תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: רוצה לקנות רכב - מה הדרכים למימון ומה זה אומר?

צפייה משולבת

Member

רוצה לקנות רכב - מה הדרכים למימון ומה זה אומר?

אז החורף הקרוב החלטתי שאני מעביר עם רכב ולא קונה אופנוע.

צריך עזרה מאנשים בעלי ניסיון, לא בא לי לשחרר את החיסכון ולקנות רכב יקר, המטרה היא לקחת הלוואה מהבנק ולקנות
    רכב של 30-40 אלף ש"ח, או במימון.

השאלה היא מה זה מימון? מה אני צריך לתת להם כדי לקבל רכב בתשלום חודשי? זה משתלם וכדאי?
    מה העניין בדיוק..?

Senior Member
    מימון זה שם מפוצץ להלוואה בריבית מאוד גבוה(יותר מ12 אחוז) . יש כמה דרכים, או תשלום חודשים קבוע ללא מקדמה, שאחרי 3-5 שנים אתה או משלים את הסכום, או עושה טרייד על האוטו ולוקח חדש ושוב נכנס ל3-5 שנים של תשלום חודשי קבוע.
    לא משתלם כי אתה משלם על הרכב גם מחירון מלא וגם ריבית גבוהה.
    עדיף לך לקחת מהבנק הלוואה על הסכום. הריבית היום יחסית נמוכה והבנקים מציעים בדרך כלל פריים +3-4 בהתאם ליכולת מיקוח שלך .

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nitzann84 צפיה בהודעה
    מימון זה שם מפוצץ להלוואה בריבית מאוד גבוה(יותר מ12 אחוז) . יש כמה דרכים, או תשלום חודשים קבוע ללא מקדמה, שאחרי 3-5 שנים אתה או משלים את הסכום, או עושה טרייד על האוטו ולוקח חדש ושוב נכנס ל3-5 שנים של תשלום חודשי קבוע.
    לא משתלם כי אתה משלם על הרכב גם מחירון מלא וגם ריבית גבוהה.
    עדיף לך לקחת מהבנק הלוואה על הסכום. הריבית היום יחסית נמוכה והבנקים מציעים בדרך כלל פריים +3-4 בהתאם ליכולת מיקוח שלך .
    תודה רבה על ההסבר. אעבור בין הבנקים ונראה מי מציע את הפריים+ הנמוכה ביותר.
    (אף על פי שזה לא משנה כ"כ כי אני מתכנן להיות עם הרכב בערך חצי שנה).

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    משהו קצת מכיוון אחר.. אתה מתכוון כל החורף טוטאל להיות עם רכב (ז"א, 3-4 חודשים) או רק בימים של גשמים\גשמים קשים?
    כי אם רק בימים של גשם אתה מתכוון לנסוע ברכב אז אולי עדיף לחשוב בכיוון של איזה רכב מאוד זול בכמה אלפים (נגיד 10-15), רכב כזה אני מאמין ישמש אותך סבבה לצורך כזה ולא כדאי סתם להתחיל לקחת הלוואות בשביל זה.
    אגב, אני השגתי פעם הלוואה ממזרחי: פריים+0.9%... תבדוק אם עדיין נותנים אותה.
    אפשר גם הרבה פעמים לקחת על חשבון קופת גמל\ביטח מנהלים\קרן השתלמות ואז זה אפילו יותר נמוך ממה שציינתי.

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    לשמוש ברכב מס' מועט של ימים לא שווה לקנות רכב (עלות,אחזקה,ביטוח,טסט) אלא לשכור (כ100 ש"ח ליום) או car2go - אם יש זמין ליד מקום המגורים.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    משהו קצת מכיוון אחר.. אתה מתכוון כל החורף טוטאל להיות עם רכב (ז"א, 3-4 חודשים) או רק בימים של גשמים\גשמים קשים?
    כי אם רק בימים של גשם אתה מתכוון לנסוע ברכב אז אולי עדיף לחשוב בכיוון של איזה רכב מאוד זול בכמה אלפים (נגיד 10-15), רכב כזה אני מאמין ישמש אותך סבבה לצורך כזה ולא כדאי סתם להתחיל לקחת הלוואות בשביל זה.
    אגב, אני השגתי פעם הלוואה ממזרחי: פריים+0.9%... תבדוק אם עדיין נותנים אותה.
    אפשר גם הרבה פעמים לקחת על חשבון קופת גמל\ביטח מנהלים\קרן השתלמות ואז זה אפילו יותר נמוך ממה שציינתי.
    חשבתי גם על האופציה הזו אבל היא אומרת שאצטרך להוציא את החיסכון מהפק"מ והבטחתי לעצמי שזה כסף שאני לא נוגע בו.
    בגלל זה הלוואה מהבנק יותר רלוונטית בשבילי, הלוואה שתכסה את עלות הרכב+ביטוח.

