גם לי יש MT07 שהיה נכבה ביציאה מהמקום. התופעה מוכרת מאוד באינטרנט ונובעת מכמות דלק קטנה מדי שההזרקה נותנת כשהיא עובדת בסלד נמוך, בתחום ה Closed Loop של הפעולה. הכמות הקטנה מטרתה שהאופנועים יעברו את תקנות זיהום האוויר ויחסכו דלק. התופעה הפכה לבעיה כאשר ימאהה כיוונה את ההזרקה של ה 07 לכך כך מעט דלק שבחלק מהמנועים (בתלות בטולרנסים של הייצור, מזג האוויר שבו רוכבים וכו') התערובת הדלילה גורמת לכיבוי המנוע.

ימאהה העולמית מסרבת להכיר בבעיה, אבל סיפקה בשקט בשקט כלי שאיתו ניתן לפתור אותה. לחלק מהמוסכים יש כלי שאיתו ניתן להתחבר למחשב של האופנוע למטרות דיאגנוסטיקה וכיוונונים שונים. ב MT07 הכלי הזה מספק גם אפשרות להעלות את כמות הדלק שנכנס למנוע בסלדים נמוכים. לאחר השינוי התופעה נעלמת כליל.

דרך נוספת לפתור את הבעיה היא לנתק את חיישן החמצן מהמחשב, מה שגורם למחשב לעבוד במצב Open Loop גם בסלד נמוך ולפנק את המנוע ביותר דלק. מצד שני מכיוון שהבעיה במפת ההזרקה כולל ה Closed Loop היא בנקודה מאוד מסוימת מרגיש לי Overkill לבטל לגמרי את ה Closed Loop, שבכל זאת עוזר לשמור עוד קצת על צריכת הדלק, ולכן אני מעדיף את הפתרון הראשון.

נסכם את הפתרונות:
1. שינוי כמות ההזרקה בסלד נמוך במוסך- פותר את הבעיה כמו שתכננו לפתור אותה, אבל דורש להגיע למוסך. אמור להיות ניתן לביצוע במטרו או בחלק מהמוסכים המורשים.
2. ניתוק חיישן החמצן- פותר את הבעיה עצמאית ובמהירות, אבל ייתכן שמסיר אחריות.