ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
בוודאי שיש. חיישן חמצן משפיע בחוג סגור במיצוע לאחר הרבה זמן, לא עובד במנוע קר, לא מסוגל להתמודד עם שינויים קלים ומהירים במצב המצערת, וכו'. חיישן MAP עושה את כל זה, ולכן כמעט כל מערכת מצויה מכילה אותו (אני אומר "כמעט", למרות שבכל המאמרים שקראתי על הזרקה אי פעם, זה המרכיב המרכזי והחיוני ביותר של כל מע' הזרקה, ואני לא משוכנע שקיימת מערכת ללא חיישן MAP/MAF).
גק מערכות הזרקה ישנות כן התבססו על זה כי הלמדה ךא עבדה.
אצלע באופנוע החיישן עובד תוך שניות ספורות מההנעה.
כמות האוויר הנכנס למנוע זהה כמעט תמיד זה מנוע אטמוספרי סך הכל אם יש טורבו זה סיפור אחר.
אין באמת סיבה למדוד מצב קבוע מנוע אוטמוספרי במצד מצערת x תמיד ישאב x נפח אוויר.

עכשיו חיישן לחץ מודד ירידת לחץ ויחסית לנפתח תיבה קבוע מחשב נפח אוויר, חיישן זרימה מודד ירידת חום של החיישן עצמו ולפי זה חיישן טמפרטורת אוויר מחשב נפח שעבר דרכו.

כל עוד המנוע אוטמוספרי הנפח זהה ויכול להיחשב קבוע הנפח ישתנה כשהשסתומים או הרינגים ימותו אבל זה פחות אקטואלי למנוע תקין.

בגלל זה החיישן מיותר, אגב גם בהונדה 250 שהיה לי לא היה חיישן כמות אוויר אין בו צורך עם יש למדה חדשה והמנוע אוטמוספרי.

מנוע ישן יותר לרוב נבנה לעבוד בחוג פתוח ואז הכניסו להם יורו 3 ובמקום לשנות הזרקה היצרנים הוסיפו חיישן חמצן שכל תפקידו זה להתריע אם יש סטייה מהתקן יורו ולא לשנות מפות על פיו.

אם החיישן משנה יחסי תערובת אז אין שימוש לחיישן כמות אוויר זה יכול להיות מחושב לפי זווית מצערת וסלד

Sent from mTalk using windows 10 mobile