תוצאות 1 עד 15 מ 224

אשכול: מטה המאבק כנגד העלאת מחירי הביטוח מוקם מחדש

צפייה משולבת

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אוזניון צפיה בהודעה
    ניר,
    אני לא רוצה לגנוב את השרשור הזה לעיסוק בענייני הפרטיים אבל רק למען הדיוק:
    לא כתבתי קטנוע אלא אופנוע, זוטנוע אם תרצה, וכן: במחיר של אופנוע 125 שנת 2013 ניתן לרכוש מכונית משומשת (מאוד) ולהישאר עם עודף. וכן, לקילומטראז' של 70 ק"מ ביום שקלול הוצאות הדלק (יתרון אדיר לזוטנוע) והביטוח (יתרון של בערך 2500 ש"ח לשנה לטובת הרכב) יביא את העסק כמעט לאיזון.
    אבל יותר מכך, אני מניח שאצל רוב האנשים שיוותרו על דו"ג לא מדובר ברכישת רכב אלא במעבר לשימוש ברכב קיים (קצת יותר טרמפים, קצת יותר הקפצות של האשה וכו'). ע"מ לחסוך את המשך הדיון אפילו אחסוך לך את החיפוש ואציין שבגילי, עם עבר נקי מתאונות ו 125 סמ"ק התוספת כנראה תהיה יותר בסביבות ה300 ש"ח ולכן כמו שכתבתי מראש, זה מאבק זניח ושולי אבל זאת עוד אבן קטנה בנעל המאוד לא נוחה שכולנו נועלים ובשלב מסויים אדם מרגיש שמותר לו גם לחיות ולא רק לשרוד.

חבל שאתה חושב שזה מאבק שולי או זניח, עוד 300 או עוד 800 ש"ח בשנה, תלוי למי, מאמין שהרוב כן יעמדו בזה ועדיין ישארו על דו גלגלי או פשוט ימשיכו לא לשלם ביטוח.
    מדובר כאן על העיקרון ועל זה שנמאס לנו לבלוע את זה פעם אחר פעם...
    Tracer 900

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    חבל שאתה חושב שזה מאבק שולי או זניח, עוד 300 או עוד 800 ש"ח בשנה, תלוי למי, מאמין שהרוב כן יעמדו בזה ועדיין ישארו על דו גלגלי או פשוט ימשיכו לא לשלם ביטוח.
    מדובר כאן על העיקרון ועל זה שנמאס לנו לבלוע את זה פעם אחר פעם...
    במכלול העוולות שבהן אני צופה יום יום, עוולת הביטוח הדו"ג היא שולית. נקודה.
    מי שרוכב ללא ביטוח באופן מודע הוא דביל מושלם ובין זה לעלות הביטוח אין דבר וחצי דבר. מאדם בוגר, שאינו מסוגל לשלם ביטוח חובה, חובה עליו להשתמש בתחבורה אחרת. רכב, תחבורה ציבורית או צמד רגליו.

אבל מכיוון שרובנו כאן בגלל איזה דו"ג כזה או אחר. המאבק הזה אינו שולי לנו. ונכון לעכשיו רק לנו.
    אז הוקם שוב מטה המאבק שיורכב מאותם אנשים שהיו שם בפעם הקודמת. ושוב יהיה לנו עוד מאותו הדבר. תלוי את מי שואלים, אם שואלים את מטה המאבק ומי שצידד בדרכו המאבק הקודם הצליח. לא בגדול אבל הצליח. לו שואלים את עניות דעתי, המאבק נכשל. העובדה, שידין ענתבי לא הצליח לגרום לי לשלם 12000 ש"ח בשנה אלא רק 6432 ש"ח זאת הצלחה קטנה מאד.
    כשהמאבק עבר להתפקדות, עבורי, הוא הפך בלתי אפשרי. לא אמכור את נשמתי לשטן גם עבור ממון רב ובבוא היום, לו אדרש לכך תקציבית, אפסיק לרכב.

