מוסך צריך לקחת אחריות ולעבוד בצורה תקינה על הכלי, אין תירוצים כאשר נעשה נזק ע"י המוסך הוא צריך לתקן.
בכדי שניתן יהיה לקצר ולסיים את הפרשה לדעתי חצי חצי פותר את הסוגיה
מוסך צריך לקחת אחריות ולעבוד בצורה תקינה על הכלי, אין תירוצים כאשר נעשה נזק ע"י המוסך הוא צריך לתקן.
בכדי שניתן יהיה לקצר ולסיים את הפרשה לדעתי חצי חצי פותר את הסוגיה
כמו שכבר אמרו גדולים ממני, חצי חצי נשמע הוגן בגלל שיש לך פה חלק של רשלנות תורמת. באסה, אבל זה המצב, אם תלך למשפט יכול להיות שתסיים עם פחות אפילו.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
לדעתי אתה שואל שאלה שאתה לא באמת רוצה לקבל עליה תשובה אובייקטיבית אלא מחפש את התשובה שאתה רוצה לשמוע.
יש פה רוב מוחלט שאומר לך לקחת את הפיצוי אבל אתה מחפש לשמוע שיגידו לך שאתה צודק.
אל זה נאמר אל תהיה צודק, תהיה חכם.
זה מעצבן, אבל אין דרך בעולם שבה אתה תקבל את כל הכסף.
אפילו אם תתבע, שום שופט לא ייתן לך את כל הכסף וזה גם יעלה לך אז בסוף יצא לך פחות.
אתה לא רוצה לקבל את זה, אבל יש לך אחריות גדולה למה שקרה.
תשלים עם העובדה הזו, ותעבור הלאה.
אחרי שתקבל חצי העלות שתשאר לך היא 300 ש"ח.
למרות שאני לא מכיר אותך נראה לי שזה סכום שהיית מוכן להוציא על דברים שאתה אוהב/רוצה/צריך.
במילים אחרות - תתקדם.
אני לא מבין איזו רשלנות תורמת הייתה פה.
כשאתה מוסר רכב למוסך אתה מוסר אותו עם השלט על מנת שיהיה ניתן לנתק את האזעקה בעת הצורך.
תכלס המוסכניק צריך לחשוב על זה ולשים לב לפרטים ולראייה הוא מוכן לקחת אחריות על הנזק גם אם היא חלקית.
לגבי אם הייתי בא בדרישות להחזר אני מניח שהייתי מסתפק ב50 אחוז סך הכל טעויות קורות.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חצי חצי זה סבבה אגוזים.
זה לא טריוויאלי שיש לך איזה צרור מוזר וגדול שברגע שמתחילים לנסוע נכנס מתחת לכידון ונשבר...
כאילו, אתה לא היית נופל בזה? איך הוא אמור לנחש את זה בדיוק?
שלח למוסך מכתב דרישה ״מבלי לפגוע בזכויות״ (בדואר רשום, או באתר של המוסך, אם יש לו) בנוגע לסכום שאתה מעריך שיכסה את הנזקים שלך.
תציין שיש להם 7 ימים לחזור אליך. תסיים בזה שאם לא יראו לנכון לשפות את הנזק במלוא הסכום אתה תפנה לערכאות משפטיות.
אם לא הולך: קח שמאי שיאמוד את הנזקים ויכין לך חוות דעת ערוכה כדין לצורך הגשה לבימ״ש.
תגיש תביעה קטנה לבימ״ש.
כנראה שמדובר במוסך רשלן ולא הגון. היה עליו לנהוג ביראת כבוד כלפי כלי וציוד שמשאירים אצלו לקוחות שלו. לא רואה כאן מקום לרשלנות תורמת ואם כן היא מזערית. לרוב, עסקים לא הגונים כאלה יעדיפו להימנע מהליך משפטי (ומוניטין רע) ויסגרו איתך פשרה מהר. לרוב זה קורה רק לאחר הגשת תביעה!
