עמוד 4 מתוך 5 ראשוןראשון ... 2345 אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 64

אשכול: מוסכניק גרם נזק ולא מוכן להשתתף בכל העלות

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    המוסך בטוח ישבור, אני אגיד שזה שווה 10K ונתפשר על חצי חצי...
    אתה צוחק וזה, אבל למה נראה לך שהמוסך יתן לך שקל לפני שהוא יראה קבלה על שנדליר קריסטלים חדש שעלה לך 10000 שקל?
    אז בסה"כ שילמת 15000 על שנדליר, איך יצאת מורווח פה?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    שאלה תם
    האם להזעקה שלך יש מנתק הצתה או היא מונעת הפעלה של הסטרטר?
    האם יש להזעקה שלך דריכה אוטומטית?
    האם יש להזעקה גלאי זעזועים?
    האם המכונאי שלך חירש?

כל הגאונים פה באים לומר לי שכשהאופנוע במוסך אז הם לוקחים איתם את השלטים והמכונאים למינהם עובדים עם מוזיקת רקע?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    כל הגאונים פה באים לומר לי שכשהאופנוע במוסך אז הם לוקחים איתם את השלטים והמכונאים למינהם עובדים עם מוזיקת רקע?

אני מסמיק. גאון כבר לא כינו אותי שנים. וכן, כשאני מכניס את האופנוע למוסך אני משאיר רק את המפתח של האופנוע (אפילו לא של הארגז) ואת השלט כשני פריטים נפרדים.
    כשאני מכניס את הרכב למוסך אני משאיר רק את מפתח הרכב.
    וכשבעל מקצוע מגיע למשרד שלי לתקן משהו הוא מקבל ממני רק את המפתח של המשרד (או שאני אומר לו לבקש מאב הבית שיפתח לו את הדלת וינעל אחריו).

לא ברור לי למה מוסכניק צריך את מפתחות הבית שלי או את המפתח של מנעול השרשרת בו אני משתמש בבית.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    אני מסמיק. גאון כבר לא כינו אותי שנים. וכן, כשאני מכניס את האופנוע למוסך אני משאיר רק את המפתח של האופנוע (אפילו לא של הארגז) ואת השלט כשני פריטים נפרדים.
    כשאני מכניס את הרכב למוסך אני משאיר רק את מפתח הרכב.
    וכשבעל מקצוע מגיע למשרד שלי לתקן משהו הוא מקבל ממני רק את המפתח של המשרד (או שאני אומר לו לבקש מאב הבית שיפתח לו את הדלת וינעל אחריו).

לא ברור לי למה מוסכניק צריך את מפתחות הבית שלי או את המפתח של מנעול השרשרת בו אני משתמש בבית.
    אני לא מדבר על מפתחות הבית - אני מדבר על השלט של האזעקה.
    תקן אותי אם אני טועה הוא אמור לנטרל את האזעקה.

ושאלה נוספת אם אתה יודע שעדיף להפריד בן ה2 אתה לא חושב שאותו מכונאי צריך להיות ער לזה שכשהשלט נופל בין הכידון למשולש הוא עשוי להפגע?
    נ.ב
    הצרור שלי

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    לוקי,

אישית - מחזיק תמיד את השלט בנפרד מצרור המפתחות של האופנוע - לא אוהב לראות איך השלט מתנופף ברוח ולכן הוא בכיס.
    צרור מפתחות האופנוע שלי מכיל 4 מפתחות (סוויץ', ארגז, מנעול שרשרת ומנעול דיסק). במוסך אני משאיר רק את מפתח הסוויץ' ולו רק מסיבת הקטנת הסיכוי שמשהו ילך לאיבוד.
    לפי פות"ש הצרור שלו היה יותר גדול.
    ואחרון: למדתי לא לצפות לכלום מאף אחד. לא סומך על רופא שרושם לי תרופה שיוודא שבאותו זמן אני לא על תרופה אחרת - טורח לעדכן אותו בלי שאני נשאל. לא סומך על זה שחתך לי את הסים מיני למידת נאנו ובודק שזה במידה ושזה עובד. לא סומך על ספק אי-ביי שאומר ששלח את הסחורה שהזמנתי ודורש את הכסף בחזרה. אני משתדל לתת כמה שפחות מקום לטעויות (וטעויות קורות - כולנו בני אדם) כדי להימנע ככל האפשר ממצבים דומים למה שפות"ש הגיע אליהם.

