עמוד 6 מתוך 15 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
תוצאות 76 עד 90 מ 224

אשכול: מטה המאבק כנגד העלאת מחירי הביטוח מוקם מחדש

Member
    שלחתי

Member
    דעתי? כדי שהבעיה שלנו תהיה הבעיה של כולם, צריך לגרום לה להיות הבעיה של כולם.

שזה אומר, שכולנו מתקינים פנגו וחונים בדיוק כמו רכבים. גורמים לנהגים להיות קצת עצבניים.

ולהבין, שהביטוח הוא בעיה של כולנו. בארה״ב, מי שלא עושה תאונות משלם מעט. מי שיש לו עבירות תנועה או תאונות, יכול לשלם הרבה יותר.

איזה סיבה יש לבעלי ויסטורם עם abs ו 20 שנה ללא החלקה לשלם יותר מקטנוע 125 סמ״ק שהחליק כבר 3 פעמים? המנוע הגדול?

זה פשוט אבסורד. צריך להעלות למודעות את החשיבות של abs, קטנועים תלת גלגליים, כי נראה שהם לא מבינים כלל איך בטיחות בדו״ג מוגדרת.

החלקת? תשלם. אתה זהיר? תשלם פחות. וכך צריך להיות עם כל כלי רכב שהוא... צריך דרך להתאגד, עצומה, פייסבוק, פנייה לח״כים... עד שמישהו יבין שמדובר באינטרס שלו.

Banned
    ^^^ דיפרנציאציה אתה אומר...
    לא. לא בא לי טוב. תוציא.

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    שלחתי להם

זה באמת מופרע שאדם אחד יכול לתת החלטה שמשפיעה על כולנו בלי דיון בעניין.

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    ציטוט נכתב במקור על ידי Notepad צפיה בהודעה
    דעתי? כדי שהבעיה שלנו תהיה הבעיה של כולם, צריך לגרום לה להיות הבעיה של כולם.

שזה אומר, שכולנו מתקינים פנגו וחונים בדיוק כמו רכבים. גורמים לנהגים להיות קצת עצבניים.

ולהבין, שהביטוח הוא בעיה של כולנו. בארה״ב, מי שלא עושה תאונות משלם מעט. מי שיש לו עבירות תנועה או תאונות, יכול לשלם הרבה יותר.

איזה סיבה יש לבעלי ויסטורם עם abs ו 20 שנה ללא החלקה לשלם יותר מקטנוע 125 סמ״ק שהחליק כבר 3 פעמים? המנוע הגדול?

זה פשוט אבסורד. צריך להעלות למודעות את החשיבות של abs, קטנועים תלת גלגליים, כי נראה שהם לא מבינים כלל איך בטיחות בדו״ג מוגדרת.

החלקת? תשלם. אתה זהיר? תשלם פחות. וכך צריך להיות עם כל כלי רכב שהוא... צריך דרך להתאגד, עצומה, פייסבוק, פנייה לח״כים... עד שמישהו יבין שמדובר באינטרס שלו.
    אנחנו לא נחנה בחניות רכבים, זה לא פרקטי, אף אחד מאתנו לא יקח סיכון כזה, אחרת זה היה רעיון טוב.

Member
    הטעות שלי הייתה לנסח את הרעיון השולי במקום הראשון.

איזה סיבה יש לכולנו לשלם עבור קומץ t-ערסים למיניהם שמתרסקים כל יומיים? מדובר בענישה קולקטיבית.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    הודעה לעיתונות של מטה המאבק:

השר כחלון ומשרד האוצר מאפשרים לחברות הביטוח פעם נוספת העלאה דורסנית נוספת של 25% בביטוחי החובה לאופנועים.

ביטוח החובה לדו"ג היום הוא מהגבוהים בעולם, תוספת של 25% נוספים, עלול למוטט סופית את הענף הדו גלגלי בארץ,
    ולהחריף בצורה קיצונית את פקקי התנועה לכלל ציבור הנהגים. לרמה שעלולה לשתק את המדינה.

