תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: היתכן שביטוח תאונות אישיות מכסה "רק" שברים וכוויות?

Member

היתכן שביטוח תאונות אישיות מכסה "רק" שברים וכוויות?

לפני כשלושה חודשים עברתי תאונה עם האופנוע (הייסייד), ופרקתי את עצם הבריח (פריקת ACJ - למבינים).
    בעקבות זה עברתי ניתוח אורטופדי, שבו הושתלה לי חתיכת מתכת עם ברגים בכתף שמחזיקה את הכל במקום עד שיחלים, ובעוד חודש יוציאו לי אותו בניתוח נוסף (ראו תמונות של לפני ואחרי הניתוח הראשון).

כמובן שניתוח כזה כרוך בכאבים עזים (כמה שבועות של משככי כאבים), ומוגבלות קשה ביד למשך תקופה לא קצרה; בהתחלה לא הצלחתי להזיז את היד מהגוף בכלל, ורק לאחר כמה שבועות ופיזיותרפיה הצלחתי להתחיל להזיז את היד. היום ברוך השם אני מתפקד כמעט כרגיל, מלבד כאבים בסוף טווח התנועה וחולשה כללית ביד ימין.

כמו הרבה האנשים יש לי ביטוח תאונות אישיות, והנחתי שתפקידם לפצות אותי בדיוק במקרים כאלה. אז זהו שלא!
    מסתבר שהפוליסה של הביטוח (נראית לי סטנדרטית לגמרי) של חברת הראל אמצע החיים למשפחה כולל הרחבת שברים וכוויות שרכשתי דרך רמי ביטוחים, מכסה אמנם כוויות ושברים, אך לא מכסה פריקות עצם?!?

אירוע שבר תאונתי - חבלהגופנית שנגרמה עקב הפעלתכוח פיזי בלבד, כתוצאה מאירוע פתאומי חד פעמי ובלתי צפוימראש, הנגרם במישרין על ידיגורם חיצוני וגלוי לעין, המהווהללא תלות בכל סיבה אחרת אתהסיבה היחידה הישירהוהמיידית לשבירת עצם שלהמבוטח.שבר - פגיעה בשלמות העצם,עם או ללא שינוי בצורתההמקורית למעט שבר הנגרםמעצמו, ובלבד שקיום הפגיעההוכח בצילום רנטגןאו C.T או MRI בלבד...
    זה נראה לי הזוי, כי הרי הפציעה שלי הרבה יותר חמורה מסתם שבר רגיל ביד, אך היא לא מכוסה ולא זכאית לפיצוי!
    אמנם אם ישארו לי אחוזי נכות קבועים, ואני מקווה לטובתי שלא יהיו יותר מדי כאלה, יש פיצוי יחסי לגובה אחוזי הנכות.

כמובן שפניתי שעורך דין שיטפל בענייני, אך להבנתי גם הוא מחכה לאחרי הניתוח השני בשביל וועדה רפואית שתקבע האם יש לי אחוזי נכות קבועים.

פשוט לא נראה לי הגיוני שכזאת פציעה חמורה שמלווה בכל כך הרבה סבל ומגבלות (אמנם זמניות למספר חודשים) אינו מזכה בפיצוי, ולכן פניתי לפורום המכובד הזה להתייעץ.

האם גם אתם מכירים ככה את המצב הביטוחים, או שאני ועורך הדין מפספסים משהו?

אשמח לשמוע מבעלי נסיון או אחרים המבינים בתחום.
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Senior Member
    ביטוח החובה לא מכסה את זה?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    ביטוח החובה לא מכסה את זה?
    שאלה במקום.

שכחתי לציין שזה קרה בחו"ל, לא על אופנוע שלי, ולכן ביטוח חובה לא רלוונטי.
    אבל ביטוח תאונות אישיות אכן מכסה כל תאונה אישית, בלי קשר לרכב שעליו זה קרה (וגם אם החלקת במקלחת ).

