שורה תחתונה: קסדה ממוצעת מכל בחינה חוץ מהמחיר הזול שהופך אותה לקנייה אטרקטיבית.
הקסדה נקנתה ממוטורייב לפני שנתיים. משמשת לרכיבה יומיומית בקו הרצליה ת"א, 25 ק"מ כל כיוון, על קטנוע הונדה SH300.
התחלה קשה - השוואה לקודמות
ההתחלה הייתה קשה. בכל שימוש לא הצלחתי להימנע מהשוואה לשואי RF1100 (שעולה פי שלוש) (וגם לנולן N104 (שעולה פי שניים) שהיו לפניה ובכל פרמטר הקברג נחותה. פרט למחיר. הייתי צריך להזכיר לעצמי שקיבלתי מה ששילמתי עבורו ולקח זמן להתרגל אבל בסוף זה קרה. היום אני מרוצה מאוד מהקסדה והשרשור הזה הוא שרשור המלצה חמה.
גימור
הגימור של הקסדה סביר עד טוב. אין רעשים וחריקות מהחלקים השונים. המראה והתחושה מרגישים טוב ואחרי שנתיים של שימוש לא הבחנתי בבלאי כלשהו. זה ממש לא שואי (או נולן) וזה מורגש מיד אבל לפחות אחרי שנתיים אין היתדרדרות בתחושה והכל נשאר כשהיה. איכות החומרים וההרכבה מקבלת ציון טוב: 8.
נוחות
הריפוד נעים והתחושה הכללית על הראש מפתיעה לטובה. האוזניים חופשיות ויש מקום למשקפיים. מרווח סנטר מעט מוגבל אבל הקסדה לא נוגעת בסנטר - רק כמעט. לא סופר מפנק אבל בהחלט מספק. ציון כמעט טוב: 7.
תפעול הפתיחה
פתיחת הקסדה וסגירתה גם הם סבירים. לפתיחה יש כפתור במרכז הסנטר שקצת קשה להרגיש בו עם כפפה וגם הלחיצה עליו מעט ספוגית ואין אינדיקציה מתי הוא נלחץ עד הסוף. לוקח איזה שבוע ומתרגלים. הרמת החלק הקדמי למצב פתוח קשה מעט אבל הנעילה הסופית מורגשת בקליק והיא נשארת פתוחה גם ללא שימוש במנגנון הנועל אותה במצב כזה. הסגירה שלה גם היא מעט קשה וכדי לנעול אותה במצב סגור יש להוריד אותה במהירות והחלטיות – אחרת היא לא תינעל. לא מומלץ (אם כי בהחלט אפשרי) לעשות את זה בזמן נסיעה. לא תמיד זה נתפס בניסיון הראשון ולאחר מעט זמן סיגלתי לי שיטה בה אני מוריד את החלק הקדמי עד למצב כמעט סופי ואז מרים מעט וטורק אותו בכוח לנעילה. בהשוואה למנגנון החלק של הנולן התפעול פה לא משהו אבל כשמתרגלים הוא סביר בהחלט. ציון: 5.
רעש
ממוצע לחלוטין. לא מאוד שקטה ולא מאוד רועשת. ציון 6.
אוורור
אוורור סביר, לא מזיע יותר מידי. אזור הסנטר מאוורר לא רע, מורגש משב רוח קל לכיוון המשקף. אזור המצח קצת פחות טוב. יש פתח אוורור אחד שאפשר לפתוח ולסגור אותו אבל לא ממש מורגש הבדל כלשהו בין המצבים (אולי רק כשממש קפוא). גם ה-UX מזעזע עם כיתוב פתוח/סגור שלא ברור אם צריך לראות את המילה או להסתיר אותה. סה"כ - נסבל. 5.
משקף
למשקף שדה ראיה טוב מאוד לצדדים וטוב ללמעלה ולמטה. איכות אופטית של המשקף סבירה. אין מצב חריץ. יש מצב נעול כשסוגרים את המשקף עד הסוף ואז די קשה לפתוח אותו בחזרה. מעט מוזר. הבליטה שפותחים בעזרתה נמצאת במרכז המשקף. פירוק והרכבה שלו נוחים ומהירים. ציון כללי מעל הממוצע - 6.
משקף שמש
משקף השמש שקיבלתי עם הקסדה עיוות את הראיה וההרגשה הייתה שיש עליו איזה ניילון שמגיע על משקפים חדשים. אשכרה עצרתי בתד הדרך וחיפשתי אם יש מה לקלף. היה גם לא פשוט להחליף אותו משלוש סיבות: גם הייתי צריך לשכנע את בעל החנות שהעיוות הוא במשקף ולא בעיניים שלי (ממש התעקש שהמשקף בסדר), גם לעובד שלו לא היה מושג איך מפרקים את המשקף והוא כמעט פרק את הסנטרון כשפירק אחד משני ברגים שלא אמורים להתעסק איתם, ולסיום כמה משקפים שפורקו מקסדות אחרות היו מעוותים גם הם, עד שלבסוף הביאו לי משקף ממשלוח אחר שהיה טוב. ההבדל ניכר. הקימור לאף לא היה מספיק לאף היהודי שלי והייתי צריך להגדיל אותו (עשר דקות עבודה אם יש דרמל). מבחינת תפעול המשקף הוא לא הכי נוח. ה"כפתור" שדוחף אותו נמצא בראש הקסדה וצריך לשלוח יד ארוכה כדי להגיע אליו. לעומת שואי ונולן בהן המנגנון נמצא ליד ציר במשקף השיטה של קברג לוקחת יותר זמן וחוץ מנוחות פחותה זה גם פחות בטיחותי כי זה לוקח יותר זמן. אין מצב ביניים למשקף השמש וגם הפרוק שלו לא נוח במיוחד. הוא גם לא מאוד כהה. ציון כולל - 2.
לסיכום:
קסדה ממוצעת מרוב הבחינות. קצת פחות מהממוצע מבחינת תפעול אבל מפצה על הכל באיכות חומרים והרכבה מעל למה שבדרך כלל מקבלים במחיר כזה. בנוסף יש לה חמישה כוכבים בשארפ. הקסדה עולה כיום 1090 ש"ח ללא מבצעים והנחות ובמחיר כזה היא שווה כל אגורה.