמשפט ולכן לא פירשת אותו נכון.
קופת החולים לא מממנת השתתפות אם אין אשפוז (במשפט מפורטים המקרים בהם כן).
כפי שנכתב מעלי - הכתובת היא הביטוח. אני לא הייתי הולך לריב איתם על 300 ש"ח (אני טועה בסכום?) אבל זה לשיקולך.
מקרה דומה לפני 12~ שנה.
הסכום לאמבולנס אז היה סדר גודל של 600-700 שקל.
לקחתי עו"ד שטיפל בנושא מול חברת הביטוח והם גם כיסו את האמבולנס כחלק מסגירת התיק.
נקודה חשובה:
מנסיוני- לפני כמה שנים עשיתי תאונה (עמדתי סטטי ברמזור אדום וכלב חסר תשומת לב העיף אותי מאחור) כאבה לי הבטן מאד כנראה מהטראומה, ועבר שם אמבולנס, הם שאלו אותי אם אני רוצה פינוי, אמרתי שכן כי אפפעם אתה לא יודע מה שלום איבריך הפנימיים...) פינו אותי. כמובן שדיווחתי במשטרה וכמובן שהתחלתי בתהליכי תביעה מול הנהג הפוגע (אחרי הכל מלוא האשמה עליו...) אז לבסוף מי ששילם את חשבון הפינוי היה הביטוח שלו (דרך הביטוח שלי) אבל וזה אבל גדול- לא היה שווה לתבוע את הביטוח שלי על סכום הפינוי כאשר אין לך שום פגיעה אחרת (אע"פ שאשמת הפוגע ברורה אני שילמתי די בגדול מהעניין כי ברגע שאתה תובע אפילו משהו פשוט כמו פינוי אמבולנס, זה נחשב לך מעין "תביעת גוף" ונחשב לך לפרמיית הביטוח) ואז הייתי צריך לשלם ביטוח יקר יותר, ככה שבתכלס, היה שווה לי יותר לשלם את ה600 שח האלו ולא לתבוע מהביטוח (כי כאמור העלו לי את הפרמייה לשלוש השנים הבאות, כך שיצא שכרי בהפסדי..)
לא הגיוני שעולה לך הפרמייה אם מי ששילם זה הביטוח של הנהג הפוגע
הפרמייה עולה לא בגלל תשלום זה או אחר מצד, או איזה ביטוח משלם את זה. היא עולה לך כי דיווחת לביטוח על תאונה שהיית מעורב בה.
גם אם לא היתה תביעה לתשלום הפינוי מצידי הפרמייה היתה עולה. לכן לעניות דעתי לא תמיד שווה לדווח לביטוח על תאונה ללא נזקים, אבל מאחר שתבעתי את הפוגע על נזקים שהיו לי באופנוע, לא היה מנוס....)
ואתה צודק 100%, אין הגיון בדבר. אני חושב שגם אין הגיון בזה שבארץ חלה חובה על ביטוח רכב ולא על ביטוח נהג. (אין שוב סיבה לבטח את כל הרכבים שבבעלות אדם בנפרד)
[אבל זה נושא אחר וכאוב מידי לפוסט הזה]
תאמת, רק בשביל האיבוד זמן שלי הייתי סופג וממשיך בחיים.
כמה הם רוצים?