שלום רב לכולם,
אני מודע לכך שבעבר היה פורום ספיציפי בנושא תאונות העבודה אך אינני מוצא אותו כעת.

אני עובד כשליח במסעדה ונקלעתי לתאונה בדרך חזרה ממשלוח, בזמן העבודה כמובן.

אתאר את התאונה:
יום שישי (23/09/16) בשעה 17:30, חזרתי משני משלוחים במערב ראשון.
עליתי על כביש 4 מדרך יצחק רבין אשר במערב ראשון.
האצתי (שכן עליתי ממחלף לתוך כביש מהיר), הכביש בנוי בצורה כזו שאני בא מכיוון של עליה לתוך ירידה (431), ולאחר מכן יש מחלף ל4 אשדוד ואח"כ מחלף ליבנה/פלמחים אם אינני טועה. אם אני לא טועה האיזור הזה נקרא "עין הקורא".
בכל אופן, ג'יפ לבן החליט בדקה 90 (אולי אפילו אחרי שריקת השופט) שהוא רוצה לגנוב את המחלף לאשדוד, בלם בחוזקה ושבר ימינה וכל זה כשהוא בנתיב האמצעי מתוך שלושה.
גרם לרצף של בלימות אחריו, סביבות ה3-4 רכבים שלפניו בלמו כמו שצריך ולא גרמו לתאונה.
אך הרכב האחרון בלם בחוזקה עד כדי עצירה, ככל הנראה הופתעה מהבלימות שלפניו (אולי לא היה מוכן אליו).
אני הייתי מאחורי הרכב הזה על MOVIE 125, ראיתי את הבלימה ובלמתי עם זוג הבלמים עד למצב שאני נועל את הקדמי והאחורי.
ראיתי שאין מנוס ואני נכנס ברכב, לא היה לי סיכוי לברוח ימינה או שמאלה כי רכבים שעטו מימין ומשמאל על 100+ קמ"ש.
הייתי עם קסדה מלאה, מעיל ממוגן היטב +מגן גב ועם מגפי עבודה מאסיביות במיוחד (עם ברזל בפיקה וכו').

פינו אותי באמבולנס לאסף הרופא, שם ביצעתי סדרת בדיקות וצילומים ולאחר כ4 וחצי שעות שוחררתי.

מאז אני סובל מכאבי צוואר, גב ובאגן. חבול במכות יבשות ושפשופים בפלג גוף תחתון שגורמים לי לצליעה.
הקטנוע טוטאל לוסט אם זה משנה משהו.

ארצה לציין שאני מודע שלפי החוק היבש, ככל הנראה אני לא שמרתי מרחק ולכן בלמתי. ראוי ונדרש לציין שנכנסתי ממחלף לכביש מהיר כך שנדרשה פה האצה מהירה (במיוחד לכלי לא חזק במיוחד) וכן היה מדובר בגבעה כזו שמסתירה את מה שקרה לפני, ראיתי את כל הסיטואציה קצת בהפתעה בעצמי.

מה עלי לעשות מבחינת ביטוח? לתבוע את הביטוח חובה של מקום העבודה? (נכון לרגע זה אינני עובד וכמובן שלא מסוגל לעבוד)
אני מחר הולך לפיזיוטרפיה בפעם הראשונה ולאחר מכן אתחיל בסדרת טיפולים כפי שיומלץ לי ע"י הפיזיוטרפסית.

חשוב לי לומר שמאולם לא נתקלתי בסיטואציה כזו, מאולם לא התמודדתי מול תביעה בביטוח ואין לי רבע של מושג מה אני צריך לעשות.
אשמח להמלצתכם בנושא.