מזה כ6 שנים אני רוכב על באנדיט 1.2S מדל 2001.
הכלי סוס עבודה אמין וטוב וללא ספק אחד האופנועים הכי טובים שהיו לי בכל היבט!
הכלי מאדם מבוגר שטיפל בו באדיקות (יש אצלי את כל הקבלות על הטיפול בכלי החל מיום רכישתו וכמובן מתקופתו אצלי) ולמיטב ידיעתי לא עבר תאונות.
אני לא יודע אם זה הגיל שלי או ההבנה שאין לי הרבה שליטה ביד ימין או שיעמום אבל חשבתי והגעתי למסקנה שאני צריך להחליף אופנוע.
אני לוטש עיינים לכיוון קרוזרים שמנמנים דוגמת ימאהה XV1.3, היו גם הארלים ( הדיינה בעיניי נהדר) אך איתם אני מפחד להתעסק מה גם שהמחירים שלהם גבוהים ביחס למה שאני יכול ( ומוכן לשלם ).
אני בעברי החזקתי XV500 במשך כ 9 שנים ונהנתי מחמנו למרות אופי המנוע והיכולות הדינמיות שלא דירבנו אותי או איפשרו לי לרכוב מהר.
הבעייה:
באנדיט זה כמו הביטוי ONE PICK UP ALLWAYS A PICK UP ועד כמה שזה נשמע מוזר אני מפחד להתאכזב לאחר שאמכור אותו ( אני גם לא אמצא כלי ברמה של הכלי שלי ).
בנוסף צצה לה סוגיית הביצועים של הכלי שאני מודה שאני נהנה מהמחשבה שניתן להגיע בכיף ל7000 סל"ד בהילוך חמישי ואף יותר ( על פי מקורות זרים כמובן ) והיו שמועות שניתן להגיע מעין הוד לירושלים בכ40 דקות בערך שזה נהדר אם פעם נהיה לחוצים לשירותים.
אחד הפתרונות שחשבתי עליהם הוא דו"ש גדול דוגמת וראדרו, ויסטורם ואם היה לי תקציב אז ימאהה XTZ1.2 שמבחינתי במשפחת הדו"ש מהווה פסגת החלומות - אבל אז שוב אני חוזר לכלים שניתן להתעופף איתם בשמחה רבה!
אז חברים אני מודה שאני עובד עצות (אולי לקראת משבר גיל ה45) ואשמח לקבל תגובות ותובנות ( תרגישו חופשי ).
להל"ן מספר פרמטרים:
1. לפחות 1000 סמ"ק ( XV950 יכול להיות אופציה שנבחנת נכון לכתיבת שורות אילו).
2. 2 צילינדרים ומעלה.
3. נוחות סבירה למורכבת (לא מפונקת ובכל זאת).
4. יכולת נשיאת ציוד ( ארגזי צד, ארגז אחורי - XV 950 בעייתי לא מצאתי הרבה אופצויות בארץ).
5. יד ראשונה.
6. החל ממודל 2012.
7. לא מעבר ל 50,000 קילומטר.
8. תקציב סביב 60,000 ש"ח ( חריגות 5000 ש"ח לכל כיוון רצוי למטה).
סיכום: ההיגיון והרגש במלחמה!
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
תודה - ראיתי ( עומד כבר כמה זמן בלוח)
LOKI
לוקי - לפי מה שאתה מתאר - וורסיס 1000 בנוי עליך. לפי יצחק לוי, מודל 2012 הוא 60,000, 2013 67,000.
האזהרה היחידה שיש לי זה נוחות המושב למורכבת. היא לא תסכים לעלות על שום כלי אחר אחרי שרכבה על הוורסיס 1000.
ורדרו. מישהו פה פעם אמר שזה לפהק ב150.
נרדמתי בנהיגה על האח הקטן.
טנרה 1.2 זו מפלצת.
יש כמה כאלה באיזו סוכנות בצפון, שהגעיו מזוכנות טיולי אופנועים.
נראים מדהים.
לקשר אותך?
באנדיט 1250.
כל השאר אתה תבכה שאתה לא סוגר את החודש ובלה בלה בלה..
או תרכוש הארלי - ששושנה תאכל את הכובע![]()
נערך לאחרונה על ידי erani99; 17-04-2016 בשעה 11:46.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
ערן
המטרה לרכוש כלי מתון יותר מהבאנדיט!
ולבכות ברוך השם לא בכיתי, עשיתי החלטה וכפי שאתה קורא הדברים זזים בכיוון חיובי.
וכן לצערי אין לי יכולת להחזיק אופנוע יוקרתי ונוצץ כמו שלך אבל אני תמיד נהנה לראות אותו (וגם אותך)
אם אתה עצמאי, Zero אמור להיות חינם אחרי כמה שנים.
אני שכיר והאמת שחשמל זו לא אופציה.
עוד תמצא אותי מכניס פלסטיק לגלגלים שיעשו רעש של אופנוע וגוזניק עם סולר לאפקט הגאזים והעשן.
אבל תודה
אתה עדיין בוכה ?
יש לך סכום יפה גם לרכוש כלים SO CALLED "יוקרתיים" כמו שלי.
נוצץ זה כבר ביד הבעלים. מי שדוגל בניקיון פעם בחודש שלא יאשים אותי ששלי נוצץ
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
ערן - זהו שלא
למיטב ידיעתי מחירי התחזוקה של כלי כמו שלך יקרים בהשוואה למקבילים היפנים.
ואני בטוח למדי שהאמינות של ציר הרשע מגרמניה פחות טובה מהשותפים שלהם מתקופת מלחמת העולם השנייה.
בכל מקרה אני משתדל להצמד לכלים נפוצים בארץ וכמו שאתה מכיר אותי אני לא בדיוק מאלו שרוכשים מחו"ל חלפים.
אם דו"שים גדולים אז סופר טנרה 1200,נמוך יחסית,חזק,נשלט,מפתיע בשטח [לטובה],מוזרק.
אופציה 2:סטרומה 1000-נמוך יחסית,חזק,חלק,עושה עבודה טובה,מהיר,ענק וכבד.
אופציה 3:וירוס 1000-גלגלי כביש,אין אופצית שטח,רחב,מהיר ובטונדה.
אופציה 4:הונדה ואראדרו 1000,אין לי מושג בשיט עליו.
אופציה 5:KTM990-1190:טייסת תוקפת עם בור בתחזוקה.
האם מישהו מפה רכב על הימאהה XV1300 ויכול להביע דעה?
נראה כלי שמנמן ונחמד ומהנסיון שלי עם האח הזקן XV500 צפויים לי חיים משעממים מבחינת ביקורים במוסך (9 שנות שירות, 80000ק"מ, תקלה 1 שלא תקעה את הכלי שנבעה מדיאפרגמה שהתייבשה בקרבורטור).
חיה נדירה במחוזותינו.
קח כלי שלא יתקע אותך על כל שטות כי אין במלאי,אין בכלל,נמכר אחד ועזוב'תנו באמ'שך.