ציטוט נכתב במקור על ידי rusty james צפיה בהודעה
    לשמוש ברכב מס' מועט של ימים לא שווה לקנות רכב (עלות,אחזקה,ביטוח,טסט) אלא לשכור (כ100 ש"ח ליום) או car2go - אם יש זמין ליד מקום המגורים.
    המעבר לרכב נובע בעיקר מהרצון לשנות קצת פאזה, אני שליח וכל ערב נמצא על הכביש 5.5 שעות עם קטנוע, ובלי קשר לא בא לי להעביר את החורף הקרוב עם
    קטנוע. לא עוזב את תחום האופנועים אלא עושה הפסקה של כמה חודשים, לכיוון החורף הבא אביא את הסופרמוטו שהיה לי.

Junior Member
    [QUOTE=ktm690smc;65980]חשבתי גם על האופציה הזו אבל היא אומרת שאצטרך להוציא את החיסכון מהפק"מ והבטחתי לעצמי שזה כסף שאני לא נוגע בו.

זאת מחשבה מאוד לא נכונה כלכלית.
    תחשוב על זה כך, אתה נותן כסף לבנק ומקבל על זה 0% ריבית ומצד שני אתה לוקח את אותו הכסף מאותו הבנק ומשלם עליו ריבית.
    אם יש לך את הכסף זמין תשתמש בו את התשלומים שהייתה משלם לבנק פשוט תפקיד לפקם חדש.

Member
    [QUOTE=markiz83;66130]
    ציטוט נכתב במקור על ידי ktm690smc צפיה בהודעה
    חשבתי גם על האופציה הזו אבל היא אומרת שאצטרך להוציא את החיסכון מהפק"מ והבטחתי לעצמי שזה כסף שאני לא נוגע בו.

זאת מחשבה מאוד לא נכונה כלכלית.
    תחשוב על זה כך, אתה נותן כסף לבנק ומקבל על זה 0% ריבית ומצד שני אתה לוקח את אותו הכסף מאותו הבנק ומשלם עליו ריבית.
    אם יש לך את הכסף זמין תשתמש בו את התשלומים שהייתה משלם לבנק פשוט תפקיד לפקם חדש.
    את התשלומים שהייתה משלם לבנק פשוט תפקיד לפקם חדש
    תודה, אבל לא הבנתי את הכוונה שלך פה. תמיד שמח ללמוד מבעלי ניסיון
    (אין ספק שזה מעצבן שהבנק לא נותן לנו כלום על החיסכונות).

Senior Member
    הכונה היא למשל בפקדון יש לך 10 אלף,אתה מקבל ריבית אפסית ובינתיים כיבכול חוסך אותם בצד.
    מצד שני אתה לוקח הלוואה בריבית גבוהה יותר משמע יש לך כסף נזיל שלא מניב לך כלום, אתה לוקח הלוואה בשביל לא לגעת בו ומשלם יותר ריבית על ההחזר.
    אם תוציא את הפקם תשתמש בו, ואז במקום להחזיר תשלום חודשי גבוה, תחזיר גם תשלום קטן יותר ואת ההפרש תזרוק לפקדון ככה לא תפסיד כסף על ריבית .

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    תשמור לעצמך את הכסף ותחסוך לעצמך את הירידת ערך - תקנה דייהטסו שרייד 1300 משנתונים 97-2000, רצוי ידני, ב4-5 אלף ש"ח וסגרת פינה להרבה זמן.
    בהצלחה.

Senior Member הסמל האישי של dudybou
    מצטרף להמלצה על השרייד,
    אפשר גם סוזוקי סוויפט בשנתונים זהים / סיריון..