אני עורך דין והגשתי לא מעט תביעות לבימ״ש לתביעות קטנות. אם אבא שלך עורך דין, תבקש שיכין מכתב דרישה מעט תקיף. אם תרצה אני מוכן לסייע.
ותתחיל לאסוף ראיות, משמע, תגיע למצב שהם יגידו שהשלט והכלי היו בסדר והטיפול שלהם גרם לפגיעה. אם אין לך הקלטת שיחות תנהל איתם שיח כתוב בלבד.
תקליט אותו שהוא מצטער על הנזק זה מספיק כדי ששופט יפסוק לטובתך
647 חדש והוא מציע חצי? תהיה חכם לא צודק.
רוב המכונאים בישראל הם במקרה הטוב חובבנים או שרלטנים ולוקחים את תרבות החפיף בישראל לאקסטרים ובמקרה הרע נוכלים.
אמיליוס, אתה לא צודק. זו תביעה קנטרנית + תעלה יותר מ300 ש"ח ובזבוז זמן.
סתם הר מעכבר.
לא קנטרנית, עקרונית. מגעילה אותי התנהלות של נותני שירותים בכלל ושל אנשים בפרט במדינה הזו. מעט הגינות, דרך ארץ וכמה פרוטות היו מוציאות לקוח מרוצה. עניין של מה בכך למוסך.
קח מקרה שקרה: נהג ג׳יפ לקח רוורס והפיל לי את האופנוע שהחנה על המדרכה. תיקון המראה הגיע ל 400₪ בערך. על השריטות הייתי מוכן לוותר. האדון אמר שהתאונה ארעה באשמתי, שאסור היה לי להחנות במקום, ושלכל היותר הוא מוכן לבוא לעזור לי להדביק את המראה עם איזולירבנד.
אמרתי לו שאני אגיש תביעה. הוא לא האמין או חשב שהוא צודק.
פניתי לשמאי שיכין חוות דעת. הגשתי תביעה לבימ״ש. זכיתי בבימ״ש ב 3,500₪.
טוב אני אפתח בזה שאם זה נראה כאילו סתם באתי לקבל אישור מכם לזה שאני צודק אז זה רק כי אני מנסה להציג את הצד שלי ולדרבן את הדיון פה. אני כן שומע וכן מפנים, גם אם זה נראה כאילו אני סתם מתווכח. כן באתי לפה לקבל עוד דעות ולשמוע עוד אנשים. אז תודה לכולם על הדעות.
למרות זאת, אני פשוט לא מקבל את זה שהיית לי רשלנות תורמת. בימים שכל אחד מרגיש שהוא עורך דין כי יש לו גישה לגוגל, אני באמת דיברתי עם עו"ד (מלבד מה שכתב כאן אמיליוס, תודה על ההצעה) שאומר שאין שום קשר בין רשלנות תורמת לזה שאני מפריד את הצרור. ועם כל הכבוד (ואני באמת לא מנסה לזלזל כאן באף אחד), זה לא באמת רלוונטי לי איזה נסיון משפטי היה לכם עם מוסך כזה ואחר או שופט כזה ואחר ואיך אתם מחליטים מה זאת רשלנות תורמת (משפט שגם הוא זרק תוך כדי השיחה.. כל אחד נהיה עו"ד היום).
זה שאני מפריד בעצמי זה טוב ויפה. אבל כל אדם נורמטיבי היה רואה את הבעייתיות של זה, והיה צריך להגיב בהתאם. כל אחד. במיוחד כאשר מדובר בעובד מקצוע שאני מפקיד בו את האופנוע שלי. ממנו אני מצפה שבעתיים לשים לב לזה ולא פשוט להכניס לסוויץ'. לכן לדעתי (ולדעת עורך דין עם ניסיון של רק חצי מהחיים שלו בתחום) המוסכניק היה צריך לצפות שדבר כזה יקרה, מאחר שהוא לא תרחיש מופרך והזוי, אלא אחד שקל לצפות אותו עם תשומת לב מינימלית.
