עמוד 1 מתוך 5 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 64

אשכול: מוסכניק גרם נזק ולא מוכן להשתתף בכל העלות

מוסכניק גרם נזק ולא מוכן להשתתף בכל העלות

**אני לא אפרסם כרגע את שם המוסך עד שסופית הוא יסרב לשלם, כרגע זה במו"מ

אז ככה - הכנסתי את האופנוע למוסך כלשהו (די מוכר, לא חאפרים) בגלל המכסה קלאץ' הדולף (שאני גרמתי לו לנזק, למי שעקב בפורום הטכני).
    הבעיה הזאת תוקנה. האופנוע נוסע פיקס. שילמתי (הם אומרים שהם לא חייבו אותי על כל השעות עבודה למרות שקשה לי להאמין), קיבלתי את המפתחות ובאתי לעלות על האופנוע כשראיתי שהשלט למערכת אזעקה שבור ורואים שהוא קיבל מכה.
    אף אחד שם לא שם לב שזה קרה תוך כדי העבודה.
    השלט הוא של חברת Scorpio. אין יבואן בארץ, ושלט חדש עולה 109 דולר, משלוח 35, ובסופו של דבר 647 שקל כולל משלומ ומע"מ (אין דרך איביי).
    הבחור שעשה את זה באותו זמן (חוויאר לצורך העניין) שהוא גם מנהל המוסך לא היה אז נסעתי הביתה אחרי שהראיתי לעובד אחר את הנזק ובדיוק דיברתי עם חוויאר בטלפון.

השלט היה על צרור מפתחות (שיש בו הרבה מפתחות) די ארוך עם טבעת (שאקל קטן). כשאני רוכב אני מוציא את המפתח של האופנוע ושם רק אותו בסוויץ' מכיוון שכל הצרור שורט את כל האזור שם, מתנפנף ברוח, וגם נופל קדימה וכשמצודדים את הכידון לאחד הצדדים מועכים את השלט יחד עם כל הצרור.
    אין מצב שמכניסים את כל הצרור לסוויץ' ולא רואים שזה בעייתי. פשוט אין מצב. הוא ישר "נוזל" למטה ומפריע לכידון ולתפעול של האופנוע. המצב הטבעי של זה זה ליפול למטה לאזור הכידון ולהפריע.

כשדיברתי איתו היה לי ברור לגמרי מה קרה לשלט. בגלל הפס אפשר להבין בקלות שהוא קיבל מכה מהכידון, ולא נפל להם או משהו כזה. חוויאר אמר בדיוק את הסיבה הזאת (מתוך "ניחוש") אבל אמר שלא שם לב שזה קרה. תחליטו אתם אם הוא אומר אמת או לא.
    חוויאר אומר שאני אשם בזה שלא אמרתי לו להפריד את המפתח מהצרור, ושזה ממש לא ברור שזה יכול לגרום נזק. הוא מוכן להשתתף בחצי מהעלות של כל הסיפור.
    לדעתי אולי זה היה יכול להיות חכם מצדי לציין את מה שמובן מאליו בשבילי ובשביל כל אחד שמפעיל קצת שיקול דעת, וכנראה מונע את כל הסיפור, אבל אני לא יכול לחשוב על כל התרחישים שיכולים לקרות כשאני מכניס אופנוע למוסך, ואם הוא היה קצת פותח את העיניים ולא דופק את הכידון מצד לצד (כי השלט קיבל וואחד מכה והוא לא כזה שביר) אז זה פשוט לא היה קורה, ולדעתי זו נטו רשלנות שלו.
    חשוב לי לציין שהשלט (היה) חדש לגמרי.

הדעה שלי היא כרגע להתעקש עד שאני מקבל את כל הסכום.
    אני גם לא כל כך מרוצה מהטיפול עצמו שלקח 3 ימים (!!!!!) למרות שהוא יכל לעלות על הבעיה הרבה יותר מהר. אבל פחות רלוונטי אלינו.
    מה דעתכם? אני הוזה שאני חושב שהוא אחראי לגמרי?

צירפתי כמה תמונות:

נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 26-07-2016 בשעה 13:42.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    לדעתי, בית משפט היה אומר חצי-חצי.
    שאלת, אז אני אומר, שיט-הפנד...חצי-חצי.
    זה יכול לקרות לכל אחד, אז...חצי-חצי.
    במיוחד שהוא לא מתנער מאחריות ומציע חצי-חצי.
    בקיצור, חצי-חצי, אם זה היה קורה לי.