Junior Member הסמל האישי של LowRpm
    וזה למה הביטוח הזה כזה ריווחי לחברות, כי שברים זה חלק קטן מאו מכלל הפגיעה בזמן תאונה, לכן צריך ביטוח חובה מלא!
    בכל מקרא זה קרה בחו"ל, אז תברר איזה ביטוח היה לך בזמן השהות בחו"ל ותתבע אותו על הכאב והסבל וכו.... אין שברים וכוויות אז ביטוח תאונות אישיות לא יתפוס פה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי LowRpm צפיה בהודעה
    וזה למה הביטוח הזה כזה ריווחי לחברות, כי שברים זה חלק קטן מאו מכלל הפגיעה בזמן תאונה, לכן צריך ביטוח חובה מלא!
    בכל מקרה זה קרה בחו"ל, אז תברר איזה ביטוח היה לך בזמן השהות בחו"ל ותתבע אותו על הכאב והסבל וכו.... אין שברים וכוויות אז ביטוח תאונות אישיות לא יתפוס פה.
    מסכים איתך, שעכשיו זה באמת שיקול לעשות ביטוח חובה מלא ולא לחסוך עם הקומבינה של השתתפות עצמית גבוהה + ביטוח תאונות אישיות (כמו שאני עושה בשנים האחרונות).

לגיב הביטוח של החו"ל, לדעתי זה גם לא עוזר. עשיתי ביטוח של הראל First Class, אבל גם שם אני לא רואה התייחסות לכאב סבל וכו'
    עד כמה שאני מבין זה מכסה את ההוצאות הרפואיות בחו"ל וגם המשך שלהם בארץ (במקרה שלי הבדיקה הרפואית בחו"ל היתה בחינם, וההוצאות לטיפולים היו רק בארץ).

יש איזהשהו ביטוח שכן נותן כיסוי גם לסבל וכאב? לפחות שנדע מה לעשות בפעם הבאה...

Member הסמל האישי של shay-p
    מבדיוק מהסיבה הזאת אני גם ביטלתי את הביטוח תאונות אישיות אחרי התאונה שלי. לא שווה את הכסף שמשלמים.
    Aprilia Tuono APRC 2013

APRILIA

Member הסמל האישי של shaig
    זה נראה שבור, תבע להם תצורה.

לי לא שילמו על שפשוף ברגל, בטענה שזאת כוויה בדרגה שלא מכוסה. תאונות אישיות זונות.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaig צפיה בהודעה
    זה נראה שבור, תבע להם תצורה.

לי לא שילמו על שפשוף ברגל, בטענה שזאת כוויה בדרגה שלא מכוסה. תאונות אישיות זונות.
    לא מעניין אותם איך זה נראה, אלא מה כתוב באבחנה של הרופא.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    מה זאת אומרת "הייתכן" ו"זה נראה לי הזוי"?
    ביטוח חובה הוא זהה לכולם.
    לעומתו זהו ביטוח פרטי וככזה הוא מגיע עם פוליסה ובה מפורטים התנאים האישיים שלך.
    זה שהפציעה שלך הרבה יותר חמורה משבר לא קשורה לנושא, אתה ביטחת שבר. אם כבר, זה שהפציעה חמורה יותר זו סיבה בהחלט טובה שהביטוח לא יכסה אותה, שילמת על פציעות בחומרה מסוימת.

זה כמו שתגיד שעשית ביטוח מקיף לקטנוע, ואז עשית תאונה עם הr1 שלך, ואיך יכול להיות שהביטוח לא מכסה?

לסיכום, הם לא גנבים ולא רמאים, ידעת את התנאים מראש והסכמת להם, וגם שילמת פרמייה בהתאם לתנאים הללו, ולכן זה בהחלט הגיוני ולא הזוי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    ... אתה ביטחת שבר. אם כבר, זה שהפציעה חמורה יותר זו סיבה בהחלט טובה שהביטוח לא יכסה אותה, שילמת על פציעות בחומרה מסוימת.

זה כמו שתגיד שעשית ביטוח מקיף לקטנוע, ואז עשית תאונה עם הr1 שלך, ואיך יכול להיות שהביטוח לא מכסה?

