עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 36

אשכול: 2 שקל ללילה?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    לא ידוע לי על דרגות עבודה של מדחסים. זה און אוף כמו מקרר.
    רק לנקודה הזאת - מזגן אינוורטר (שם דפוק למנוע DC למדחס עם מיישר ושליטה בזרם) נועד בדיוק לזה - לאפשר דרגות עבודה למדחס. בזה הוא שונה ממזגן רגיל עם מנוע AC שיכול רק לפעול או לא לפעול.

Banned
    קול!
    טוב לדעת.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    רק לנקודה הזאת - מזגן אינוורטר (שם דפוק למנוע DC למדחס עם מיישר ושליטה בזרם) נועד בדיוק לזה - לאפשר דרגות עבודה למדחס. בזה הוא שונה ממזגן רגיל עם מנוע AC שיכול רק לפעול או לא לפעול.
    לא מדוייק המדחס עדיין ac גם באינוורטר
    פשוט זה עובר המרה מחלופי לישיר אחרי זה הבקר משחק עם עוצמת המתח הישיר וזה ממור חזרה לחלופי נמוך או גבוהה ביחס לכניסה.
    נשמע מפגר? כן! אבל בקרים עובדיםצטוב יותר עם זרם ישיר בגלל זה קל יותר לבקר על זרם ישיר ואז פשוט עושים 2 המרות

כל הטריק והחסכון של האינורטר שווה רק אם המזגן עובד בחצי כוח רוב הזמן.
    מהסיבה הפשוטה אם לכוון דרך אינורטר את המדחס שיפיק 63% הספק אז הוא צורך רק 25% חשמל ביחס להספק מלא.
    משמע אם המדחס רוב הזמן מבלה מעל ה63% אז מדחס פשוט ללא אינורטר יהיה אפקטיבי יותר

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    נערך לאחרונה על ידי strelok89; 04-09-2016 בשעה 13:01.
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member הסמל האישי של erani99
    צריך גם אופנוע עם מנוע אינוורטר, ועם כל החלקים מטיטניום תעופתי שלא נשחקים לעולם.
    וואלה דפקתם פה בחישובי הצריכה, שנקל פה שמצקל שם.. נחמד. אממה, מדי פעם מגיע טיפול/החלפת חלק/צמיגים לאופנוע, וזה אוכל את כל החיסכון של האינוורטרים למיניהם
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member
    פות"ש עבר להתעסק בחתולים וירד מאופנועים לפי איך שזה נראה לא צפוי לו טיפולים.

Junior Member
    לי טכנאי מזגנים אמר שיותר זול להשאיר מזגן דולק על קירור מינימאלי מאשר להדליק ולכבות כשלא נמצאים בדירה,
    ההסבר שלו היה שצריכת החשמל של המזגן היא מקסימלית כאשר המזגן צריך לקרר את החדר לעומת צריכת החשמל כאשר הוא רק צריך לשמור על טמפ נמוכה.
    דובר על 25 מעלות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אני חושב שהכוונה היא לצריכה כוללת של המערכת. לפי ההספק התרמי למטה (5.משהו קילוואט), זה נראה כך.

להערכתי - המזגן שלך עובד בין 1/2 ל-3/4 מהזמן, אם הוא מכוון על 24 מעלות בחדר של 35 מ"ר. מזה בעיקר מורכבת ההוצאה, חישוב הזמן הפעיל, ובגלל זה זה קשה. אני עושה את ההערכה על בסיס הנתונים שלי: ה-2.5 כ"ס מקרר אצלי סלון של 30 מ"ר עם "עודפים" (אויר שבורח לחדר של הילדה, כששם לא מופעל מזגן משלה, ולמסדרון), הוא מכוון ל-26 מעלות, וגם בזה הוא עובד כמעט ללא הפסקה - אבל הוא אינוורטר, אז לא במלוא העוצמה.

החישוב של קסד הוא הנכון, אני לא יודע מה מודלה222 עשה עם עם מקדם COP ובלי מחיר החשמל, אבל זה לא קשור.
    אם נניח הפעלה בחצי מהזמן ולא נעגל לרעה - 1.4 * 0.55 = 77 אגורות לשעה.
    1/2 מהזמן = 7 שעות ביממה = 5.4 ש"ח = קצת מעל 150 ש"ח בחודש.
    3/4 מהזמן = 10 שעות ביממה = 7.7 ש"ח = קצת מעל 230 ש"ח בחודש.
    כל הזמן = 14 שעות ביממה = 10.8 ש"ח = קצת מעל 320 ש"ח בחודש.

