כאילו נגמרו הבעיות בעולם, שהדבר הכי חשוב הבוקר זה צינור גינה ולא הצינור שמקבלים מהמדינה?
קחו צינור גינה. תיישרו אותו. תשתמשו בו כמה ימים - הוא יתפתל סביב עצמו. למה?
וכדי ליישר אותו בחזרה צריך לפתל אותו מספר סיבובים בכיוון אחיד. על מה ולמה?
ולקשישים -
האם לתופעה יש קשר לתופעת סליל הטלפון שמסתבך? (זה שמחבר מכשיר אפרכסת)
שאלתי את jeeves, הוא אמר לא מבין עברית.
נערך לאחרונה על ידי קסד; 22-08-2016 בשעה 08:07. סיבה: מנהלים: אם זה שייך לטכני בבקשה להעביר
כאילו נגמרו הבעיות בעולם, שהדבר הכי חשוב הבוקר זה צינור גינה ולא הצינור שמקבלים מהמדינה?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אזולאי למה זלעפות פניך? בוא, קח קפה על הבוקר.
מי שאין לו מה להפסיד כבר לא אכפת לו, שנפתח את זה פה?
אין בי חשש לא מגשם, ולא מפתיחות, מעדיף אספרסו ארוך כפול אחד סוכר.
אז אולי תפתח אתה שירשור דמעות תנין בו תלין על כל העולם רק לא על חבריך בחברת אשך מל, או רסרי הפנסיה התקציבית השבוזים. או שאר עובדי המיגדר. הציבורי.
וכמה הקפה בלונדון היה לך תפל ואין כמו קפה ישראלי ואתה כבר מתכנן חוויה מתקנת.
אם אין לך מה לתרום לדיון הס.
מרגע שלמדתי לעמוד על דעתי המשובשת והצלחתי למלמל כמה מילים הגיוניות
לקחה אותי סבתא ננה על ברכיה ולימדה אותי קצת על העולם הגדול.
לסבתא ננה הייתה תפיסה חדה, ראיה מציאותית טובה, היא מעולם לא נכנעה
לתכתיבים או לדעת הרוב והייתה יורקת את דעתה בפרצופם של אנשים.
הרבה מאד אנשים פחדו מסבתא ננה ומחריפות לשונה, כמו גם אהבו להצטופף
בצל קורתה וליהנות ממטעמיה ותרכובותיה שהייתה מכינה השכם והערב.
הם היו מגעים לשמוע את דעתה בנושא מסוים, לקבל יעוץ, הדרכה או מילה טובה.
דרך אחת עברה כחוט השני בכל מעשיה והסבריה, העובדה שאף אחד לא ידאג לך,
ילחם למענך, או יגיש לך מתנות בחינם, כמו שהיית רוצה.
אם תרצה תמיד תוכל להתחפר בבור של עצמך ולמרר בבכי על מר גורלך ועל זה שאיש
לא נוקף אצבע למענך, להיות מסכן וצודק ועטף ברחמים עצמיים, כקדוש מעונה,
או לקום ולנקוט עמדה להילחם למען ההצלחה להצליח, או לזכות בכישלון מפואר ולנסות שוב.
בלונדון שתיתי בעיקר בירה והרבה, בארץ מצאתי לי קפה נמס אפילו לא היקר ביותר שאני אוהב.
לפנסיה שלי דאגתי מבעוד מועד, ע"י בחירה של מקצוע שלא היה פופולרי סקסי או מאד מושך.
אבל היום כשאני נושק לגיל הפנסיה (הממשלתית) רוב חברי במקצועות הסקסיים, מסתירים רגש
ירוק, או אפילו לא טורחים להסתיר כלום.
את חברי אני בוחר כפי שאתה יודע, בקפידה וללא דעות קדומות, וזה מוכיח את עצמו היטב.
לפעמים האנשים מסביבי לא מבינים את הדרך בה בחרתי, אבל זה בסדר, הם לא צריכים להבין
זו לא הדרך שלהם.
זו תרומתי לדיון, קצת יותר כבד מצינור השקיה, אבל זה מה שזה...