ועכשיו, ארגיז קצת את יושבי הפורום.
    המפקח על הביטוח, במבטו הצר, צודק. תיק הביטוח הדו"ג יוצר הפסדים כבדים לפול. במאבק הקודם דובר על הפסד של 250 מיליון ש"ח בשנה. מבטו הכלכלי הצר, שבו כל תיק ביטוח צריך להיות רווחי או מאוזן יאה לתפקידו של המפקח. ולכן הדרישה שהפרמיה תגלם את הסיכון הטהור היא נכונה.
    אממה, אי אפשר למדוד הכל דרך החור שבגרוש. גם כי אין באמת חור וההפסד על הדו"ג הוא רק שיהוק קטן ברווחים העצומים שחברות הביטוח גוזרות מביטוחי החובה בכללותם.
    דו"ג הוא אולי חיסרון לביטוח החובה אבל הוא יתרון עצום במישורים אחרים כמו:

1. גודש תנועה, מישהו מהמכובדים כאן בטח זוכר היכן אפשר למצוא את המחר בנוגע להשפעות דו"ג על גודש תנועה. למיטב זכרוני המחקר מבלגיה ומדבר על כך שלו 20% מנהגי הרכב היו רוכבים הגודש היה נעלם.

2. חניה.

3. שימוש בתשתיות תנועה.

4. זיהום אויר.

5. חסכון בזמן. למשק.

6. צריכת דלק. שאותו ישראל מייבאת. לא רואה אופנועים שנוסעים על גז מלויתן.

תעזרו לי עם עוד כמה.

מבט רחב וכולל הוא תפקידם של קובעי מדיניות ולא של פקידים. והמפקח הוא פקיד.
    וקובעי מדיניות בענייננו הם שר האוצר, שר התחבורה, שר הכלכלה וראש הממשלה. והממשלה בכללותה.

איללכא...ובהצלחה

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי נעם 1 צפיה בהודעה
    המפקח על הביטוח, במבטו הצר, צודק. תיק הביטוח הדו"ג יוצר הפסדים כבדים לפול. במאבק הקודם דובר על הפסד של 250 מיליון ש"ח בשנה. מבטו הכלכלי הצר, שבו כל תיק ביטוח צריך להיות רווחי או מאוזן יאה לתפקידו של המפקח. ולכן הדרישה שהפרמיה תגלם את הסיכון הטהור היא נכונה.
    הוא לא צודק.
    מדובר במשחק חשבונאי בלבד -
    חברות הביטוח קיבלו את הזכות לגבות מס.
    אבל, לא מוכנות לגבות את כל המס.
    אז הם הקימו את "הפול" זרקו לשם את רוכבי ה-דו"ג, נהגים שכבר עשו X תאונות וכו'.
    עכשיו הם "רווחיות" והוא "הפסדי".
    גם הילדים שלי "הפסדיים" - לא מכניסים שקל הביתה, אבל צורכים... בלי עין הרע.

המפקחת גאה היום במכרז שביצעה בפנסיה ולפני כן היתה גאה גם בביטוח בריאות האחיד (רק שאף חברה לא ניגשה למכרז) ולא נדבר על הביטוח הסיעודי (צודקת וטועה... אבל זה סיפור אחר).

אם מישהו רוצה לדבר "עסקים" - לבטל את הפול וכל חברה שרוצה למכור ביטוח חובה - חובה עליה למכור ביטוח חובה לכולם.
    טוב, X סייגים שמותר להכניס בהסכמת המפקח ("עשית כבר 4 תאונות, הרגת X אנשים וכו') כדי לא לבטח אדם או לקבוע לו סכום אסטרונומי.

לגבי כל יתר החסכונות שנתת ולמעשה פוגעים בהכנסה ממיסים, אני לא רואה מישהו במשרד האוצר שיתאבד על זה.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי DadOnWheels צפיה בהודעה
    הוא לא צודק.
    מדובר במשחק חשבונאי בלבד -
    חברות הביטוח קיבלו את הזכות לגבות מס.
    אבל, לא מוכנות לגבות את כל המס.
    אז הם הקימו את "הפול" זרקו לשם את רוכבי ה-דו"ג, נהגים שכבר עשו X תאונות וכו'.
    עכשיו הם "רווחיות" והוא "הפסדי".
    גם הילדים שלי "הפסדיים" - לא מכניסים שקל הביתה, אבל צורכים... בלי עין הרע.