Senior Member
    במידה והשלט היה חדש ומתפקד בעת מסירת האופנוע למוסך (והמוסך מאשר זאת). לדעתי הוא חייב לשלם את מלוא העלות של התיקון לשלט. האופנוע היה ברשותו.

התירוץ שלו לא תופס.
    יש לי אופנוע ממש כבד(הנחתי דברים במזוודות) לא אמרתי למוסך , האופנוע נפל במוסך ונשבר הפיירינג , אשמתו של מי?

שלך, חד משמעית.
    אם יש ספק, אז אין ספק!
    אם מישהו מכם יודע שיש מצב לבעיה, הוא צריך להתריע עליה...
    לא לצפות להגדלת ראש.

מתוך וויקימילון :
    "האמירה מקובלת גם בחוגי הרפואה הדחופה. אם יש חשד לבעיה רפואית מסכנת חיים,
    יש להתייחס לחשד זה כאילו הוא וודאי ולטפל בבעיה, גם אם לא בטוח בכלל, שהיא קיימת."
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 26-07-2016 בשעה 13:53.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    לדעתי, בית משפט היה אומר חצי-חצי.
    שאלת, אז אני אומר, שיט-הפנד...חצי-חצי.
    זה יכול לקרות לכל אחד, אז...חצי-חצי.
    במיוחד שהוא לא מתנער מאחריות ומציע חצי-חצי.
    בקיצור, חצי-חצי, אם זה היה קורה לי.
    חשוב לי להדגיש - אני לא חושב שזה יכול לקרות לכל אחד. זה יכול לקרות לכל אחד אם הוא אדיש ולא באמת אכפת לו מה הוא עושה. זה לא קורה בקלות.

לגבי השיט הפנס - זה לא ממש תירוץ...

לגבי זה שהוא לא מתנער מאחריות - אני כמעט בטוח שהוא ידע שזה קרה ולא אמר כלום (ממהלך השיחה, וזה רק חשד שלי ולא יותר). הייתי צריך להסביר לו עשרים דקות בטלפון למה אני חושב שהוא אחראי לזה ולא אני. הלקיחת אחראיות שלו לא באה בקלות.

בכל מקרה תודה על התגובות. אשמח לעוד דעות בעניין.

כל מה שכתבת מובן, אבל לא משנה כלום.
    אתה ואחרים מצפים שיחשבו כמוכם, זה לא עובד ולא יעבוד.
    אתה לא יודע מה קרה, לא היית שם ולא ראית אם בסך הכל שמו מפתח לשניה כדי להניע...
    ואז מישהו סובב את הכידון ולא שם לב לשלט שנמעך.
    הטעות היא שלך. להזכירך, גם לי יש את אותו השלט, אני תמיד מפריד, תמיד מדגיש למכונאי,
    תמיד אומר עשר פעמים. עדיף לחפור מלהצטער.
    יש רשלנות תורמת שלך, לכן חצי-חצי ולחיצת יד, זה שכר הלימוד שלך וגם של ziki
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 26-07-2016 בשעה 14:55.

Senior Member
    אם אתה מזכיר "אחריות" אתה חייב גם להזכיר "רשלנות תורמת".
    אתה השארת את הצרור כולו במקום רק את המפתח והשלט.
    אתה לא טרחת ליידע אותו בבעייתיות של שימוש בכל הצרור.
    אתה לא אמרת לו בפירוש להוריד את המפתח מהצרור לפני שהוא מכניס אותו לסוויץ'.
    אתה צפית, ללא שום הצדקה אמתית, שיעלה על זה לבד.

באופן טבעי, מכונאי מכניס לסוויץ' את מה שנותנים לו, וכשהכידון מפריע מסובבים אותו, לפעמים פשוט דוחפים את הגלגל מלמטה בלי לראות בכלל את המפתחות.

אז כן, האחריות בעיקרון היא של המוסך, אבל לך יש רשלנות תורמת משמעותית.

זה שהוא מוכן לשאת בחצי מהעלות בעיני זה לארג' מאוד - יותר ממה שמגיע לך (לדעתי בלבד). במקומך הייתי אומר תודה, מסתפק בזה ומבין כמה שהוא הלך לקראתך.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    אם אתה מזכיר "אחריות" אתה חייב גם להזכיר "רשלנות תורמת".
    אתה השארת את הצרור כולו במקום רק את המפתח והשלט.
    אתה לא טרחת ליידע אותו בבעייתיות של שימוש בכל הצרור.
    אתה לא אמרת לו בפירוש להוריד את המפתח מהצרור לפני שהוא מכניס אותו לסוויץ'.
    אתה צפית, ללא שום הצדקה אמתית, שיעלה על זה לבד.