ואני מאוד סקרן מה יגיד השופט כשפות"ש יתבע אותו. מקווה שיעדכן.

נו אמרתי גאון (לא משאיר מקום לטעויות).

ייתכן שהצרור היה גדול ושמנמן - כמו שאתה רואה אני גם מקפיד להפריד את המפתחות.
    במוסך אני משאיר את שלט האזעקה ואת המפתח של הסוויטצ'.
    לשמחתי עד היום הוא נשאר שלם.

שוב אני חושב שלבעל מקצוע יש אחריות:
    1. לא לקבל צרור שלם אלא רק מה שנדרש ממנו ולבקש מהלקוח לפרק את הצרור ולהשאיר את מה שנדרש ( להבנתי את שלט האזעקה הוא צריך ).
    2. אחריות להחזיר כלי ללא נזקים כולל עזרים כגון שלט ארגז ותוספות.
    3. תאונות וטעויות קורות - קח אחריות עליהן.

שאלה: אם תיקח ממני את האופנוע לסיבוב האם חוקית האחריות לשלומו מונחת עליך.
    מי יתבע אם תרכב תעשה תאונה ותגלה שלא היה ביטוח.

כרגיל אני בדעת מיעוט אבל אם אני הייתי השופט הייתי מחייב את בעל המוסך בכל העלויות של השלט והוצאות המשפט (מזל שאני לא שופט עדיין).

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Junior Member הסמל האישי של סדנא לאופנועים
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    נו אמרתי גאון (לא משאיר מקום לטעויות).

ייתכן שהצרור היה גדול ושמנמן - כמו שאתה רואה אני גם מקפיד להפריד את המפתחות.
    במוסך אני משאיר את שלט האזעקה ואת המפתח של הסוויטצ'.
    לשמחתי עד היום הוא נשאר שלם.

שוב אני חושב שלבעל מקצוע יש אחריות:
    1. לא לקבל צרור שלם אלא רק מה שנדרש ממנו ולבקש מהלקוח לפרק את הצרור ולהשאיר את מה שנדרש ( להבנתי את שלט האזעקה הוא צריך ).
    2. אחריות להחזיר כלי ללא נזקים כולל עזרים כגון שלט ארגז ותוספות.
    3. תאונות וטעויות קורות - קח אחריות עליהן.

שאלה: אם תיקח ממני את האופנוע לסיבוב האם חוקית האחריות לשלומו מונחת עליך.
    מי יתבע אם תרכב תעשה תאונה ותגלה שלא היה ביטוח.

כרגיל אני בדעת מיעוט אבל אם אני הייתי השופט הייתי מחייב את בעל המוסך בכל העלויות של השלט והוצאות המשפט (מזל שאני לא שופט עדיין).

צודק.הכי פשוט.שברת שילמת.גם אם היה לך כוס זכוכית מתחת לכיסא והוא שבר שישלם.זה שהוא לא אחראי זה אומר שאני צריך לארוז את האופנוע בפצפצים ולהכניס אותו למוסך.
    ראול ולנברג 14 ת"א

הכי פשוט לרשום תגובה עניינית כמו כוס זכוכית מתחת לכיסא.

וכן המוסך שבו אני מטפל מבקש לפרק את הצרור ולהשאיר שלט ומפתח.
    וכן אתה צריך להיות אחראי לרכוש של הלקוח שלך ששם בך את מבטחו ומצפה לקבל חזרה את רכושו תקין.
    וכן אם שברת מן הראוי שתשלם.

ולא מדובר פה על כוס זכוכית מדובר על שלט אופנוע שהיה מחובר לסוויטצ' בין אם בצרור גדול או לא.

עוד שאלה - אני אקח ממך כלי לרכיבת מבחן ואחליק בגלל כתם שמן (אולי אפילו בפתח המוסך שלך)?.
    נזק של מראה ידית ושריטה בפלסטיק- תדרוש ממני תשלום או לא?

