תקשיבו,
אני לא מכיר פה כמעט אף אחד ואין לי זכות לתת פקודות לאף אחד בין אם לקחת את זה לתשומת ליבו או לא. האמת, שזה לא באחריותי מה קורה לאחרים. אבל זה כן מסקרן איך אחרים מתייחסים לעניין הזה, כי אני לא חושב שיש מישהו שאף פעם לא אמרו לו משהו כמו "אופנוע זה מסוכן, אל תיסע".
אף אל פי שאמירה כזאת לא עוצרת אותי, וכל אופנוען אחר שמבין שזה עניין יחסי ותלוי בהרבה גורמים - עדיין יש בזה משהו. כי, אתם מבינים, זה יכול לקרות בין רגע - מכה קטנה ממכונית או טעות קטנה ואנחנו יכולים להתרסק, בין אם זה נכות לכל החיים ואף מוות.
מה אתם, עמיתיי הרוכבים, חושבים בעניין הזה?
רוכב עם מיגון מלא
עושה קורסים לרכיבה נכונה ובטוחה
קורא בנושא בלי סוף, גם ספרים וגם פורומים שונים
רואה סרטים של טעויות של אחרים
מקווה לטוב ולא מבין אנשים שעושים פחות מזה
מבין אותך...כנראה זה גם קצת עניין של מזל, על מי נפלת(זה שפגע בך), ואיפה נפלת.
ברוך השם עוד לא קרה לי, אבל אם למשל נופלים על הכביש אפילו עם מיגון, ובא אוטו במהירות ולא מספיק לעצור ודורס, הלך עליי(אני חושב)?
ממה שהבנתי התאונות נגמרות ברע רק כשאתה נפגע אחרי שנפלת, לא מהנפילה עצמה.
מכניקת הפגיעות היא רבה ומגוונת, יש אנשים שהחליקו ב 40 קמ"ש ונהרגו ויש כאלה שהחליקו על כביש מהיר ב 160 וקמו על הרגליים.
הכל תלוי בצורת הנפילה, אם זה החלקה תוך כמה זמן הגוף נעצר, אם זה בחלקה ללא פגיעה בעצם או פגיעה ברכב, מעקה וכד'.
כמובן שגם סוג המיגון משפיעה על חומרת הפציעה, וכן גם מזל, היו גם מקרים שגלגל שהשתחרר מרכב נוסע ופגע בדיוק בראש של רוכב בנתיב הנגדי והרג אותו במקום.
אין סוף לדברים האלה ואם רק נחשוב על זה כל היום אז לא נרכב בראש צלול ולא נהנה.
Tracer 900
שמע תכלס יש היגיון בכל מה שאתה אומר. האמת, שתמיד חשבתי שכל כלי רכב, לא רק מסוג אופנוע, הוא מסוכן ואפשר למות גם עם מכונית. זה שמכונית היא סגורה ו"בטיחותית" יותר לא אומר כלום, ממש כלום. שמעתי על אין ספור תאונות קטלניות עם מכוניות, כך שאין משמעות לאמירות המשעממות שאני ממשיך לשמוע לצערי הרב, מחברים ומכרים - "אופנוע זה מסוכן אל תיסע". אומרים לי את זה כמעט בכל יום! נמאס לשמוע את זה. זה סתם מתסכל.
רק תיקון קטן, אופנוע/רכב/משאית/אקדח.... הם לא כלים מסוכנים, מי שגורם להם להיות מסוכנים זה בני אדם.... אנחנו אלה שמסכנים את עצמנו ואת הסביבה .
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
ממש לא מסכים איתך כי הקופסא הזו ששוקלת 2 טון היא בעצם מה שהורג אותך.
איך אמר גרמי קלארסון, "עדיין אף אחד לא מת ממהירות, העצירה הפתאים זה מה שהורג אותך"
יש לי במשפחה פיזיטרפיסטית ורופא ואחות.
מהרבה שיחות איתם ובדיקת הנדסה של כלי רכב , כל אמצעי הבטיחות כמו חגורת בטיחות וכריות האוויר בנויים לתאונת חזית עד 60קמש ללא נזק ועד 80 עם נזק קטן.
תאונת צד של 40 קמש על גבול הקטלנית ברכב ודורשת המון מזל .
ותראה מה קורה לאוטו שמתנגש בקיר ב200 קמש , למקרה שלא הבנתה זה שווה ערך לתאונה חזיתי כששני הרכבים נסעו 100 כל אחד
ואני אסכים עם סאבי מה שמסוכן זה האדם לא הכלי רכב וזה מה שצריך לדעת לנהל ולמזער סיכונים שם
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
יש כאלו שבשבילם אופנוע זה סכנת חיים...יש כאלו שבשבילם אופנוע זו דרך חיים!!!
אני כניראה נמצא בסקאלה השניה.
תבדוק עובדות , זה לא קשור ליצרן הרכב זה קשור לגוף האדם.
אין מה לעשות בנושא גוף האדם ,חגורת בטיחות גורמת לנזקים פנימיים אדירים מעל 80 קמש
המוח שלנו כמעט תמיד יוצא בנזק קל לפחות בפגיעת צד של 40 קמש.
שוב פיזיקה ידידי פיזיקה אזורי הקריסה ברכב לא בנויים להיתמודד עם מהירויות גבוהות זה נחמד למהירויות נמוכות בלבד,בעיקר תאונות עירוניות ששם רובן קורות.
והתנגשות בקיר זהה להיתנגשות חזיתית אגב ככה בודקים מבחני ריסוק של רכב מול קיר בטון ולא מול רכב אחר , האזורי קריסה זניחים,מטרתם יותר לא לקבל את המנוע לתא הנוסעים מאשר לעזור בתאונה קשה , או להצליל הולך רגל שתתנגש בו.
תראה רכבי מרוץ כולם עם חיזוקים מביפנים ועם קסדות נהיגה כי מה לעשות שאין שום בעיה לבנות גוש ברזל שיעמוד במכה של 400 קמש בבטון השאלה מה יקרה לגוף האדם ביפנים
ולא תאונה עם אופנוע לא קלה יותר מרכב שניהם זה נזק לא קטן , היתרון באופנוע שהגוף ממשיך להחליק על הכביש שזה בעצם מצמצם נזקים בתקווה שלא תתנגש במשהו או משהו לא ידרוס אותך
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
התנגשות חזיתית ב100 לא זהה ל2 מכוניות שמתנגשות אחת בשניה על 50כל אחת. אפילו היה על זה פרק במכסחי המיתוסים למי שלא מבין "פיזיקה ידידי פיזיקה"
רק חיזוק קטן למה שסטרלוק אמר לגבי גוף האדם בקופסאת פלדה. שמעתי פעם סוג של אגדה (אמיתית או לא, אין לי דרך לאמת את זה) על תעשיית הנשק הרוסית שתיכננה את הטנק T72 והיתה כ"כ להוטה להצהיר שהוא יכול לעבור מדרגה של מטר ב80-90 קמ"ש, אז הם הכניסו צוות טנק מלא לכלי, ואמרו להם ליסוע ולעבור מדרגה בירידה. מעמדת התצפית הם ראו את הטנק שועט לכיוון המדרגה, קופץ בקלילות של איילה את המדרגה, וממשיך ליסוע אחריזה. לקול תשואות קהל הגנרלים ניגשו לטנק כדי לשבח את הצוות, וכשפתחו את תא הלוחמים מצאו את כולם מתים מעוצמת המכה. מסקנה אחת שאפשר לדוג מהסיפור הזה היא שכל סוג של כלי רכב יכול להרוג אותך, הכל שאלה של איך אתה נוהב בו...