העובד (שהוא מנהל המוסך) אמר בעצמו את הסיבה לאיך זה קרה למרות שהוא "לא ידע שזה קרה", ואחר כך נתן לי הסברים לאיך זה קרה ולמה זה נורמלי לא לשים לב לאיך השלט יכול להיהרס.
למי שלא מבין את מה שמשתמע מכאן - הוא הרס את השלט, ראה שנהרס, התעלם, ולא הודיע לי דבר! אחר כך נתן תירוצים למה אני אשם ולבסוף רק הציע סכום כספי.
הוא הכניס את המפתח לסוויץ' בעצמו, התעלם מהמובן מאליו (מאיזו סיבה שתהיה, ולא אכפת לי כמה עמוס ועסוק היה לו בעבודה, וכמה זה לגטימי פשוט "להכניס מפתח לסוויץ' ולנסוע") וגרם לנזק במו ידיו.
אני לא שמתי לו מכשול, אני מוכן לקבל את זה שאני הרכבתי את המכשול ושמתי אותו בצד. הוא שם לעצמו את המכשול באמצע הדרך, מעד, והאשים אותי בזה שהנחתי אותו שם.
שם המוסך הוא מוסך RPM . לפני שמסרתי את האופנוע דיברתי 5 דק' בערך עם העובד, והסברתי לו בדיוק מה עשיתי.
על הדרך לא חשבתי על השלט, היו לי דברים אחרים על הראש כמו להסביר לו לא לשרוף זמן על דברים שעשיתי בניסיון לפתור את הבעיה ולבזבז לי כסף.
למרות זאת, הוא עשה בדיוק את כל הדברים שעשיתי, חייב אותי על 600 שקל בשעות עבודה (ואומר שיצא איתי לארג') על בדיוק אותן פעולות שהסברתי לו שאין טעם לעשות, ורק בסוף הבין שיש סדק במכסה ואין טעם להמשיך לעבוד עליו.
אתם יכולים לחלוק על זה שהפעולות שהוא חזר עליהן היו נחוצות לאיתור התקלה, או שאתם יכולים לחבר 1+1.
מבחינתי כמות הזמן שהוא בזבז בנוסף לשלט שהוא הרס מצביעה על כך שיש פה עסק עם מכונאי לא מקצועי, לא זהיר וחסר אחראיות ששם את טובתו ושמו האישי לפני טובת הלקוח.
הוא לא דיווח על השלט השבור, גבה מחיר מוגזם, ומתחמק מאחראיות.
ככה אני רואה את זה.
לכל אלה שלא מסכימים איתי אתם מוזמנים לטפל שם באופנוע שלכם. אני בטוח שתכניסו את האופנוע בלב שלם וראש שקט.
אני בטוח לא חוזר לשם (למרות שלאחר שיחה נוספת הוא הציע 500 שקל בטיפול הבא) וממליץ להתרחק מהמקום.
קח תחצי וסגור תסיפור..
מה עכשיו מלחמות? מכתבים?
יאללה שחרר
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני חייב לציין שקטונתי מלנסות להבין את המושג הגינות והוגן.
על 600 שקל תהפכו עולמות
על רווחים מנופחים ופגיעה בכיס של כולנו זה בסדר.
אבל כן מסכים עם זה שאם אדם עשה נזק הוא צריך לשלם עליו
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לפי דעתי, כמו שאמרו כאן - חצי חצי.
בהרבה מקרים גם המוסך וגם הבעלים יש "רשלנות תורמת".
תתחלקו חצי-חצי ובפעם הבאה שאתה מכניס את האופנוע... תיתן לו את המפתח והשלט וזהו.
אין צורך לתת לו צרור שאין לו צורך בו.
גם לי יש צרור (לא בומבסטי כמוך שלך) והמפתח של האופנוע והצרור מופרדים זה מזה ת-מ-י-ד!