לגביי המיסוי על תנועה, אני לא אומר שזה אסון, מומלץ לראות: http://www.ted.com/talks/jonas_elias...ms?language=he
מה שאני כן אומר זה שצריך פתרון משולב מהרבה גורמים שאחד המשמעותיים בהם הוא דו״ג, ושהפתרונות המיושמים היום הם כוסות רוח למת.
נכון, אך צריך לזכור שאת הדו גלגלי האחד הזה יחליף רכב שככל הנראה יחשב כמשני במשפחה ולא עיקרי, כאמור גם עלות האחזקה שלו תהיה כזו ולא אמורה להיות גבוהה מדי,
דרך פשיטת הרגל לא רחוקה בזה שמספיק להחליף את הרכב המשני הזה בכלי דו גלגלי שעלות הביטוח והטיפולים שלו אסטרונומית.
לנו יש כלי רכב אחד חדיש שהאשה נוסעת איתו כל בוקר עם הילדים לגן ואז לעבודה שנמצאת מחוץ לעיר, לי היה אופנוע פרטי שהיה לי מאוד קשה להחזיק לפני שקיבלתי כלי כזה מהעבודה,
מצב כזה שיהיה לנו את הרכב ועוד אופנוע פרטי פשוט לא יכול לקרות, מאוד עצוב אך בנוסף לרכב הראשי, החזקת רכב ידני קצת ישן אך די אמין אפשרית בהחלט, והרבה יותר זולה מלהחזיק כלי רכב דו גלגלי.
וברור שתחבורה ציבורית לא באה בחשבון, כי אין תחבורה ציבורית הולמת במחיר הגון איפה שאני גר, וזה בפרברים.
כך שבמקרה שלי זה טוב ואני יכול להסתדר עם רכב ודו גלגלי כל עוד אני לא משלם על החזקת האופנע, אך במידה ולא היה לי אופנוע מהעבודה, פשוט לא הייתי יכול להגיע למצב כזה שאתקע את אשתי והילדים עם רכב ישן ולא בטיחותי, אלא חייבים רכב חדיש ככל האפשר כרב ראשי שגם ישמש לנסיעות לגן ולעבודה של האשה, ואני זה שאקח את הרכב הזול לקניה ואחזקה, ומהניסיון שלי, עדיף רכב ישן ידני ואמין אפילו עם עלות הדלק בפקקים מאשר להחזיק כלי דו גלגלי משומש לנסיעות כאלה, כי עלויות התחזוקה שלו פשוט אבדון.
לגביי המיסוי על תנועה, אני לא אומר שזה אסון, מומלץ לראות: http://www.ted.com/talks/jonas_elias...ms?language=he
מה שאני כן אומר זה שצריך פתרון משולב מהרבה גורמים שאחד המשמעותיים בהם הוא דו״ג, ושהפתרונות המיושמים היום הם כוסות רוח למת.
אני רק לעצבן...
איזה כיף לומר דברים נכונים, להתעצבן, אבל לא לעשות כלום.
מואי כיף...!
עוז את מהפכן בנשמה, ונשמה של מהפכן כורסא....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מקרה קלאסי של ביצה ותרנוגלת
אין תחבורה ציבורית ראוייה , היום אי אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית ולכן חייבים לקנות כלי רכב.
עכשיו הלכתי ורכשתי כלי רכב , איזו סיבה יש לי לנסוע בתחבורה ציבורית שאינה מתפקדת ולא פועלת בשתבוב וחגים.
זה אומר היה ובחרתי להשתמש בתחבורה ציבורית אין לי איך לצאת מביתי הקט בשישי שבת חגים מועדים ראשון בבוקר חמישי בערב , טוב הבנתם.