לסיכום, הם לא גנבים ולא רמאים, ידעת את התנאים מראש והסכמת להם, וגם שילמת פרמייה בהתאם לתנאים הללו, ולכן זה בהחלט הגיוני ולא הזוי.
    אני מבין מדבריך שאתה סוכן ביטוח? או מישהו שמבין מעל הממוצע בביטוחים, כלומר כזה שממש קורא טוב את הפוליסה...

אני לצערי, כמו שאר פשוטי העם נדמה לי, לא כזה, ולכן טרחתי לקרוא בעיון את תנאי הפוליסה רק כשהייתי צריך אותה. עד אז סמכתי על ההמלצה של סוכן הביטוח.
    אם איני טועה כשניגשתי לחדש ביטוח הציעו לי או את ביטוח החובה המלא, או את האפשרות המקבילה (כמעט) ויותר זולה של ביטוח חובה מוקטן + ביטוח תאונות אישיות המכסה שברים כוויות וכו' (הוסבר לי שזה בעתם מכסה את הפגיעות הסטנדרטיות/נפוצות בתאונת אופנוע). והפלא ופלא כשכבר קרתה לי התאונה הראשונה על אופנוע, היא בדיוק כזאת שלא מכוסה בפוליסה...

כמובן שבדיעבד הייתי צריך לקרוא בעיון רב את הפוליסה לפני החתימה, אך לצערי לא עשיתי זאת וממש לא הבנתי שהפוליסה שאני משלם עליה נותנת לי רק כיסוי חלקי לתאונות אופנוע ויש בה חורים גדולים שאינם מכוסים.

בכל מקרה שזה יהיה לקח לעתיד לי ולכל שאר הרוכבים הקוראים פה, שביטוח תאונות אישיות לא מהווה תחליף אמיתי לביטוח חובה. וכנראה שבחידוש הביטוח הבא אחזור כבר לביטוח המלא (לא שזה היה עוזר לי במקרה הזה שהיה כאמור בחו"ל).

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    אני ממש לא סוכן ביטוח ולא מבין כלום בביטוחים,
    אבל כשאני קונה מוצר, כל מוצר, אני מן הסתם בודק מה אני קונה.
    לא נראה לך מוזר שיש שני מוצרים מקבילים שאחד מהם משמעותית זול יותר? שאלת למה הוא זול יותר?
    האם בררת פרטים כלשהם על ביטוח תאונות אישיות? כי אני מעולם לא התענייתי בביטוח הזה ועדיין קראתי בפורומים פעמים רבות שהוא אכן לא מהווה תחליף אמיתי לביטוח חובה.
    ביטוח החובה לאופנועים במתכונתו הנוכחית הוא לא רווחי לחברות הביטוח, ולכן ברור שלא ייתכן שיהיה מוצר פרטי זול יותר.

אני באמת מצטער בשבילך שהיית צריך ללמוד בדרך הקשה (למרות שבעצם זה לא ממש היה משנה במקרה הזה), ומקווה שאחרים ילמדו מהניסיון שלך.
    תרגיש טוב!

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog צפיה בהודעה
    ממליץ לכל מי שצריך להתמודד מול ביטוח לאומי או חברות הביטוח השונות לפנות למרכז הארצי לחוות דעת רפואיות
    לפני שנה קרתה לי תאונה במהירות אפס - משהו ממש מינורי
    קיבלתי הרבה כסף מהביטוח והם סידרו לי קצבה חודשית לשנתיים
    זה הטלפון שלהם 09-7675714
    בהצלחה
    וואו זה נשמע ממש אטרקטיבי ואובייקטיבי!

בימים האחרונים עבר בכנסת חוק אשר יגביל את שכר הטרחה של חברות שנותנות ייעוץ ועזרה
    למימוש זכויות מול כל מיני גופים כמו ביטוח לאומי. מרגע החקיקה ועד ליישום בפועל של החוק
    ידרשו ככל הנראה מספר חודשים. אם מישהו מתכוון לפנות לחברות הללו, עדיף לחכות קצת
    שהחוק יכנס לתוקף. חבל לשלם יותר.