נערך לאחרונה על ידי השושנים; 22-08-2016 בשעה 10:29.
קסד אני יענה לך די בפשטות.
הבכירים בחיל האוויר חעברו למשרות מפתח בשירות הציבורי ובחברות הציבוריות ויחסמו לעובדים צעירים שצומחים באירגונים למשרות ניהול.
כך קורה עם בכירים מהמשטרה, שב"ס, שב"כ, מוסד.
כמובן שהם יהנו מפנסיה שהייתי שמח לקבל כשכר ושכר שהייתי שמח לקבל לא פחות מהפנסיה.(על חשבון משלם המיסים בעל הפנסיה הצוברת שאמורה לכסות על הכסף הוירטואלי שנצבר בתקציבית).
הזוטרים יותר יכנסו לדרג ניהול ביניים.
כך זה עובד בארץ הקודש
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
להזכירך שושני, הממורמר פה הוא אתה! קרא את ההודעה הראשונה שלך ותחסוך ממני את פירוט חשבון הבנק שלך.
אני לא חושב שצינור גינה מתפתל מעצמו.
לראייה, יש לי צינור גינה שמונח קבוע ומוביל מים למערכת השקיה והוא לא מתפתל.
בהתחלה חשבתי שאולי החשיפה לשמש בצורה לא אחידה גורמת לזה אבל כנראה שזה לא המצב.
להערכתי, במהלך השימוש בצינור אתה מפתל אותו בלי לשים לב.
מסובב קצת לפה וקצת לשם וזה מצטבר עם הזמן.
פתרון אפשרי? ראש מסתובב לצינור. אתה מחזיק את הראש המסתובב והוא לא מעביר את הסיבובים לגוף הצינור.
שים לב שזה קצת דומה לפתרון עבור כבל טלפון. גם כן ראש מסתובב.
התשובה המדעית היא אנטרופיה. כל מערכת שואפת להגדיל את האי סדר שלה כמה שאפשר (ובהינתן התנאים עד לאין סוף). העובדה שיש בצינור לחצים פנימיים שבד''כ גדולים במשהו מהלחץ החיצוני, בשילוב עם השמש ושאר 'תוספי אנרגיה' מוסיפים אנרגיה למערכת שתורמים לאיבר האנטרופיה ובכך דוחפים את המערכת לאי סדר שמתבטא בהתפתלות. אם תשאיר את הצינור ריק (ע''י שיחרור של המים שנמצאים בו אחרי סגירת הברז) הוא יתפתל פחות. תוסיף לזה את העובדה שהצינור בד''כ נשמר במצב מגולגל, כך שה'גומי' שממנו הוא עשוי 'זוכר' את הגילגול ברמה המולקולרית, אזי הצינור ינסה לחזור למצב המגולגל במנוחה. ברגע שאיבר האנטרופיה מתחיל להשפיע (עם הוספת אנגיה ממקורות שונים) הוא ינסה לחזור למצב מגולגל שיתבטא בהתפתלות.
אני אחזיר לך בשאלה דומה, למה אוזניות, או כל חוט חשמלי שהוא, יהיה מבולגן אחרי זמן מסויים, למרות שהכנסת אותו לתיק/מגירה במצב מגולגל מסודר?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ואני פשוט שמח שהמיסים שאני משלם מספיקים שעובדי המדינה יוכלו לעבוד חצי ממני.
ויש קשר ישיר בין זמן ואנטרופיה, זה רק עניין של זמן עד שיהיה פה כאוס מוחלט. זאת עוד סיבה למה אי אפשר לנוע אחורה בזמן.
נערך לאחרונה על ידי shaig; 22-08-2016 בשעה 12:17.
נו אז תעשה הסבונת לדוד מת, אני בטוח שתוכל לתרום אצלנו יותר מ-5 דוסיות בהריון ו3 מנהלים שמקשקשים בביצים.
אם היתה לי בלורית הייתי מגדל זקן הייפסטרי, מסתובב עם מקבוק ומדבר על ES7 עם ברק בעיניים.
(ומרוויח אחרי שנה קרוב לעשרים)
שים חוזה על השולחן. ההסבונת עלי. קטן עלי. ואתה צודק.