בתכלס לדעתי לא כלכך משמעותי, אני לא רץ למלא אוויר כל פעם שמורכב עולה אצלי.
אם אתה לא עושה את סדום ערד וכאלה, לדעתי אתה יכול להישאר עם אותו לחץ אוויר כל הזמן.
היי חברים.
בזמן האחרון התחלתי להרכיב מידיי פעם חברים ובני משפחה בעיר ומחוצה לה, ולכן אני צריך לעיתים דחופות לנסוע לתחנת הדלק הקרובה ולהעלות את הלחץ בצמיגים כך שיתאים גם למורכב/ת.
השאלה שלי היא כזו - עד כמה קריטי יהיה להשאיר את הלחץ הזה באופן תמידי, גם ברכיבות סולו ארוכות בסופי שבוע וגם בנסיעות מנהלתיות לעבודה? האם הטרטור לתחנת הדלק בכל פעם באמת יעשה הבדל משמעותי?
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
בתכלס לדעתי לא כלכך משמעותי, אני לא רץ למלא אוויר כל פעם שמורכב עולה אצלי.
אם אתה לא עושה את סדום ערד וכאלה, לדעתי אתה יכול להישאר עם אותו לחץ אוויר כל הזמן.
בעקרון זה משמעותי אבל יכול להיות גם זניח.
אני יודע שהתשובה מבלבלת אז נסביר.
מהנדסי הרכב חישבו את הלחץ האופטימלי כדי שתהיה הנגיעה הנכונה של הצמיג עם הכביש. כאשר אתה מרכיב מישהו המשקל שלכם יותר גדול מאשר רק אתה רוכב ולכן אתה צריך יותר לחץ כדי שהגלגל יגע כמו שצריך בכביש.
אם תרכיב מישהו כאשר הלחץ הוא בהתאמה לאדם אחד כנראה שהאופנוע קצת ישקע, יגע יותר בכביש.
אם תסע לבד כאשר הלחץ הוא בהתאמה לזוג אז הצמיד יגע פחות בכביש.
שני הדברים משפיעים על צריכת הדלק ועל זמן הבלימה.
אם אתה אדם מאוד רזה כנראה שפחות קריטי אם תסע עם מורכב בלחץ של אדם אחד.
תעשה חושבים עד כמה מומלץ לך הרעיון.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אם הקדמי נגע בכנף... תבדוק בולמים לדעתי. מהר.
לא אמורה להיות שקיעה שכזאת.
אצלי גם כשאני מכווץ עד הסוף (עם כננת מחוברת לכל צד של הכידון ולהדק ולהדק ולהדק - על ליפט). הגלגל לא נוגע.
לא אמור לקרות.
רכיבה עם מעט מדי לחץ בצמיג תגרום לצריכת דלק גבוהה יותר, האצה איטית יותר, בלאי מואץ לצמיג כי הוא יותר גמיש ומשנה צורה יותר, התחממות מוגברת של הצמיג מאותה סיבה.
אני לא יודע למה הצמיג שלך נגע בפלסטיקה אבל זה נשמע יותר קשור לזה שהבולמים שלך לא עומדים בעומס.
תקרא בספר רכב מה המקסימום משקל שאתה יכול לשאת על האופנוע ותראה שלא חרגת ממנו.
כמו שאברי כתב, גלגל שנוגע בכנף זו תוצאה של מצב/כיוון הבולמים, לא של הלחץ בצמיגים.
מה גם שמורכב מאחור "מרים" קצת את הפרונט, ולא להיפך...
בנוגע לשאלה המקורית - אם אתה 80%-90% מהזמן מרכיב, הייתי מציע שתישאר עם לחץ אויר המתאים לרכיבה בהרכבה. כל זמן שאתה לא עובר ל"מוד" ספורטיבי ברכיבה סולו, אין חשש מיוחד. אם אתה כמעט אף פעם לא מרכיב - הייתי מציע שתישאר על לחץ אויר "סטנדרטי", ואם זה די "חצי-חצי", אז פשוט שים באמצע
השנקל שלי.