חוץ מזה שאני גר בישוב שעובר אוטובוס אחד כל שעתיים שלא נמצא ממש קרוב אל בייתי. שהוא יקח אותי לרכבת שמאחרת.והתחנה פתוחה לרוחות\חום. אחר"כ אני צריך ללכת 15 דקות מתחנת הרכב למקום עבודתי. זה כיך באפריל אבל ממש לא כיף באוגוסט \ינואר
אני אמשיך לצערי להחזיק רכב בישראל לפחות בעשור הקרוב עד שמכוניות מעופפות יאספו אותי מביתי הקט.
דווקא אני מאלו שעושים, תמיד.
נמאס לי לעשות, או לנסות לעשות...אז אתה לא שומע אותי מתלונן.
אוכל את מנת הצואה שלי, כל יום, בשקט,
אז הכל חוזר עליך וקקה בידך.
האדם האחרון שיתרום לחברה, או במקרה הזה לכנופיית הרוכבים בישראל...יהיה אני.
אני אוכל את המנה שלי ושותק, אתה ושכמותך...אוכלים, אבל מתלוננים ולא עושים כלום.
אי לכך ובהתאם לזאת, תן לי לסיים את המנה שלי בלי הפרעות.
+88
לדעתי, קלעת בול. אבל כדי להרחיב, אוסיף עוד בעיה שנוגעת ללא מעט אנשים:
רכב מהעבודה - נוחות, תמורת הרבה כסף. לא מעט אנשים בוחרים בזה. אבל הנוחות הזאת לרוב גם כוללת דלק. כל עוד אתה מחזיק רכב פרטי (או לא מחזיק רכב כלל) - אתה מחלק עלויות בינו לבין התחבורה הציבורית, אם אתה משתמש בה מדי פעם. ברגע שאתה מחזיק רכב מהעבודה - נסיעה בתחבורה הציבורית הופכת להפסד כסף טהור, אז למה לטרוח.
זה מצחיק כי גם כשמשקיעים בתחבורה הציבורית כמו הרכבת הקלה אז הרבה אנשים הם כבר אנטי באוטומט, לא עושים-בוכים, עושים-בוכים. אני לא יודע איך תהייה הרכבת הקלה בגוש דן אבל אני דווקא אופטימי, לראיה הרכבת הקלה בירושלים שהושמצה וסה"כ מצליחה יפה לפי המספרים ויש עוד קווים חדשים בתכנון.
אם היו אומרים לי שיש לי תחבורה ציבורית יעילה ומהירה לעבודה, האם הייתי מוותר אפילו על האופנוע בחלק מהמקרים-יש מצב שכן ואני מאמין שגם בעלי הרכבים.
ברור שלמדינה יש אינטרס להמשיך להרוויח מהמיסוי של הרכבים והדלק, אני מקווה שקו החשיבה הזה יתהפך מתישהו כשיבינו כמה המשק והאזרחים מפסידים מכל הפקקים, הזיהום וכו'.
מהצד השני המדינה צריכה גם לעודד שימוש בתח"צ-וגם מקומות העבודה צריכים לתמרץ עובדים במקום לדחוף להם פחיות ליסינג, וכן אני בעד אגרות גודש וכמובן נתיבי תח"צ.
יש לנו עוד דרך ארוכה.
Tracer 900
לוקח לי 20 דקות להגיע לעבודה באופנוע.
40 דקות באוטו.
90 דקות באוטובוס.
אני אפילו לא מבין איך זה ככה.
לפי גוגל, אני מגיע לעבודה ברגל ב90 דקות.
^^^^
מחזק את ניר,
לוקח לי 25 דקות לעבודה על הקטנוע, כולל ההתארגנות לפני ואחרי הנסיעה (מיגון וקשירות)
50-75 דקות ברכב
55-90 דקות באוטובוס.
בשנת 20שקר כלשהו תהיה רכבת קלה מראשון לת"א/הרצליה אבל אז אני כנראה כבר אהיה בפנסיה, עם כמה מיליונים בבנק (סביר בערך כמו הרכבת הקלה).
לא ספרתי את כל ההתעסקות עם הציוד וקשירה וכיסוי, אפשר להוסיף עוד 10 דקות לכל כיוון אצלי באופנוע![]()