קודם כל צריך לברך על כל מהלך כזה. עדיף משהו מכלום.
השאלה השניה היא תוך כמה זמן ההוזלה תתגלגל לצרכן? לדעתי אם היבואן שילם כבר את המס הגבוה יותר, הוא לא יוכל להפחית את המחיר.
קודם כל צריך לברך על כל מהלך כזה. עדיף משהו מכלום.
השאלה השניה היא תוך כמה זמן ההוזלה תתגלגל לצרכן? לדעתי אם היבואן שילם כבר את המס הגבוה יותר, הוא לא יוכל להפחית את המחיר.
נגיד אלכוהול
היבואן משלם את המס רק עם הוצאת הכלי מהבונדד לרישוי, כלומר רק אחרי המכירה.
ההוזלה תיכנס לתוקף בפועל תוך ימים ספורים.
סקפטני שהצרכן יראה מזה הנחה של שקל בודד במחיר שאותו הוא משלם היום.
כמו הרבה הטבות והנחות מהמדינה שנבלעות ע"י היבואנים, סביר שזה גם סופה של זו.
ולמה שהיבואן לא יגלגל לכיסו עוד כמה שקלים?
הרי הצרכן מוכן לשלם ותומך בזכות היבואן להרוויח.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מעניין, בהורדת המיסוי על כלי האנדורו, הצרכן בכמעט כל החברות הרוויח גם הרוויח (וביבואן שההורדות שלו למיטב זכרוני היו הנמוכות ביותר, איכשהו עדיין מהווה כ40% בערך מהשוק-נשגב מבינתי)....
ולדעתי דווקא בגלל שנמכרים הרבה יותר כלים של 125 סמ"ק ויש לא מעט דגמים לכל היבואנים כמעט, דווקא שם קיימת תחרות גדולה יותר, ויש סבירות רבה שיהיו הוזלות (לא יודע כמה ואיך, אבל מאמין שיהיו)
היבואן הראשון (אהמ דיאלים) שיוריד את המחיר יגרור אחריו את כולם.
הונדה mx125 מישהו?
בכל מקרה מדובר על הוזלה קלה (נגיד 1000 ש"ח) כי המחירים של הכלים האלה נמוכים וגם ההוזלה עצמה היא מינורית (מע"מ עדיין יש).
נתנאל אני ציניקן.
גם בפוסט הקודם בנושא הורדת מיסוי נכתב שהיבואנים יגלגלו את ההפרש לכיסם.
האמת שאני לא אתפלא אם כך יהיה אבל הלוואי שאתבדה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אתה תתבדה.ואחרי שתעשה את זה בבקשה תאכל את הכובע ותוציא את הסקפטיות הזאת מהפורום כבר.
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk
את הכובע אני אשאיר שלא תישרף לי הקרחת
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הכל תלוי בכמה חשיפה המהלך הזה יקבל בתקשורת, אם יקבל הרבה אנשים יבואו וישאלו מה הההנחה, ובכמה ירד. אם לא ידעו על ההוזלה הזאת היבואנים יגלגלו את זה לכיס.
המשמעות בפועל היא הוזלה צפויה של 1500-2000 ש"ח פלוס מינוס עבור מרבית הכלים בנפחים הללו (כלים יקרים יותר צפויים להוזלה יותר משמעותית, אבל הם מיעוט להערכתי).
או בקיצור, לא דיל ברייקר רציני.
Sent via Tapatalk