תביא טיעון משכנע כמו לא ראינו את הצרור בסוויטצ' וסובבנו את הכידון (בבקש סיפקתי לך תירוץ למה לא לקחת אחריות).
    ברכה והצלחה
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 28-07-2016 בשעה 11:53.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

אם בא לכם לעשות צחוק מהאשכול הזה, או שזאת השוואה מתאימה בעיניכם להשוות בין לשים כוס זכוכית מתחת לכסא (או שנדליר) ללחבר שלט של אזעקה למפתח של האופנוע אז תסלחו לי אם אני לא אתייחס לשטויות שאתם כותבים.
    אגב - סדנא לאופנועים. את ההמלצה ללכת למוסך RPM קיבלתי מכם. מעניין למה אתם מצדדים בהם.......

לפי איך שאני רואה את זה יש פה וויכוח בין שתי השקפות עולם.
    1) אני אחראי לחלוטיו על הדברים שלי, גם כשהם בחזקת מישהו אחר ואני צריך לעשות הכל כדי שהוא לא יפגע בהם. הם נפגעו? לא פעלתי כמו שצריך.
    2) אם אני משלם למישהו שיטפל לי בדברים אני מצפה שישמור עליהם בצורה מינימלית.

למי שנמצא בקבוצה מספר 1, לא משנה אם השלט היה מחובר קצר יותר, או מחובר לחבל 60 מטר עם עוגן בקצה ככה שזה ברור שאי אפשר לרכב איתו בסוויץ'.

א הזקן - אין לי צרור בומבסטי עם 90 מפחתחות. יש שם סה"כ 4 מפתחות כולל מפתח אופנוע. הוא מחובר בצורה שכשאני שולף אותו בבוקר מהכיס, אני תופס את השלט וככה כל הצרור נתלה, וקל לשלוף את המפתח אופנוע בשניה.
    הייתי מטפס, וככה אני רגיל לשפצר את הדברים שלי. שולף אותם מהטבעת מהר עם מינימום התעסקות.
    יש תמונה של איך שהוא נראה אם פיספסת את זה.

אני לא התכוונתי וגם אחרי המקרה הזה, לא מתכוון למסור את האופנוע שלי למוסך בלי שלט לאזעקה. למה שהיא תתחיל לצפצף להם תוך כדי העבודה?
    המוסכניק בכלל היה מקבל את זה בלי שלט?

אותך זה לא באמת מעניין (או כל מי שחושב שהצרור שלי ארוך בצורה הזויה).
    גם אם הצרור היה קצר בחצי - הוא עדיין היה בעייתי בגלל המיקום של הסוויץ' באופנוע שלי.
    אז לתלות את האשמה בצרור ארוך בצורה בלתי רגילה זה להתעלם מהעובדה שמה לעשות, צריך לפתוח עיניים לפעמים כשעובדים על אופנוע חדש.

אגב - עוד עובדה שעלתה לי רק עכשיו כשאני חושב על זה. האופנוע היה כבר במוסך הזה בדיוק עם אותו צרור מפתחות, ויצא משם בשלום לפני חודש.
    אז איכשהו אפשר לעבוד עליו בלי להרוס אותו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    בוא נסכם שאין הסכמה.

הקבוצה שא.הזקן ואני נמצאים בה, אומרת דבר מאוד פשוט ולפיו אנחנו פועלים,
    גם כתבתי מקודם ולא היתה התיחסות "אם יש ספק, אין ספק"
    אנחנו מגדילים ראש ולא מצפים שמישהו אחר יגדיל, גם אם זה ברור וגלוי לעין.
    אנחנו, כדי להסיר ספק קל שבקלים, במידה ואנחנו מודעים לאפשרות שיכול להגרם נזק,
    או שנצא לא מרוצים...דואגים להסביר ולהדגיש למרות שלכאורה זה מיותר.
    אנחנו"מוודאים הריגה", מוודאים שהאחרים רואים אם המצב, בדיוק כפי שאנחנו רואים אותו.
    לכם זה נראה מיותר, לנו זה נראה חשוב ומישהו אחר יגיד שזו חפרנות.
    העובדה המוגמרת, אנחנו מנסים לצמצם נזקים על ידי הצבעה ישירה.
    תעשו מה שנראה לכם נכון, ל-א.הזקן ולי עדיף להיות חכמים מאשר לצאת צודקים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yuv_Coehn צפיה בהודעה
    אגב - סדנא לאופנועים. את ההמלצה ללכת למוסך RPM קיבלתי מכם. מעניין למה אתם מצדדים בהם.......
    אני דווקא הבנתי מתגובתו שהוא מצדד בך וחושב שגם אם הייתה לך כוס זכוכית באופנוע הוא היה אמור לשמור עליה ולדאוג שלא תשבר לך אצלו,אלא אם תגובתו נכתבה בסרקטיות/ציניות ולא הבנתי אותה.