ציבור האופנוענים, שמשלם את התעריפים הגבוהים בעולם, מאס בכך ויוצא למאבק מיידי וחסר פשרות.

להלן מעט רקע הכרחי:

תעריפי ביטוחי החובה לאופנועים וקטנועים הם הסיבה העיקרית שבגללה כמות האופנועים בכבישי ישראל היא מהנמוכות בעולם,
    (כ- 4% בלבד לעומת כ 12% באירופה) זאת למרות שאנחנו חיים מדינה עם אקלים מושלם לרכיבה.
    כבר היום, עוד לפני ההעלאה המתוכננת, ישראל היא המדינה עם הביטוח הכי יקר בעולם. בין 4,000-6,000 ש"ח לביטוח חובה בלבד.
    כשבמקרים מסוימים התעריף עשוי להגיע אף למעל 10,000 ש"ח בשנה, לביטוח חובה בלבד.

שר האוצר כחלון – הבטיח לפני הבחירות לגבש פתרון להפחתה משמעותית בביטוח החובה השערורייתי לאופנועים,
    בשיעורים שבין 30% ל- 50%, צעד שיקל על ההשכבות החלשות יותר באוכלוסיה, על המשתכנים החדשים בפריפריה,
    ועל אלה שעובדים בתל אביב וכמובן על יוקר המחיה בישראל.
    לצערנו נכנע מר כחלון ללחצי חברות הביטוח, שממשיכות לראות בנהג הישראלי פרה חולבת וארנק פתוח ליצר החמדנות שלהם.

כפועל יוצא החזקת כלי הדו גלגלי יעיל והזול, הופכת להיות מעמסה כלכלית בלתי הגיונית, וביחס הפוך ליתרונות ששימוש בו
    ובתחבורה מסוג זה המביאה פתרון אדיר למשק התחבורה:
    • הפחתה וחילוץ הנהגים מפקקי הענק ברחבי המדינה.
    • חיסכון של מאות מיליוני שעות עבודה מצטברות.
    • חיסכון בדלק והקטנת זיהום האוויר.
    • פתרון למצוקת החניה בערים הגדולות.
    • חיבור קל ומהיר לפריפריה ולפרויקטים של הדיור למשתכן.

אנחנו קוראים לכבוד השר: תתעשת ואל תהיה פקיד, תהיה כחלון!
    ציבור הרוכבים מאס בהפיכתו למצורע ולשק החבטות של חברות הביטוח, ומוכן יותר מתמיד אם יצטרך,
    להילחם על זכויותיו ובכל הכוח. אתה איש הגיוני – קח פיקוד!

בנוסף עוד כמה עובדות על תחום הדו"ג:

• בתאונת מעורבות של רכב באופנוע -כ- 80% מהתאונות הן באשמת הרכב?
    • הידעת שבגלל נתון זה חוקק חוק ההעמסה?
    • הידעת שחוק זה לא מיושם, ולכן רוכבי אופנוע בישראל משלמים 300% יותר מבעל רכב?
    • הידעת שמסכום הביטוח (כ- 6,000 ש"ח) רק 10% מועברים לקופות החולים לצורך "תיקון" שלנו במקרה תאונה? לאן הולך שאר הכסף?
    • הידעת שבתאונת אופנוע נפגע בד"כ רוכב אחד, בעוד שבתאונת רכב נפגעים רבים יותר, ועלות התאונה יקרה הרבה יותר?
    • הידעת שהכפלת כמות האופנועים בשנה תפחית את כמות ההרוגים הכוללת?
    כמה מתוך ההרוגים מקרב הולכי הרגל נהרגו בגלל רכב, וכמה בגלל אופנוע? (רמז, 100% מההרוגים הם מפגיעת רכב).