באופן טבעי, מכונאי מכניס לסוויץ' את מה שנותנים לו, וכשהכידון מפריע מסובבים אותו, לפעמים פשוט דוחפים את הגלגל מלמטה בלי לראות בכלל את המפתחות.

אז כן, האחריות בעיקרון היא של המוסך, אבל לך יש רשלנות תורמת משמעותית.

זה שהוא מוכן לשאת בחצי מהעלות בעיני זה לארג' מאוד - יותר ממה שמגיע לך (לדעתי בלבד). במקומך הייתי אומר תודה, מסתפק בזה ומבין כמה שהוא הלך לקראתך.
    השארתי את הצרור מחובר מכיוון שפחדתי שהאזעקה תתחיל לעשות בעיות (למרות שניטרלתי אותה, זה עובד על חיישן קירבה) וגם כי פחדתי שהוא יאבד את השלט.
    לא טרחתי לציין את המובן מאליו - אמת.
    מסכים איתכם ב-100 אחוז שזה היה חכם מצדי לציין את זה מראש, אבל אני לא חושב שיש פה רשלנות מצידי.

קשה לי להסכים את עם המשפט "אתה צפית, ללא שום הצדקה אמתית, שיעלה על זה לבד.".
    למה ללא שום הצדקה אמיתית? אני באמת צריך להסביר למוסכניק כל דבר? היה עוד 100 דברים בעייתים שהוא יכל לעשות להם נזק. זה לא סביר שלפני כל פעם שאני מוסר אופנוע אני אעבור עם צ'ק ליסט מה המוסכניק יכול להרוס ואיך הוא צריך להמנע מזה. זה אפילו לא להגדיל ראש, זה רק להדליק אותו.
    זה לא איזה משהו בתחתית של האופנוע שקשה לראות. זה משהו שאתה צריך להכניס פנימה במו ידיך. המפתח לא היה בסוויץ' כשהוא קיבל את האופנוע. הוא הכניס אותו, ראה איך הוא תלוי, והחליט להתעלם מזה.
    בנוסף לזה שיש עוד 100 דברים, זה מאוד סביר לעלות על זה לבד. איך שאתה מכניס את הצרור אתה ישר רואה שזה בעייתי. אם זה לא היה כזה ברור (ואני מדגיש שוב, זה מאוד ברור) הייתי טורח לציין לו את זה.

אני מסכים שלא כל האופנוענים מגיעים כשמחובר להם שלט לצרור בצורה שהוא יכול להיהרס. אבל רבאק, תפעיל את הראש (לא אתה, המוסכניק) ותשים לב למה אתה עושה!
    זאת בקשה כזאת מופרכת???
    נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 26-07-2016 בשעה 15:47.

על תתעצבן, הבקשה מופרכת לחלוטין, בריבוע +88

רצית דעות, קיבלת.
    אתה טועה בגדול, למכונאי יש מליון דברים על הראש.
    חלקם חשובים יותר חלקם פחות. זה לא ניתוח לב פתוח,
    הוא צריך לחלק את הקשב שלו בין כמה וכמה דברים ויש סיכוי שאפילו
    אם ידע ושם לב לא לעשות נזק, מישהו אחר סובב את הכידון.
    אתה לא חייב לקבל את מה שאומרים מטומטמים כמו א.הזקן ואנוכי,
    אבל אל תנסה לשכנע אותנו...היינו שם, למדנו משהו בחיים.
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 26-07-2016 בשעה 15:54.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    על תתעצבן, הבקשה מופרכת לחלוטין, בריבוע +88

רצית דעות, קיבלת.
    אתה טועה בגדול, למכונאי יש מליון דברים על הראש.
    חלקם חשובים יותר חלקם פחות. זה לא ניתוח לב פתוח,
    הוא צריך לחלק את הקשב שלו בין כמה וכמה דברים ויש סיכוי שאפילו
    אם ידע ושם לב לא לעשות נזק, מישהו אחר סובב את הכידון.
    אתה לא חייב לקבל את מה שאומרים מטומטמים כמו א.הזקן ואנוכי,
    אבל אל תנסה לשכנע אותנו...היינו שם, למדנו משהו בחיים.
    לא ניסיתי לשכנע ואני לא עצבני עליכם. אני כן עצבני עליו וסליחה אם זה נשמע כאילו אני כועס עליכם שאתם מצדדים בו.
    אני פשוט מנסה לנהל דיון ולהסביר גם את הצד שלי.