בכל מקרה לטעמי זה מקרה קלאסי שממנו צריך ללמוד ולהסיק מסקנות שלסמוך אפשר רק על עצמך,ולכן לא שייך להילחם במוסך, לקחת מה שמציעים לך וללכת.
    ואם לדעתך הם לא נהגו בהוגנות כלפיך פשוט לא לחזור לשם, הם מפסידים לקוח שיכול היה להשאיר להם אלפים רבים של שקלים בשביל 600 שקלים מזורגגים.

מוסך RPM נחשב מוסך מקצועי ולא חובבני ועל זמן התיקון זה כבר משהו אחר.
    יתכן ואכן הם שברו את השלט וגרמו את הנזק בכוונה או שלא בכוונה.
    כל אחד מחליט לנהוג לפי שיקולי דעתו האם להציע לך פיצוי מלא או חלקי או בכלל לא, אתה בוחר איך וכיצד להגיב.
    ההצעה שלו לחצי חצי על פניו במקרה הזה שנעמת נכונה על מנת לשים את הסיפור מאחורה (ניתן לשוח לתיקון בעלות נמוכה לדעתי)
    הוא גם הציע לך 500 ש"ח הנחה בטיפול הבא מה שגם לי נשמע די הוגן, אני מבין שאתה כועס ומרוגז ובצדק כי גם אני הייתי מרגיש ככה.
    אבל כרגע תחשוב מה נכון עבורך ואם יש לך זמן לרוץ ולהלחם ואפילו אם תזכה בפיצוי מלא השאלה האם זה שווה ?

דבר נוסף שאני חייב לשאול לגבי המערכת, שילמת לפי זיכרוני מהשרשורים הקודמים שלך מעל 1000 ש"ח, מצב מוסך אין בה ? זה פונקציה בסיסית במערכות אזעקה על מנת למנוע מקרים כאלו של הפעלה והתעסקות .
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

אני לא חושב שמישהו אמר בכוונה.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי כלבוטקס צפיה בהודעה
    ...
    דבר נוסף שאני חייב לשאול לגבי המערכת, שילמת לפי זיכרוני מהשרשורים הקודמים שלך מעל 1000 ש"ח, מצב מוסך אין בה ? זה פונקציה בסיסית במערכות אזעקה על מנת למנוע מקרים כאלו של הפעלה והתעסקות .
    יש בהחלט, גם נטרול קבוע וגם מצב שטיפת אופנוע \ מוסך.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    בוא נסכם שאין הסכמה.

הקבוצה שא.הזקן ואני נמצאים בה, אומרת דבר מאוד פשוט ולפיו אנחנו פועלים,
    גם כתבתי מקודם ולא היתה התיחסות "אם יש ספק, אין ספק"
    אנחנו מגדילים ראש ולא מצפים שמישהו אחר יגדיל, גם אם זה ברור וגלוי לעין.
    אנחנו, כדי להסיר ספק קל שבקלים, במידה ואנחנו מודעים לאפשרות שיכול להגרם נזק,
    או שנצא לא מרוצים...דואגים להסביר ולהדגיש למרות שלכאורה זה מיותר.
    אנחנו"מוודאים הריגה", מוודאים שהאחרים רואים אם המצב, בדיוק כפי שאנחנו רואים אותו.
    לכם זה נראה מיותר, לנו זה נראה חשוב ומישהו אחר יגיד שזו חפרנות.
    העובדה המוגמרת, אנחנו מנסים לצמצם נזקים על ידי הצבעה ישירה.
    תעשו מה שנראה לכם נכון, ל-א.הזקן ולי עדיף להיות חכמים מאשר לצאת צודקים.
    אני בגדול די מסכים עם מה שאתה אומר. רק שכשהכנסתי את האופנוע, מבחינתי, לא היה ספק. כאן הייתה הבעיה.
    בכל מקרה אזהר יותר בפעמים הבאות ולמדתי הרבה לקחים מכל הפיאסקו הזה.