הערכה שלי - תגיע בין המספר השני לשלישי.
    כן. מחקתי את זה, כי נפל בעריכה ההכפלה בתעריף החשמל והמספרים יצאו הפוך בגלל העברית.
    מה שעשיתי, אני מחלק את צריכת החשמל בשעה רצופה (1.4 קוטש) במקדם COP ואז אתה מקבל את צריכת החשמללשעת הפעלהבקוט"ש ואתה לא צריך לנחש כמה שעות המזגן שלך עובד או לא עובד וכו'.. זה העיקרון של המקדם COP לפי מה שאני מבין, ואם זה טוב לחברת החשמל זה טוב לי...
    קישורון:
    https://www.iec.co.il/ElectricityPro...ib4/Yeilut.pdf

1.4/3.78 =0.37 (קוט"ש לשעת הפעלה)
    0.37 * 7 = 2.59 קוט"ש ללילה של 7 שעות.
    2.59 * 0.55 = 1.42 שקל ללילה.

כל זה בתיאוריה כמובן, אני מניח שהם לקחו את המקרה האידאלי בתנאי מעבדה ובמציאות יצא יותר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Geva צפיה בהודעה
    לי טכנאי מזגנים אמר שיותר זול להשאיר מזגן דולק על קירור מינימאלי מאשר להדליק ולכבות כשלא נמצאים בדירה,
    ההסבר שלו היה שצריכת החשמל של המזגן היא מקסימלית כאשר המזגן צריך לקרר את החדר לעומת צריכת החשמל כאשר הוא רק צריך לשמור על טמפ נמוכה.
    דובר על 25 מעלות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    למזגן שעובד יותר יש יותר סיכוי להתקלקל.. ואז למי תתקשר?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי yotams4 צפיה בהודעה
    ממש לא נכון המזגן לא"עובד" תמיד
    המדחס רוב הזמן בהשהייה ונדלק רק כמה דקות לשעה.

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי yotams4 צפיה בהודעה
    יש הגיון בפילוסופיה הזו.
    הרגעים הכי טראומטים למצבר ולמנוע, או לפלואורצנט, או למחשב - זה רגע ההתנעה/הדלקה.
    סתם שתדע.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ג'ק,
    תודה על התגובה המושקעת שעשתה לי סדר בראש.

עכשיו, האינוורטר הזה...
    http://air.electra-ecp.co.il/?Catego...ArticleID=4612
    קיים במזגן שלי?

ציטוט נכתב במקור על ידי nitzann84 צפיה בהודעה
    פות"ש עבר להתעסק בחתולים וירד מאופנועים לפי איך שזה נראה לא צפוי לו טיפולים.
    חתולה גזעית שנקנתה בכסף ולא אומצה, אני מבקש להיות מדוייק.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    כן. מחקתי את זה, כי נפל בעריכה ההכפלה בתעריף החשמל והמספרים יצאו הפוך בגלל העברית.
    מה שעשיתי, אני מחלק את צריכת החשמל בשעה רצופה (1.4 קוטש) במקדם COP ואז אתה מקבל את צריכת החשמללשעת הפעלהבקוט"ש ואתה לא צריך לנחש כמה שעות המזגן שלך עובד או לא עובד וכו'.. זה העיקרון של המקדם COP לפי מה שאני מבין, ואם זה טוב לחברת החשמל זה טוב לי...
    קישורון:
    https://www.iec.co.il/ElectricityPro...ib4/Yeilut.pdf

1.4/3.78 =0.37 (קוט"ש לשעת הפעלה)
    0.37 * 7 = 2.59 קוט"ש ללילה של 7 שעות.
    2.59 * 0.55 = 1.42 שקל ללילה.

כל זה בתיאוריה כמובן, אני מניח שהם לקחו את המקרה האידאלי בתנאי מעבדה ובמציאות יצא יותר.
    זה לא עובד, מודל'ה. קראת נוסחאות, זה טוב, אבל לא לקחת את הנתונים הנכונים לחישוב.
    אם תסתכל שוב על התמונה בהודעה הפותחת, תראה 2 נתונים: "תפוקת קור" ו"תפוקת חום", בהתאמה 5.32 ו-5.05 קוט"ש.
    אלה הנתונים שעליהם מפעילים COP בשביל לחשב את הצריכה, ואם תפעיל בהתאמה, תקבל - איזה פלא - 1.40 ו-1.46 קוט"ש. הנתונים האלה כבר כוללים התחשבות ב-COP, וזה שאתה מחלק אותם פעם נוספת - זה לא נכון. וכן, אתה עדיין צריך לנחש כמה זמן המזגן יעבוד, היעילות האנרגטית שלו לא אומרת כלום לגבי זמן הפעולה שלו, היא פשוט היחס בין ההספק התרמי שלו להספק החשמלי, וזה לא אומר כלום על כמה אנרגיה הוא באמת מוציא בזמן נתון, כי זה תלוי בכל מה שאמרו כבר - טמפ' סביבה, אטימות החדר, וכו'.