המפקחת גאה היום במכרז שביצעה בפנסיה ולפני כן היתה גאה גם בביטוח בריאות האחיד (רק שאף חברה לא ניגשה למכרז) ולא נדבר על הביטוח הסיעודי (צודקת וטועה... אבל זה סיפור אחר).

אם מישהו רוצה לדבר "עסקים" - לבטל את הפול וכל חברה שרוצה למכור ביטוח חובה - חובה עליה למכור ביטוח חובה לכולם.
    טוב, X סייגים שמותר להכניס בהסכמת המפקח ("עשית כבר 4 תאונות, הרגת X אנשים וכו') כדי לא לבטח אדם או לקבוע לו סכום אסטרונומי.

לגבי כל יתר החסכונות שנתת ולמעשה פוגעים בהכנסה ממיסים, אני לא רואה מישהו במשרד האוצר שיתאבד על זה.
    כמו שאמרתי, ללא שינוי ועוד מאותו הדבר. גם אצל המפקח על הביטוח וגם אצלך. אני רוכב מ 1992 וכבר עברתי אי אילו סבבים של עליות ביטוח ומאבקים. טחינת מים.
    תיק הביטוח הדו"ג הוא אסון ביטוחי ואסון כלכלי.
    עוד רגע קט, מישהו מהצד של חברות הביטוח והמפקח, יזכיר שוב את העמסה וכל הנהגים בפחיות שכולכם בונים עליהם יבינו שהם ממנים אותנו. נראה אותך מסביר לחבריך בשישי בערב למה הם צריכים לסבסד את רוכבי הדו"ג. בהצלחה.

לדו גלגלי יתרונות רבים בארצנו הקייצית לרוב. אבל במקום לדבר עם קובעי מדיניות על היתרונות אתה רוצה לנצח את המפקח על הביטוח ואת חברות הביטוח במגרש שלהן כשהמשחק מתנהל לפי החוקים שהם קובעים. בהצלחה גם בזה.

איללכא...ולפי האינטרוואלים, נפגש לשוחח שוב על ביטוח חובה ב 2022

Junior Member
    נראה אותך מסביר לחבריך בשישי בערב למה הם צריכים לסבסד את רוכבי הדו"ג. בהצלחה.
    אני זורק להם שהם מסבסדים יותר את הולכי הרגל ואז עוברים לכעוס על רוכבי אופניים חשמליות.
    "אני פרופשפיונל".

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי DadOnWheels צפיה בהודעה
    אני זורק להם שהם מסבסדים יותר את הולכי הרגל ואז עוברים לכעוס על רוכבי אופניים חשמליות.
    "אני פרופשפיונל".
    ברור.
    רק שאף אחד לא מתעב את הולכי הרגל. רוכבי אופניים חשמליות בדרך לזכות במשטמה.
    אבל את רוכבי הדו"ג "הם" שונאים שנאה יוקדת ועמוקה כי בדיוק רגע לפני אחד מאתנו חתך אותו באילון, השתחל לחריץ שבינו ובין הרכב לפניו, חלף בטיסה נמוכה 10 ס"מ מימינו ומשמאלו ודפק מכת גז לתמרון שהבהילה אותו כמו הפחדרון בארון בילדותו העשוקה.

איללכא...ואני בסרט שלך כבר הייתי. יותר מפעם אחת. הסוף לא לטעמי.

Junior Member
    ברור.
    רק שאף אחד לא מתעב את הולכי הרגל. רוכבי אופניים חשמליות בדרך לזכות במשטמה.
    אבל את רוכבי הדו"ג "הם" שונאים שנאה יוקדת ועמוקה כי בדיוק רגע לפני אחד מאתנו חתך אותו באילון, השתחל לחריץ שבינו ובין הרכב לפניו, חלף בטיסה נמוכה 10 ס"מ מימינו ומשמאלו ודפק מכת גז לתמרון שהבהילה אותו כמו הפחדרון בארון בילדותו העשוקה.

איללכא...ואני בסרט שלך כבר הייתי. יותר מפעם אחת. הסוף לא לטעמי.
    אז הם אמורים לשנוא בערך את כולם - זקנים/נשים/ג'יפים...
    לא יודע באיזה סרט אתה חושב שאני, אבל אתה יודע את הסוף - אל תגלה לי.