החורף המתקרב קרני השמש הקופחות והיעדר חנייה מקורה הובילו אותי לידי בניית סככת חנייה. בתחילה חשבתי על בניית סככה מתקפלת עם קירות ברזנט (שמשונית). מהר מאוד ירדתי מזה כי זה מורכב לבנייה ויצור לי בעיות עם מידות הברזנט.
החלטתי ליצור סככה מלבנית פשוטה ביותר אטומה לגשם רוחות ושמש, הכניסה לסככה נעשית דרך 2 דלתות הנפתחות על צירים. בניתי סככה מלבנית במידות של 3 מ' אורך , 2 מ' רוחב 1.7 מ' גובה. הסככה יכולה לשמש אותי גם אם אצטרך לצבוע חלקית את חיפושית האספנות הגרוטאתית שיש לי שכן היא יוצרת חלל מוגן שמכיל כ 3/4 חיפושית.
חלון: את החלון יצרתי משתי סיבות האחת אפשר לפתוח אותו לאוורור, השנייה הוא מכניס אור שכן הקירות והגג אטומים לאור. ניתן לתלות וילון אטום לאור ואז השמש לא חודרת פנימה. אני מצמיד את החנייה לקיר הבית ואין לי שמש בתוכה.
חומרי בנייה: פרופיל 20*20 מגלוון . יתרונות: קל משקל . חסרונות : מתעקם בקלות ויוצר בטן כאשר צריך להשמש בפרופיל לאורך של מעל 1.5 מ', לכן צריך לשים חיזוקים ועדיין יש בטן. צריך לרתך בעדינות כי ריתוך לא זהיר מנקב אותו בקלות. זרם ריתוך בו אני מרתך בין 60-70 אמפר, אלקטרודות זיקה . אבל, את הסככה הבאה, אבנה בפרופיל 30*30 לפחות. ס"ה אורך כללי של הפרופילים כ 40 מטר כולל דלתות וחיזוקי דלתות. ואיך מגיעים לכך? אם תתבוננו בתמונה תראו שכל קיר מורכב מ 3 קורות (פרופילים). בנייה זו, מבטיחה שהסככה תהיה בעלת חוזק מבני לרוחות והתעוותות . מעת לעת בחורף יש באזורנו רוחות במהירות של עשרות קמ"ש, לא בא לי למצוא את הסככה מפורקת. גם בגג יש תמיכות כדי שהסנטף לא יקרוס פנימה במקרה של גשמי זלעפות.
גג: סנטף המגיע בפלטות ברוחב קבוע של כ 1.26 מ' ואורך לפי מידה. אצלי הוא חתוך באורך 3.25 מ', שכן היה חשוב לי שיבלוט מעט מעל הדלתות ובצד השני, הסנטף רחב מעט מהגג .
קירות : ברזנט שמשונית אטום למים ושמש. חובה לבקש ברזנט עם לולאות. אני ביקשתי חלון בתוספת מחיר של 250 ש"ח. נכון לרגע זה הלולאות אזוקות באזיקונים, אבל יתכן ואחליף לברגי אסכורית קודחים רק שהפרופיל קטן למדי. ממליץ על עמרי מגבעת ברנר - עשה עבודה מדוייקת ומהירה - תענוג.
צירים: 4 צירי מתכת.
עלויות:
פרופיל : סביבות ה 4 ש"ח למטר - עלות כוללת : 4*40 = 160 ש"ח
סנטף: 40 ש"ח למ"ר . עלות כוללת : 1.26X2X40X3.25 = 328 ש"ח
ברזנט: עלות כוללת 850 ש"ח העלות כוללת חלון בעלות 250 ש"ח.
צירים: עלות כל ציר סביבות 10 ש"ח . עלות כוללת 40 ש"ח.
ס"ה עלות משוערת : כ 1400 ש"ח.
העלות אינה כוללת אלקטרודות, חשמל, דיסק חיתוך וכו' ...
הבונוס האמיתי הוא היצירה עצמה ... גם אם החנייה לא בדיוק סככה שרותכה ע"י מסגר מיומן, גם אם היא רותכה על חנייה בה כל בלטה מנסה למצוא את מקומה העצמאי בלי שום קשר לבלטה הסמוכה, וגם אם הסככה לא ישרה לחלוטין וגם אם הריתוכים דורשים עוד טיפת מיומנות ... כל זה מתגמד לעומת ההנאה של סגירת דלתות החנייה אחרי שהאופנוע בתוכה בידיעה ברורה ששום חתול לא ישרוט את המיכל, שום חתול לא ישחיז ציפורניים על המושב, הגשם לא יחדור ... והשמש תשאר בחוץ...
סימנתי V על הפרוייקט, ממשיך לשני הפרויקטים הבאים: דק קטן בחצר, וסיום בניית שערים שחוצים את החצר לשתיים בגלל הכלב.
parking 2.jpgparking 3.jpgparking 4.jpgparking 5.jpgparking 1.jpg