פשוט מדהים הגלוריפיקציה שאתה עושה למותג הזה. מאדיר משהו שאין מאחריו כלום ושום ודבר. לא סתם אמרתי דת-כת.
זה בדיוק המאפיינים של הדתות בהיותם עושים רציונליזציה לסיפורי אלף ולילה מהפנטזיות.

אף אחד (לפחות לא אלו שקראו את הכתבה) לא פספס שום מילה ממה שנאמר שם.
בסה"כ ציטטת כמה נתונים טכניים שאכן השתנו בדגמים החדשים. שינויים שאת חלקם הגדול, אם לא את כולם, החברה עשתה מחוסר ברירה עקב תקנות זיהום אוויר שהופכות למחמירות ונוקשות יותר ויותר, כפי שנכתב בדיוק שם באחת הפסקאות הבאות ו"פספסת" אותה.

יש לי הרגשה ידידי היקר, שזה דווקא אתה שהתרגשת יתר על המידה ולא קראת את הכתבה הזו משום בהחלט נכתב שם על "איכות הבולמים ומוצאם";
המתלים שלו שמגיעים כעת מ-SHOWA מתפקדים מצוין, כמו שמתלה קונבנציונלי אמור לתפקד. יש כוונונים לשיכוך ולעומס הקפיץ (עם ברז קל ונוח מאחור) והם מתמודדים פי כמה מהקודמים כשזה מגיע לספיגת מהמורות, העברת תחושות לרוכב מהגלגלים והתמודדות עם העומסים בפניות ובלימות.
זה שהיצרן הזה "מקשיב" ללקוחות שלו זה אחת הבדיחות, וזה למה? א. כי כל יצרן "מקשיב ללקוחות שלו" כדי לשפר את עצמו בדגמים הבאים. וזה באמצעות סקרי שביעות רצון ובאמצעים נוספים. ב. חלק אינטגרלי ממכונת השווק שלו היא האפשרות לקסטם עד מוות כל כלי שיהיה נבדל ושונה מהאחר, כך שממילא רוב הרוכשים משנים את מה שהם קיבלו.

ערימת הברזלים הזו מאיימת באופן מודע לחלוטין משום שהיא מתיימרת להיות משהו בו בזמן שהמשהו הזה הוא כלום. עובדים על אנשים בעיניים ומכסים את זה בסטייט אוף מיינד ובדרך חיים ומסורות. מוכר לך ממשהו? דתות וכתות.

ומה זה אומר שהפעם הדגמים החדשים יכולים כן קצת לבלום ולפנות ולהיות ב75% חלקים יותר? ש100 שנה מייצרים זבל שלא עשה את כל זה ובכל זאת חובבי המותג מאוננים עליו. הרי שנים אתה מדבר על הארלי עוד לפני המנוע אלומיניום והמותחנים ההידראוליים..

איכות מייד אין USA? הצחקת. הארלים מקבלים ציונים נמוכים במבחני אמינות (26% נכשל נכון ל2015), מדובר במנועים זוללי שמן ונזילות אינסופיות. בניגוד אגב לבדיחת הקסטות וידאו מהאייטיז על דוקאטי. אולי כשהוימקס אספנות שלך היה חדש היו בדוקאטי את כל הרעות החולות האלו אבל לא בעשור וחצי האחרונים. כפי שאתה יודע, רק אני בשנתיים האחרונות גמעתי חמישים אלף ק"מ ללא שום תקלה ושום נזילה ושום גרם שמן חסר ושום אזיקונים. ועוד עשרות בעלי דוקאטי שאני בקשר צפוף וקבוע איתם כך. אבל מי בכלל דיבר על דוקאטי? ואיך הוא השתרבב לכאן כשמדברים על הארלי.

מה זה "מחלקים בסדום ערד"? אתה מתכוון לתאונה האחרונה שאחד מחבריי החליק לפני חודש ברכיבה שלנו לסדום ערד? איך ומה זה קשור, נשגב מבינתי.

בשורה התחתונה, אם תסיר את מאפייני הדת (ואת המיסיונריות הנגזרת ממנה), את הבגדים המיוחדים, את "דרך החיים" ואת כל השיט מסביב, תקבל מכונה בינונית למדי, שהדבר הכי חשוב בה -להיות אופנוע- לא קיים בה.

אגב פספסת עוד פסקה בכתבה שמדברת על ה"קידמה";
אם עד לרגע זה לא ניתן היה להשוות את אופנועי החברה לשום דבר שיוצר ב-40 השנים האחרונות מבחינה טכנולוגית והנדסית, הרי שכעת הארלי ביצעו קפיצה של ממש אל העתיד, לפחות שני עשורים קדימה. שזה עדיין אחורה ביחס להווה, אבל קדימה ביחס להארלי. אני מקווה שהבנתם.
אני מקווה שגם אתה הבנת.