שלום לכולם,
החלטתי שהגיע הזמן להתחיל ולשתף אתכם בסקירות של מוצרים שונים שברשותי. So let the party begin!
רקע:
המנעול שבנדון הוא הרכש האחרון שלי ונבחר לאחר חיפוש אחר מנעול מסוג U-Lock נייח ראוי לאופנוע לשעות שבו הוא נח בבית. חיפוש זה התגלה כגוזל זמן רב מהצפוי, מאחר שמחקר ברשת האינטרנט העלה שעיקר מנעולי ה-U-Lock אשר מוצעים כיום בשוק מיועדים בעיקר לאופניים. יתרה מזאת, ההבדלים ברמות המיגון, האיכות והיעילות נתגלו כמהותיים (ואף מתסכלים... בשלב מסוים כבר מגיעים לשלב שבו מנסים לאתר מכשיר הקפאה אה-לה האן סולו לעמוד :-( ).
לבסוף, נשארתי עם שלושה מנעולים אופציונליים של 18 מ"מ שנראו לי ראויים ואקטואליים ביחס למיגון המבוקש (בכ"ז, מנעול טוב עולה לא מעט וצריך למצוא איזון בין ההוצאה על המיגון ביחס לדו"ג עליו מבקשים להגן.): ה-Xena XSU310s3, Abus Granit Extreme 59 ו Kryptonite New York M18-WL. לאחר בירור עלויות וסקירת ביקורות, המנעול שבנדון עשה רושם כמשתלם ביותר לייבוא. בהזדמנות זאת יובהר, כי לאחר שראיתי את מחירי המנעולים האלמנטריים של Abus ו- Kryptoniteבארץ, לא אתפלא אם מחירי המנעולים לעיל נעים בישראל סביב טווח המחיר של-1,000 ₪... לכן, רכישה מקומית ירדה די מהר מהפרק.
הכלה (או שמא זה החתן?):
המנעול שבנדון הוא יחסית חדש בשוק ומהווה את ספינת הדגל של סדרת ה XSU של Xena ועשוי מנירוסטה (פלדת אל-חלד) ובעל ציפויים ברמה גבוהה אשר מתיימרים ליצור מנעול שהוא עמיד לתנאי מזג אויר קיצוניים, קורוזיה וניסיונות פריצה ע"י ספרי קרח, ניסור, סיבוב, משיכה, מכות, קדיחה ו- You name it ומאושר ע"י SoldSecure, Classe SRA, NF, ART וגופים נוספים. בנוסף, למנעול כ- 250,000 קומבינציות כנגד ניסיונות פריצה (כהערת אגב יצוין, של XENA מנעול דומה בשם XUL310 שיש לו גם אזעקה (למי שזה חשוב לו). עלות: כ-350 ₪ לאחר משלוח מצרפת (זול מהותית מהמתחרות לאחר שקלול משלוח ארצה).
מהתרשמות אישית, המנעול עושה רושם מאסיבי ומאיים (גובה: 309 מ"מ, רוחב פנימי: 108 מ"מ, גובה בסיס המנעול: 49 מ"מ) אך הוא פחות כבד מהנראה (יש לומר בשיעול – כ-2.5 ק"ג)... מצד שני המנעול יוצר תחושה עזה לשמור עליו בבית כמו תכשיט :P (לא הייתי מתפלא אם הגנב הפוטנציאלי היה מתחיל במלאכת הפריצה, מתאהב במנעול הנוצץ ושוכח מהדו"ג...). כך גם, מאחר ומדובר בנירוסטה חשופה, מתעוררת השאלה האם המנעול בטוח לאחיזה כאשר הדו"ג ישהה חשוף בשמש בשעות היום (כיום האופנוע שלי מצוי באזור מוצל ולא הכי מתחשק לי לנסות ולבחון האם העור שלי יישאר על המנעול או לא רק בשביל הסקירה ...כך שאתכם הסליחה :-) ).
יצוין כי המנעול מגיע עם 3 מפתחות שיוצרים מצג שהם רציניים ואמינים (להבדיל ממפתחות צעצוע של מנעולי אופניים) אולם אינני מנעולן כך שלא אוכל לחוות דעה נאמנה בדבר טיבם.
העניין היחיד שתמוהה ולא ברור לי מבחינת תכנון המנעול, זו העובדה שחור המנעול חשוף ונטול כל כיסוי על מנת למנוע מגורמי הטבע (ובריות טובות לב עם מסטיק) לחדור אליו. דבר שהמתחרות כן חשבו עליו ודאגו לפתור. אישית זה נראה לי כמו פספוס מיותר ביחס לכלל המנעול שעושה רושם שהשקיעו בו ובתכנון שלו ולא הייתי רוצה להיות במצב שבו עלי להזמין פורץ בעודי מנוטרל ותקוע עם האופנוע ליד הבית. יחד עם זאת, בשורה התחתונה, זה הרבה מנעול בליווי קבלות ואישורים בשביל 350 ₪.
לסיכום, מי בכלל זקוק לזה?! ולמה בכלל לרכוש מנעול שכזה?:
ובכן... אם כמוני, אתם דואגים לבייבי שלכם ואין לכם צורך להיסחב עם המנעול, אזי מדובר במנעול שאמור להיות אפקטיבי ולעכב עד מאד את ניסיון הגניבה ואף לשמש כמנעול לשרשרת והדיסק יחדיו (לטוב ולרע). יתרה מזאת, במידה וכמו כלב - יש לכם עמוד מתאים (כגון של שילוט), תוכלו לחסוך את הצורך בשרשרת ע"מ לקשור את הגלגל (הקדמי) של האופנוע לעמוד ואז שיקולי משקל ועלות בהחלט מתחילים להישמע טובים ורטובים כחלופה.
למי ששוקל לשאת (תרתי משמע) את המנעול עמו, אזי כלל המנעול שבנדון אינו מיועד לנשיאה ולמיטב ידיעתי אינו מוצע עם מתקן נשיאה. ככל ואתם כן בקטע של להיסחב עם מנעול בקליבר שכזה, יתכן שיהיה לכם עדיף לפזול לAbus שמציעה פתרונות ניידים יותר למיגון אופנועים אך גם יקרים יותר.