תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: התחלתי שיעורי נהיגה ל A1

Banned

התחלתי שיעורי נהיגה ל A1

שלום רב ,
    אני כבר המון זמן רציתי לעבור לדו גלגלי ועכשיו אחרי שאספתי כסף החלטתי להוציא רישיון לאופנוע .
    באתי בלי שום ידע מוקדם , חוץ מאיזה טיול בתאילנד שלקחתי קטנוע מצוקמק בלי ברקסים .
    בכל מקרה - השיעור הראשון היה כיף חשבתי שזה קלי קלות כל השיעור היה על דברים בסיסים
    איך להשתמש בברקס האחורי - ושאסור לי בשלב הזה לגעת בברקס הקידמי[יד]. כל השיעור הייתי רק בהילוך ראשון קלאצ חצי לחוץ
    וכמובן שכל השיעור היה הלוך חזור - בלי יותר מידי משחקים . תאמת שנהנתי .

הגיע השיעור השני - ופה כבר נלחצתי אפילו מאוד , התחלתי כרגיל בהילוך ראשון, פתאום המורה אומר יאאלה בוא נעבור לשני
    אמרתי לעצמי בראש מה שני איך שני אין לי מושג איך לעבור לשני , הוא ניסע להסביר לי המון דברים על התהליך מכל ההסברים נלחצתי קיבלתי בלייק האוט וכל השיעור היה טעויות.
    גם יום לפני לא ישנתי הכי טוב ככה שאני יכול להבין למה כזה גרוע זה היה ...
    אמרתי בשיעור השלישי שזה היה היום אני יבוא נקי בלי יותר מידי מחשבות - אחרי שצפיתי בהמון סירטונים ביוטיוב שבהם מסבירים לי על העברת הילוכים מתי להכניס קלאצ וכו ...
    בכל מקרה היום היה לי את השיעור השלישי , והמורה אמר לי יאאלה עובדים על סללומים , בהתחלה היה גרוע המורה התחיל להרים את הקול שלו עלי
    אמר לי שאני מפריע לאלה שלפני ואם יש משהו שאני לא יודע לעצור בצד ולדבר איתו , עצרתי בצד הסברתי לו שזה שאני בה בלי שום ידע זה מלחיץ אותי ושלא ירים את הקול שלו עלי כי זה בחיים לא יעזור לי להצליח . בכל מקרה אני ועוד אחד עבדנו על סללום ואפשר להגיד אחרי שהמורה הסביר לי ברוגע עשיתי את הסללום בצורה מעולה , בהתחלה עליתי על העיגולים אבל אחרכך זרם , ביום ראשון הקרוב יש לי שיעור ריביעי הבנתי שנמשיך לתרגל סללומים ושמיניות .

עכשיו כמה שאלות
    יש לי כמה בעיות בלעביר הילוכים בעיקר מהראשון לשני - תמיד המורה אומר לי למה אתה לא מאט לקרת עצירה ואז מעביר הילוך משהו בסגנון הזה? מישהו יכול להסביר לי את זה ?
    והשאלה הבאה שלי , נגיד אני מגיע לצומת וצריך לעצור - ואני בהילוך שני אני חייב להוריד לראשון או שאני יכול להשאר בשני ?
    והשאלה האחרונה אתם לא חושבים שהמורה רץ יותר מידי איתי ? כי יש כאלה איתי שהם כבר בשיעור השמיני ויכול להיות שבגלל זה הוא רוצה לרוץ ?

Senior Member
    ברוך הבא והבצלחה חבר!
    בהתחלה זה מלחיץ אבל זה עובר. אני לא חושב שהוא רץ מידי, ככה גם היה אצלי.
    אין סיבה להתקע 3 שיעורים על חצי קלאץ'.
    השיעורים מתחילים כשאתה מעביר הילוכים אז קח את זה באיזי ותתאמן.

לגבי השאלה שלך על הורדת הילוך, כן, צריך להוריד להילוך ראשון כשאתה בעצירה או בנסיעה שהיא מתחת ל 10/15 קמ"ש,
    על מנת שתוכל להתחיל נסיעה, או לחילופין להתחמק מסכנה.
    בלי קשר לזה, אפשר להתחיל נסיעה בהילוך שני אבל זה לא בריא לאופנוע ולא בריא לך במידה ורכב יתן גז מאחוריך וירצה להכנס בך.

טיפ חשוב לשמיניות, תמיד תסתכל על הנקודה הבאה בתור, ולא זאת שאתה בדרך אליה. ככה אוטומטית הגוף מתכוונן ומכוון את האופנוע בצורה
    הכי טובה לשמינית הבאה.
    בהצלחה!

Senior Member
    ברוך הבא לעולם הדו"ג!

לי בהחלט נשמע כאילו המורה קצת רץ איתך. אם הוא רואה שאתה לא מסתדר כרגע עם האופנוע לדעתי הוא אמור לתת לך קודם קטנוע לכמה שיעורים כדי להבין את העיקרון ואז לעבור לאופנוע. כך זה היה גם אצלי בדרום וגם אצל אבא שלי שלומד בצפון.

אם אתה מרגיש לא בנוח עם המורה והוא לוחץ עליך - זכותך לעזוב ולחפש מורה אחר שאיתו תרגיש בנוח. מורה לנהיגה אמור להסביר לך את עקרונות הרכיבה על אופנוע בסבלנות ובקצב אישי לכל תלמיד, ולא ללחוץ כדי לסיים עם זה.

Banned
    תודה על כל התמיכה , יכול להיות שהלחץ נובע באמת מהתקדמות המורה
    אני כבר כמה פעמים דיברתי איתו על זה שהוא רץ איתי , הבעיה היא שיש לו בשיעור עוד כמה תלמידים שהם בשלבים מתקדמים
    אני ועוד אחד שלומד על קטנוע היחידים שחדשים השאר כבר שיעור 9-10 . לגבי ההצעה שלך טונדרה הלוואי וזה היה אפשרי
    אני גר בעיר שיש בה רק מורה נהיגה אחד לאופנוע , גם מחיר השיעור לא כזה זול 130 שח .
    אני ינסה לקחת את הכל ברוגע .