אני מודע לזה שעבודה של מוסכניקים היא לא פשוטה וצריך לשים לב להרבה דברים.
    למרות זאת, קשה לי לקבל את הדעה שלכם מהסיבה הפשוטה שאני פה עם המפתח ביד. לא משנה איך אני מנסה להכניס אותו הוא נופל לכיוון הכידון ולפי איך שזה נראה מהנקודת מבט שלי, צריך ממש לסגור עינים ולהתרשל בעבודה שלך כדי לא להבין לאן זה הולך.
    עוד מהפעם הראשונה שחיברתי ככה את הצרור זה היה לי ברור שזה הולך להידפק בכידון גם בלי שזה באמת יקרה. וזה לא קשור לזה שיש לי נסיון עם השלט או האופנוע.
    לפי איך שזה נראה מכאן, הוא פשוט לא עשה את המינימום כדי לשמור לי על השלט וזה לא באמת אכפת לי אם הוא מיהר או אם הוא רק שם ומישהו אחר הזיז, הנזק נעשה כי הוא לא שמר לי על הציוד שהבאתי לו.
    הוא גם היה די אדיש לכל הדבר עד שאמרתי לו את המחיר של כל הסיפור וביקשתי ממנו לשלם.

שוב, לא מנסה לשכנע, רק מנסה להעביר את הנקודת מבט שלי ולהוציא קצת תסכול על הדרך.

וכל זה בנוסף לזה שהוא חזר על כל הטעויות שאני עשיתי בניסיון לסדר את האופנוע ולחייב אותי במעל ל600 שקל בשעות עבודה, למרות שהסברתי לו מה עשיתי ובכך שאין טעם לעשות את אותם דברים שוב.
    אתם לא חושבים שפשוט יש פה עסק עם מוסכניק אדיש ורשלן שלא באמת אכפת לו מטובת הלקוח??

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    השלט שלך הוא יד שנייה ולכן שוויו בערך חצי מחדש כך שבעצם בעל המוסך מציע לפצות אותך במלוא הסכום. קח את הכסף וברח.

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    השלט שלך הוא יד שנייה ולכן שוויו בערך חצי מחדש כך שבעצם בעל המוסך מציע לפצות אותך במלוא הסכום. קח את הכסף וברח.
    השלט חדש. האזעקה חדשה. הכל היה במצב טיפ טופ.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    יכולת להגיד למוסך לגבי השלט ואיך להתיחס אליו. יכולת גם להגיד למוסך לגבי זה שכאשר הם מעלים אופנוע על הליפט, ומורידים אותו-שיזהרו לא להפיל אותו. יכולת להגיד שבנסיעת מבחן יזהרו לא לנסוע מהר ולשים לב לחול ושמן על הכבישים. יכולת להגיד שכאשר מובילים את האופנוע בתוך המוסך לשים לב לא להצמיד אותו לאופנועים אחרים כדי לא לשרוט אותו.. יכולת.. אז?
    לדעתי לא פותר את המוסך מאחריות. חלק שהגיע תקין למוסך חייב לחזור באותו מצב ללקוח. יכולים להביא לך שלט כזה משומש? מצויין. לא? שיביאו חדש.
    זאת דעתי. לא תביעות, לא בית משפט-שרות נטו. יציאו מקסימום חצי? תקח את מה שנותנים ואל תחזור לשם, ושידעו מה הסיבה.

Senior Member
    מאוד קל לעשות הרבה נזק לאופנוע כשעובדים עליו: שריטות, שבירות, הברגות, גומיות, כיוונים.
    המצב הזה שהגענו אליו, שצריך לצלם את האופנוע מכל הכיוונים לפני שמכנסים (כי לא יגידו לנו אם שברו משהו), ואז כשמוציאים לעבור על כל ההברגות עם ידית מומנט כי אולי הם הבריגו רק עם היד או חיזקו יותר מדי כי יש להם "רגש" הוא לא שירות סביר בכלל.
    אולי בכלל תגיד תודה שהוא לא הציע לצבוע את השלט עם טוש.