עשית בשכל, תתחבר לחבר'ה יותר שקולים ועדיף יותר מבוגרים ממך שהם באותו ראש כמוך.
תלמד ותצבור ניסיון ותעשה קורסים עם הזמן, סביר שחלק גדול מה"אופנוענים" שרכבת איתם ירדו מהתחום בדרך זו או אחרת...
היי חבר'ה.
לא מזמן הצטרפתי למועדון אופנוענים צעירים בתחילת דרכו אשר מבוסס באשקלון, ולאחר היכרות עם החבר'ה הנחמדים שיש שם, שרובם הגדול בגילי עם אופנועים בנפח עד 500 סמ"ק, ארגנתי נסיעה קצרה של כמאה ועשרים ק"מ דרך בית גוברין, בית שמש ולטרון.
נפגשנו בתחנת הדלק ביציאה מאשקלון ונסענו בקצב "רגוע" של 130-140, כשמנהיג השיירה מתיישב לו בניחותא על מיכל הדלק, עומד על המושב ומבצע שאר סטאנטים שונים. לפניות החבר'ה שלפניי נכנסו בקלות ב-120-130 קמ"ש, כאשר אני קרטעתי מאחור במהירויות גבוליות-לחוקיות של 90-100 חצילים בפנייה. נסיון לנסות לעמוד בקצבם הסתיים בכמעט תאונה עם ג'יפ שחמקנו זה מדרכו של זה בדקה התשעים. לאחר מכן נסענו למגרש בעיר והתאמנו מעט לפני שהסטאנטר החליק באחת הפניות והפיל את האופנוע, יצא ללא שריטה ואמר שזה דבר של מה בכך כשמתאמנים במגרשים.
המסקנות מהטיול הקצר יחסית הזה הוא שרכיבה ספורטיבית זה לא בשבילי, ועם כמה שאני כן רוצה להשתפר ברכיבה שלי ולגשת לקורס דוגמאת "אופנוען מאומן", השכבות במהירות כמעט כפולה מהמהירות החוקית זה לא מה ש"עושה לי את זה". אני רוכב בשביל החוויה, בשביל לנשום את הרוח, להביט במה שסביב ולהתחבר לטבע, בעוד שהחבר'ה האלו רוכבים בעיקר בשביל האדרנלין. בעת שיחה על אופנועים עתידיים הבנתי שאני היחיד מביניהם שחושב במסלול הרטרו/קרוזר הרגוע, וכל השאר מפנטזים על סופרספורטים כאלו או אחרים, למקסם ביצועים בכבישים הציבוריים.
מה שמצחיק הוא שהחלק הכי מהנה בכל הטיול היה כשנפרדנו לדרכינו ונסעתי הביתה בקצב רגוע של 100 קמ"ש בכביש של 80, כשהשקיעה מולי והשדות הירוקים נפתחים סביבי, ושוב הבנתי שזו הסיבה שהוצאתי רשיון.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
עשית בשכל, תתחבר לחבר'ה יותר שקולים ועדיף יותר מבוגרים ממך שהם באותו ראש כמוך.
תלמד ותצבור ניסיון ותעשה קורסים עם הזמן, סביר שחלק גדול מה"אופנוענים" שרכבת איתם ירדו מהתחום בדרך זו או אחרת...
Tracer 900
לדעתי אחת הטעויות הכי נפוצות אצל רוכבים מתחילים (לא מין הנמנע שגם רוכבים בעלי נסיון) שהם מנסים לעמוד בקצב של מי שלפניהם.
בגדול עשית נכון שויתרת על הקבוצה ויותר מזה נשמע שמראש נראה להם שהכביש זה מגרש משחקים.
רכיבה ספורטיבית זה טוב כשאתה עושה את זה באופן מדוד שקול ורצוי במקום יעודי ( ברור שאין והכבישים לצערנו הם ברירת המחדל שלנו).
אכן קורס רכיבה מתקדמת ייתן לך בסיס לרכיבה נכונה (אני מקווה ששמים דגש גם על רכיבה עירונית/מנהלתית ).
וכפי שכתב פז - חוק הברירה הטבעית בדרך כלל לא מאכזב.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
האמת? הסטאנטר ההוא גם רוכב על אותו האופנוע, מתלים מקוריים, וראיתי מה הוא מסוגל לעשות איתו. דיי פסיכי האמת.
ולא וויתרתי על המועדון הזה, פשוט להבא אדע עם מי יש לי עסק ונתאם ציפיות מראש. אם זה אומר להישאר חצי קילומטר מאחורה - זה מה שאעשה, אבל ארכב בקצב שלי ואיך שלי מרגיש נוח.
עזוב שטויות, שפץ אחי uploadfromtaptalk1469375188177.jpguploadfromtaptalk1469375204777.jpg