אהלן,
זהו סיפור רקע קצר לגבי האיזור בו אני גר ותרבות רכיבה של המקומיים, וחווית קניה של אופנוע מוטוקרוס.
אני גר במקום שבו בני דודים מדרגה ראשונה עדיין מתחתנים, דובים מטפסים על עמודי חשמל כדי לנשנש טרנספורמטורים ועונת הדו"ג היא בערך מאמצע מאי עד אוקטובר עקב מזג אוויר...
הפרובינציה מספקת לנו כ4300 ק"מ של שבילי שטח מטופחים (בחורף הופכים לשליבי Snowmobile) עם "בתי מלון" (שעשויים להראות כמקומות לפי שעה למי שלא רגיל) לאורך השבילים. אין צורך לרכוש ביטוח לאופנוע ואגרת הרישוי השנתית היא כ20$. לרוב האנשים באיזור יש טרקטורון, ולפעמים הטרקטורון שווה יותר מהחורבה שהם גרים בה.
את האופנוע (KXF450) קניתי מבחור שגר בשטח של כ100 דונם באמצע העיר הגדולה בפרובינציה, שמאוד מזכירה את דימונה רק עם יותר צבאים במקום גמלים. לבחור, ז'אן מארק שמו, יש שני מחסנים מלאים בכל טוב, החל מאופנועי מוטוקרוס, דרך monster trucks ועד יאכטות. הבת שלו נוהגת על פורד F350 Monster Truck.
לאחר מיקוח שנמשך בדיוק דקה סגרנו על 3500$ תמורת הכלי. יש עליו בערך 100 שעות שימוש ולא שימש לתחרויות. לאחר כרבע שעה של העמסה ושיחת חולין על כמה עולה אופנוע בארץ הקודש ("מה?! אני יכול לקנות משאית במחיר הזה") נפרדנו לשלום.
כדי להעביר כאן בעלות, הקונה (ורק הקונה, המוכר לא רלוונטי) צריך לגשת עם רישיון הרכב (שלא צריך להיות בתוקף. הרשיון של האופנוע פג תוקף לפני חצי שנה) למשרד התחבורה (שמשמש גם כמשרד הפנים, רשות הטבע והגנים, פיקוח וטרינרי, רשות מקרקעין, עירייה ומחסה מפני דובים) ולשלם לגנבים 25$ ומס קניה שערורייתי של 525$. הייתי צריך להסביר לפקידה הלא נחמדה במיוחד שביקשה ממני רשיון נהיגה וביטוח שהדברים הנ"ל לא רלוונטים לאופנוע מוטוקרוס.
אז... לאחר כל זה אני סוףסוף הבעלים הגאה של KXF450. מקווה לקחת אותו למסלול המוטוקרוס המקומי שבוע הבא. אני חושב שזהו אחד המקומות הטובים בעולם להיות רוכב שטח. אשמח לספר עוד קצת על המקום למי ששוקל להגר
מצטער על העברית העילגת שלי, עברו כמה שנים מהפעם האחרונה שלי בישראל.