ציטוט נכתב במקור על ידי israel צפיה בהודעה
    אני דווקא הבנתי מתגובתו שהוא מצדד בך וחושב שגם אם הייתה לך כוס זכוכית באופנוע הוא היה אמור לשמור עליה ולדאוג שלא תשבר לך אצלו,אלא אם תגובתו נכתבה בסרקטיות/ציניות ולא הבנתי אותה.

בכל מקרה לטעמי זה מקרה קלאסי שממנו צריך ללמוד ולהסיק מסקנות שלסמוך אפשר רק על עצמך,ולכן לא שייך להילחם במוסך, לקחת מה שמציעים לך וללכת.
    ואם לדעתך הם לא נהגו בהוגנות כלפיך פשוט לא לחזור לשם, הם מפסידים לקוח שיכול היה להשאיר להם אלפים רבים של שקלים בשביל 600 שקלים מזורגגים.
    די בטוח שזה היה בציניות. אם לא הבנתי נכון אז אני מתנצל.

ציטוט נכתב במקור על ידי כלבוטקס צפיה בהודעה
    מוסך RPM נחשב מוסך מקצועי ולא חובבני ועל זמן התיקון זה כבר משהו אחר.
    יתכן ואכן הם שברו את השלט וגרמו את הנזק בכוונה או שלא בכוונה.
    כל אחד מחליט לנהוג לפי שיקולי דעתו האם להציע לך פיצוי מלא או חלקי או בכלל לא, אתה בוחר איך וכיצד להגיב.
    ההצעה שלו לחצי חצי על פניו במקרה הזה שנעמת נכונה על מנת לשים את הסיפור מאחורה (ניתן לשוח לתיקון בעלות נמוכה לדעתי)
    הוא גם הציע לך 500 ש"ח הנחה בטיפול הבא מה שגם לי נשמע די הוגן, אני מבין שאתה כועס ומרוגז ובצדק כי גם אני הייתי מרגיש ככה.
    אבל כרגע תחשוב מה נכון עבורך ואם יש לך זמן לרוץ ולהלחם ואפילו אם תזכה בפיצוי מלא השאלה האם זה שווה ?

מוסך RPM אכן נחשב מוסך מקצועי. שני האנשים שמנהלים אותו נראים מאוד כנים ורציניים, ולא חאפרים.
    אין לי ספק שזה נגרם לא בכוונה.
    ה500 שקל בטיפול הזה זה במקום החזר כספי של חצי מהעלות של השלט.
    וכן, יש אפשרות לנטרל את האזעקה אבל אף פעם לא ניסיתי אותה, לא ידעתי אם היא פתאום תדרך ותתחיל לעשות בעיות והחלטתי להביא את השלט כמו שהוא כי לא צפיתי בעיות.
    הרי הוא כבר עבר שם טיפול ויצא בסדר.

בכל מקרה חזרתי עכשיו מהמוסך אחרי שדיברתי ארוכות עם אחד המנהלים האחרים שם.
    אם אני לא טועה רק עכשיו זאת היית פעם ראשונה שהם התנצלו. זה אחרי שהוא שיקר לי על לקוח שהיום הביא את הכלי והפריד את המפתח מהאזעקה (הלקוח חזר ושאל למה הפרידו לו את המפתח... והיה רק אופנוע אחד שם)

הסברתי לו שמבחינתי לקחת חצי אחריות זה לא רציני, הם מפסידים לקוח ואולי לקוחות עתידיים שיקראו את השרשור הזה.
    כל התהליך מההתחלה עד עכשיו התנהל ברגוע ובלי צעקות, ועם כבוד הדדי.
    מכיוון שאני סטודנט אני לא מתכוון להתחיל לשרוף את הזמן על תביעות בשביל אולי לקבל מתישהו 325 שקל, והחלטתי לקחת את ההצעה של חצי מהעלות.
    לא כי אני מסכים עם כך שחצי מהאחריות היא שלי, אלא כי פשוט אני לא יכול לשרוף על זה עוד זמן ועצבים.

אני בטוח שזה לא נגרם בכוונה.
    בכל מקרה יצאתי לא מרוצה אבל לחצנו ידיים וסגרנו את הסיפור.
    אני גם מאמין שהרמה של המוסך היא יותר טובה ממה שאני ראיתי. כנראה הם פישלו ממש איתי וזה היה חריג (גם במחיר התיקון וגם עם השלט).