ציטוט נכתב במקור על ידי אוראל צפיה בהודעה
אהלן, קודם כל תודה מראש למי שמקדיש מזמנו לענות...בשביל זה אנחנו פה, אבל אתה לא תאהב את כל מה שיש לי להגיד!

כבר כמה פעמים עשיתי ביטוח חובה בפול, בכל פעם עשיתי לחודש אחד אבל זה היה מאוד יקר, ואני לא יכול לשלם מכה אחת את הסכום של שנה שלמה.
אופנוע זה דבר יקר, תתמודד או סע באוטובוס.

כמה שאלות -

1. אין כרטיס אשראי, יש חברת ביטוח כלשהי שאפשר לעשות ביטוח חובה לאופנוע לשנה שלמה ולפרוס את זה ל 12 תשלומים, בהוראת קבע בבנק?
גש לסניף שלך בבנק עם הטופס ותבקש לעשות את זה, אם יש לך מספיק אשראי בבנק יש מצב.
2. שמעתי על מסלול יותר זול עם השתתפות עצמית, מישהו יכול לתת לי פרטים על זה ואם זה כדאי? אין מסלולים זולים יש מסלולים עם פחות כיסוי.
3. שמעתי ששוטרים לא בודקים ביטוח בבדיקת רישיונות, זה נכון? יש עדיין סיכוי שיבדקו ביטוח חובה אם עצר אותי?
זו לא הבעיה שלך, הבעיה במקרה של תאונה שתסתבך קשות! או במקרה של עבירה אחרת יוסיפו לך גם העבירה הזו.
4. במידה ובדק, ואין לי ביטוח חובה, הוא יכול לעצור אותי ובית משפט וכאלה?
לא, אבל אם תפגע במישהו או תעשה תאונה יכולים לתבוע אותך במאות אלפי שקלים.
5. אם החלפתי אופנוע במהלך ביטוח חובה לשנה שלמה, תהיה אפשרות להעביר את הביטוח מאופנוע לאופנוע?
כן, אתה ניגש לחברה ומשנה את הפרטים.
6. אם כן, כמה זה עולה להעביר?
אולי כמה שקלים, לא משהו רציני.
7. אבדה לי התעודת ביטוח ששילמתי, ייתנו לי תעודה נוספת עם כל החותמות דואר וכאלה?
כן.
8. כנ"ל אם אבד לי הרישיון נהיגה, רישיון רכב, מפתחות...?
תצטרך להוציא חדשים, מפתחות רצוי לשכפל ולהחזיק זוג בבית.
9. אם דרסתי מישהו והיה לי ביטוח אני לא אצטרך לשלם לו כלום מהכיס שלי?
בהתאם לכיסוי הביטוח שלך ככל שהוא מקיף יותר ויקר יותר כך טיב הכיסוי.
10. קטנוע שעשה 53 אלף ק"מ זה נחשב הרבה? כמה יש לו לחיות?
אי אפשר לקבוע את זה בהתכתבות, תלוי בהמון משתנים.
11. מה סכום פיצוי שאוכל לקבל אם תבעתי ביטוח על נפילה מהקטנוע עם שפשופים או נקע ברגל?
אחרי שתשלם לעורך דין לא יישאר לך הרבה אם בכלל וגם זה במידה והיה לך ביטוח מקיף טוב.

אני לא חדש בתחום ממש, פשוט עד עכשיו עשיתי ביטוח לחודש כל פעם וגיליתי שכנראה יצאתי קצת פראייר...

תודה רבה חברים
כל מי שרוכב בישראל הוא פראייר ולא קצת, רכיבה על אופנוע עולה כסף והרבה, ויש מקומות שאתה לא רוצה
לקמץ בהם, ביטוח טוב, טיפולים בזמן, ציוד בטיחות הם רק חלק מהם.

אם אין לך כסף, אל תרכב, אם תחפף תשלם הרבה ותסתבך. גם בריאותית וגם כלכלית.
מצטער להיות עוכר שמחות אבל ככה זה!