טוב, אז ככה:
יצרתי קשר עם מטרו צפון. דיברתי עם בחור נחמד בשם עידן שבהתחלה אמר "EN-ים לא מתאימים לA1" ואז עצר שניה ואמר "תמתין רגע על הקו, תן לי לבדוק".
המתנה של כמה דקות והוא עונה. הפנה אותי למישהו (שמואל) במטרו ראשי.
דיברתי איתו וזו השורה התחתונה. כל הEN-ים בכל השנתונים מתאימים לרישיון A1 וזכאים לשינוי רשיונות בהתאם לL2.
הנוהל הוא כדלקמן:
לאחר רכישה (או לפני, פחות משמעותי), יש ליצור קשר עם שמואל. נותנים לו את מספר הרישוי והוא שולח לכם בדואר (רק בדואר או איסוף מאחד ממרכזי מטרו כי משרד הרישוי דורש טפסי מקור) את הטפסים הנדרשים לתהליך מלאים וחתומים.
עם הטפסים והאופנוע ניגשים לאחד ממשרדי הרישוי (לא מכון טסטים), בוחן עובר על האופנוע לראות שכל הנתונים שברישיון, בטפסים, בשלדה ובמנוע מתאימים וחותם לכם על האישור.
עם האישורים הנ"ל דיגשים לדלפק הרישוי ויודפס לכם רישיון חדש ועדכני.

מה שהכי הפתיע אותי - כל הסיפור חינמי לחלוטין! לא משלמים לא במטרו ולא למשרד הרישוי וקורה מיידית. הדבר היחיד שעלול לעכב את התהליך הוא דואר ישראל המהולל.
כמו שאמרתי, אני עדיין מחפש ועוד לא קניתי את הכלי שלי, אבל אני מתכוון לעשות את זה ולעבור את התהליך הזה.

בנימה אישית, אני מציע לכל בעלי הכלים האלה לראות שרישיון הרכב ורישיון הנהיגה שלהם מתאימים. במידה ולא - ממליץ לעשות את התהליך הזה. זו השקעה של יום אחד ואתה רוכב בראש שקט.
נכון, הרבה שוטרים לא מודעים לנושא הזה וכל עניין הL1-2-3 והA-1-2 בילבלו את כולם.
אבל זה עניין של זמן עד שתיפול בביקורת אקראית על שוטר שכן יודע, יוריד אותך מהכביש ויתן לך דו"ח על נהיגה ברכב ללא רישיון מתאים.

כמו שאמרתי - אעדכן בהמשך
הטלפון של שמואל ממטרו ראשי (בן אדם מקסים) - 03-6335646
חג שמח ושנה טובה לכולם!