לפי משרד התחבורה, באחרונה הוחלט כי ניתן יהיה ללמוד רכיבה על קטנוע אוטומטי מבלי להדרש לשליטה באופנוע עם "הילוכים". מי שיבחר בכך, יקבל
רישיון רכיבה עם הגבלה לתיבה אוטומטית בלבד.
לפי משרד התחבורה, באחרונה הוחלט כי ניתן יהיה ללמוד רכיבה על קטנוע אוטומטי מבלי להדרש לשליטה באופנוע עם "הילוכים". מי שיבחר בכך, יקבל
רישיון רכיבה עם הגבלה לתיבה אוטומטית בלבד.
תכל'ס, קשה להעלות הילוך עם כפכפים.
וברצינות, מכיר לא מעט רוכבים שלעולם לא יקנו אופנוע. הגיוני שלא לחייב אותם ללמוד על אופנוע ידני. בסופו של דבר מדובר בהפסד שלהם.
אז אחרי שהורידו את מחירי הקטנים, עכשיו הם מנסים לפגוע במכירות של הקטנים ולהעלות את מכירות הגדולים, אלא שלא קיבלו הנחה. ובכך לא רק שלא "יפסידו", אלא גם יהיה רווח.
זה בדיוק כמו עם מחירי הדלק. עכשיו מורידים 20 אגורות, עוד שבועיים מעלים ב50 אגורות.
כמה ההילוכים כבר משנים?
אם מישהו ירצה להגדיל נפח הוא ייאלץ כך או כך לעשות שיעורים עם מורה, אחרי זה להגיע לטסט לעשות שמיניות לצאת לכביש ולהסתכל יפה עם הקסדה ימינה ושמאלה.
עוד לא שמעתי (אם כי אני מאמין שהיו כאלה) מקרים של אנשים שנכשלו עקב העברת הילוכים ירודה. אני מניח שיש כאלה אבל הם טיפה בים.
זה באמת אמור לעודד משהו?
ואם אתה כבר עולה דרגת רישוי גם אם בשביל גדלנוע, לא תשמח להחזיק בדרגה שמאפשרת לך פה ושם בגיחות לחו״ל לטייל על כלי גדול? זה פלוס ענק
תקרא לי מוזר-אבל אני למשל לא רואה את עצמי על אופנוע, קטנועים מספיק לי.
אז בשבילי למשל ללמוד על הילוכים קצת מיותר ומעכב.
בסופו של דבר, יהיה מישהו שזה יהיה לו יותר נוח, אז למה לא?
אין לי בעיה שיהיה לאנשים נוח... בתור תלמיד לא ראיתי בהילוכים גורם מעכב, יש כל כך הרבה סיבות אחרות לא לעבור טסט..
ובטח לאור העובדה שרישיון כזה מרחיב את אופציות החוויות שלך בחו״ל / בחיים. ככה אני רואה את זה.
אם יש קהל של אנשים שירצה לעשות רישיון אוטומטי לדו״ג וההילוכים הם מה שעוצרים / מעכבים אותו, שיבושם להם.
נשמע שיש פה גם כוונה להגביל את בעלי רישיון A2 רק לקטנועים של 125 כך שלא יוכלו לרכוב על אופנועי 125.