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    עכשיו, האינוורטר הזה...
    http://air.electra-ecp.co.il/?Catego...ArticleID=4612
    קיים במזגן שלי?
    לא, אצלך זה מזגן רגיל. אלה אינוורטרים:
    http://air.electra-ecp.co.il/?CategoryID=2058

ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    לא מדוייק המדחס עדיין ac גם באינוורטר
    פשוט זה עובר המרה מחלופי לישיר אחרי זה הבקר משחק עם עוצמת המתח הישיר וזה ממור חזרה לחלופי נמוך או גבוהה ביחס לכניסה.
    נשמע מפגר? כן! אבל בקרים עובדיםצטוב יותר עם זרם ישיר בגלל זה קל יותר לבקר על זרם ישיר ואז פשוט עושים 2 המרות
    כן, הצדק איתך, בדקתי - השלב האחרון הוא PWM שממיר בחזרה ל-AC ושולט בסל"ד המנוע ע"י שינוי במודולציה.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 04-09-2016 בשעה 21:42.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    זה לא עובד, מודל'ה. קראת נוסחאות, זה טוב, אבל לא לקחת את הנתונים הנכונים לחישוב.
    אם תסתכל שוב על התמונה בהודעה הפותחת, תראה 2 נתונים: "תפוקת קור" ו"תפוקת חום", בהתאמה 5.32 ו-5.05 קוט"ש.
    אלה הנתונים שעליהם מפעילים COP בשביל לחשב את הצריכה, ואם תפעיל בהתאמה, תקבל - איזה פלא - 1.40 ו-1.46 קוט"ש. הנתונים האלה כבר כוללים התחשבות ב-COP, וזה שאתה מחלק אותם פעם נוספת - זה לא נכון. וכן, אתה עדיין צריך לנחש כמה זמן המזגן יעבוד, היעילות האנרגטית שלו לא אומרת כלום לגבי זמן הפעולה שלו, היא פשוט היחס בין ההספק התרמי שלו להספק החשמלי, וזה לא אומר כלום על כמה אנרגיה הוא באמת מוציא בזמן נתון, כי זה תלוי בכל מה שאמרו כבר - טמפ' סביבה, אטימות החדר, וכו'.

לא, אצלך זה מזגן רגיל. אלה אינוורטרים:
    http://air.electra-ecp.co.il/?CategoryID=2058

כן, הצדק איתך, בדקתי - השלב האחרון הוא PWM שממיר בחזרה ל-AC ושולט בסל"ד המנוע ע"י שינוי במודולציה.
    מגניב. תודה
    נערך לאחרונה על ידי mudale222; 05-09-2016 בשעה 00:06.

Member
    למען ההגינות - PWM זה לא AC. אלא אם כן לא התכוונת ל-PWM אבל אנחנו מדברים על מנועים אז כנראה שכן.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי almooog101 צפיה בהודעה
    למען ההגינות - PWM זה לא AC. אלא אם כן לא התכוונת ל-PWM אבל אנחנו מדברים על מנועים אז כנראה שכן.
    כן התכוונתי ל-PWM, וכן הוא באמת לא AC גם בצורה שבה אני מכיר אותו. לא נכנסתי לעומק לקרוא על זה, אז כל מה שאכתוב זה בגדר ניחוש - הדרך היחידה שאני יכול לתאר לעצמי מנוע BRUSHLESS שנשלט ע"י PWM זה סלילים שמקבלים את המתח בהפרש פאזה רץ, שזה באמת לא ממש AC, אבל גם לא DC "טהור" (אלא אם מסתכלים, כמו שכתבתי בהתחלה, לפני כל השלב הסופי ואז רואים DC שנכנס לבקר והולך למנוע בצורה כלשהי - גם זה מקריאה בלבד, לא ראיתי סכמאות חשמליות של דברים כאלה בפירוט).

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO