קח בחשבון שאגזוז, וחלקי חילוף בכלל יש עליהם מיסוי שונה. ולא את כולם אפשר להכניס לארץ.
בכול מקרה, שמח לשמוע שגילית את נפלאות ההזמנה מחו"ל.
תודה על הפירגון.
השלב הבא הוא הזמנת חלפים לטיפול באופנוע ( פלגים פילטר אוויר ופילטר שמן שישבו במחסן עד מועד הטיפול הבא) והאמת שאני זומם על אגזוז קצת יותר ווקאלי אבל זה יבוא במהשך.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
קח בחשבון שאגזוז, וחלקי חילוף בכלל יש עליהם מיסוי שונה. ולא את כולם אפשר להכניס לארץ.
בכול מקרה, שמח לשמוע שגילית את נפלאות ההזמנה מחו"ל.
אני אחזור עם שאלות בחודש הבא בערך
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חשבתי שזו מערכת השקייה אקוסטית
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
המדבקות הגיעו
ישירות לתיבת הדואר ואפילו קיבלתי אחת מתנה.
נחמד
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
'תחדשת !!! מדבקות לחץ![]()
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
אני במקום להתבגר הופך לילד a1
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
זו ההזדמנות להודות לכל מי שהדריך כיוון המליץ או ענה לשאלות שלי (אל תדאגו אני לא פורש מחיי הזוהר והבכיינות - חחח בשבילך)
גיליתי עולם זול ושפוי יותר ומסתבר שגם בר השגה.
כיום הרכישות שלי הן גם מוצרים לבית דוגמת מסננים למקרר שבארץ הקודש עולים 350 שקל ליחידה אתמול הגיעו לי 3 מבריטניה בעלות של 200 שקל לכל ה3 יחידות.
וכמובן ציוד לקאוואסאקי בתוכו מערכת הKDS3 שפתרה אותי מהתלות במטרו.
כמובן שאם מישהו צריך סיוע עם המערכת אשמח לעזור (מאסטר עוז מכין לי את המחשב הנייד הישן שלי לצורך התקנת התוכנה).
LOKI
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בשעה טובה נפלתי בפח של המכס.
האבסורד - רכישה סתמית של משקף קדמי מקורי של קאוואסאקי שזכיתי במכרז ורכשתי אותו בעבור 50 ש"ח ועוד 150 משלוח.
החלק אבד בדרכו לארץ ונרשם באי ביי שנמסר ללקוח והדרך מבלגיה לארץ הקודש לקחה מעל לחודש וחצי.
שלשום 17.9 אני מוצא מכתב בן 4 ימים מרשות הדואר ומכס ישראל לפיו אני נדרש להוציא את החלק תוך 20 יום מיום שליחת המכתב תוטל אגרת אחסנה ואם לא ישוחרר מתום 14 יום מתאריך הודעתנו הראשונה אז הוא יטופל בהתאם להוראות הבין לאומיות וכו'.
כמובן שבשם הגזל הובהר לי שגם אם אבחר להוציא את החלק ללא עמיל של הדואר אדרש לשלם עמלה בסך 81.9 שקל כולל מע"מ עמלה לדואר יזרעל.
הגדילו ראש וציינו כי אני צפוי לקנס אם המוכסים יחליטו שהחלק ערכו גבוהה יותר.
עשיתי חושבים והחלטתי לשלם לעמילת מכס בשם ויקי מדואר ישראל את הקנס שתטפל לי בחבילה.
כעת אני מנסה להבין החלק נרכש ב50 שקל - יש קבלה פירוט של הויזה וכו' האם הם יכולים לקבוע שהערך של החלק יותר גבוהה?
האבסורד שזה אפילו חלק שאני לא צריך וסתם השתעשתי במכרז.
ותזהרו מה EMS
LOKI
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
סיפורו של משקף:
הסתובבתי לי באיביי כהרגלי למצוא מציאות ( ממש ממכר העניין הזה ) ומצאתי BID על משקף מקורי למפלץ.
הגשתי הצעת מחיר וזכיתי.
משקף מקורי ב52 שקל חדש לא כולל משלוח.
ב15 לאוגוסט המשקף יצא לארץ בתוספת תשלום של כ70 שקל משלוח.
החלק נדד בין בלגיה לישראל כשלבסוף מצא את עצמו בידיהם של מוכסים קרי לב.
הודעה נשלחה לי שלא משנה מה אחליט אני חייב לדואר ישראל כ89 שקלים וביכולתי לבחור בכמה אופצויות:
1. שחרור לבד - כמובן שלשלם לדואר את מס השקר
2. עמיל אחר ולשלם לדואר את מס השקר
3. לתת לעמיל של הדואר ומס השקר יבלע בתוך העלות של עמיל המכס.
בחרתי באופציה שלישית.
טלפון זריז (חייב לציין שהשירות סביר ולא מעבר לכך) מילוי טפסים והתחייבויות והבנה שהמוכס יכול להחליט שעבדתי עליו ושילמתי יותר עבור החלק ( למרות הקבלות לך תבין) והשחרור יצא לדרך.
מסקנות :
1. EMS לא להשתמש בשירותים שלהם ( שכחתי לציין זאת לפני המוכר )
2. למרות הסחיטה החלק הגיע
3. 52 שקל החלק + 70 שקל משלוחה + מס שקר לדואר ישראל ועמילו על סך 180.18 (זה לא היה מס שקר לו הייתה הצדקה לעצירה במכס וכן הלאה אבל לא מדובר בחלק בטיחותי ובנוסף יש סוג של כפייה להשתמש בשירותים של הדואר ) = 300 שקל למשקף מקורי של GTR משומש במצב טוב.
אולי בכל זאת שווה משהו???
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חדש בפרטזילה עולה 176 דולר.
מהנסיון שלי עם מטרו החלקים עולים אצלם בערך פי 4 מפרטזילה לא כולל מע"מ.
כלומר 704 דולר.
דולר אחד שווה היום 03.10.2017 כ3.5 שקל כפול 704 זה יוצא 2464 שקל לא כולל מע"מ.
כמובן שיתחנו הפתעות ובשל מיעוט GTR מטרו תנסה להפתר מהמלאי חלפים שיש לה.
רגע בעצם האם יש להם את זה במחסן אני בספק אני יכול להעיד שחלק שעשוי לאבד כגון השלט קירבה לא היה להם במלאי.
מאחר ויש לי מחסן של כ50 מטר מרובע ויש לי פינת יעודית לחלקים אז יהיה גם משקף שנקווה שאף אחד לא יזדקק לו כולל אני. ואם כן מוזמנים לפנות אלי ימכר במחיר ללא רווח.
כעת לשאלה שווה או לא?
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
זה מחיר של חדש. השאלה אם משומש בארץ היית מוצא במחיר שעדיין שווה לך ההתעסקות עם המכס והדואר
(ברור שעם הזמן והניסיון הסיוט הזה יפחת ולכן הכדאיות של רכישה בחו"ל עולה).