מה אנחנו דורשים:

1. השוואת התעריפים למקובל בחו"ל
    2. עצירת ההתייקרות, והפחתה מידית של לפחות 50% במחירי ביטוחי החובה לדו גלגלי.
    3. השוואת מחירי ביטוחי החובה לרכב ולאופנוע.
    4. תיקון עוול היסטורי וקביעת תעריפי ביטוח ע"פ מדרגות רישוי (A, A1, A2).
    5. אפשרות מידית לבטח במודל האמריקאי (את הנהג ולא את הרכב).
    6. אפשרות לביטוחים מוזלים עוד יותר במחיר הגבלת תקרת פיצוי מקסימלית לכיסוי

הרשיתי לעצמי לערוך מעט את הפוסט.

אני לא יודע מי כתב אותו, אבל לדעתי הוא חייב לעבור עריכה נוספת ושכתוב רציני ומקצועי יותר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    1/להעלות לכנסת נשמע טוב.
    2/לחסום את החניות של מפקחי הביטוח והפקידונים.
    3/להחנות ליד הבית של שר האוצר.סליחה פקיד האוצר. נשמע טוב. 4/לרתום את חברינו בתקשורת. / קושמרו, אלי אילדיס, קורפל .
    ולחשוב על סלוגן מתאים.
    משהו כמו.:מת ענף הדו גלגלי בישראל.!
    ההלוויה תצא ממשרד האוצר.
    הארון יוצב לכבוד אחרון אצל המפקחת על הביטוח."..!

Junior Member
    אני כבר 15 שנה רוכב, בחיים לא הייתי כל כך עצבני כמו שאני היום.
    כבר חודשיים מדברים סוף כל סוף על ירידה במחירי הביטוח, לא משנה כמה קטנה, ההודעה שיצאה פתאום על העלאת התעריפים יותר ממקוממת.
    הפעם אני מצטרף למאבק, נא לעדכן מתי ואיך.

Member
    אני בפנים. מוכן להגיע מהדרום לכל מקום. ד"א הועלתה כאן הצעה לפתוח קבוצת וואטסאפ, לדעתי זה הרבה יותר אפקטיבי.

Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tapatalk

Senior Member
    קבוצת ווצאפ תפריע לי כי אני עובד עם הנייד רוב היום.. אני מעדיף פה..

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Senior Member
    קבוצת פייסבוק כנראה תהיה אפקטיבית יותר,
    קבוצות ווטאסאפ עם עשרות או מאות משתתפים זה לא פרקטי.

Member
    נו קדימה מתי הפגנה ראשונה???

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Junior Member הסמל האישי של אוזניון
    בוקר טוב,
    בלי לגרוע מהזעם המוצדק של כל הכותבים פה, אני תמה מדוע אף אחד ממביאי הקישורים לא הביא את זה:
    http://cars.walla.co.il/item/2984953
    ואני מתכוון בעיקר למשפט הבא: "...
    פוליסת הביטוח לרוכבים מעל גיל 44 תתייקר בשיעור של 6.2 אחוזים, כך שיתבקשו לשלם 5,187 שקל לעומת 4,884 שקל עד כה (3,419 שקל עם השתתפות עצמית) - ייקור של 303 שקל".
    ע"מ להסיר ספק: באופן אישי אני מרגיש כמו רוב הכותבים פה שהמצב מוגזם כבר עכשיו אבל אי אפשר להמשיך ולצעוק "25 אחוז" ולשאול שאלות כמו
    כאשר העובדות שונות.
    גם הרעיון שעלה כאן של ביטוח אישי מתאים אולי לחלק מחברי הפורום (גילוי נאות, גם לי זה מתאים) אבל ממש לא למשפחות בהן יש יותר נהגים מכלי רכב ואלו רוב המשפחות במדינת ישראל.
    בקיצור, אני חושב שכדאי לנשום עמוק ולחשוב מהי המטרה הסופית או לפחות מהן המטרות החשובות יותר ובעיקר אילו מטרות תשרתנה את רוב ציבור הרוכבים.
    שיהיה לכולנו בוקר טוב והמשך מאבק פורה.