עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 32

אשכול: עתיד האופנועים בעולם של מכוניות אוטונומיות \ חכמות

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אני לא מבין איך הסקתם שאין פקקים ובעיות חנייה?
    הפקק ישאר רק שברכב אוטונומי האדם ישב ברכב ויתעסק בדברים אחרים מהנהיגה בערך שווה ערך לנסיעה במונית.
    עדיין תראה שהמון יעדיפו דו גלגלי שחונה מטר ממך ולא רכב אוטונומי שחונה במרחק ממך ,משלם חניה, ועומד בפקק כמו כל שאר הרכבים.
    פשוט הנהג מתעסק בשלו בזמן הזה ולא בנהיגה. אני אעדיף להמשיך לרכב ולקצר זמנים ובטח אלך על פי רון של רכב כזה לנסיעות ארוכות ומשעממות כמו נגיד קריית שמונה - באר שבע על כביש 6 . שבכיף הייתי מדליק טייס אוטומטי ורואה סרט

עוז לא אסכים איתך , סטטיסטית 70% מהתאונות דו גלגלי באשמת נהג הרכב, אם הרכב אוטונומי אתה מוריד ב70% את תאונות האופנוע נניח שהרכב אוטונומי ולא מושלם הורדתה ב50% ? גם מעולה ובטיחותי יותר לכולם.
    שלא נדבר שהולכי רגל נדרסים כמעט כולם על ידי רכבים אם הרכב האוטונומי לא ידרוס הולכי רגל הפחתתה את כמות ההרוגים בשנה מעל לפי 2 בתוספת האופנועים

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    נערך לאחרונה על ידי strelok89; 13-10-2016 בשעה 11:24.
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member
    אני לא מבין איך הסקתם שאין פקקים ובעיות חנייה?
    תראה, זה פורום אופנועים, אי אפשר להיכנס פה לעומק לתחום הרכבים האוטונומיים שהוא עצום וגדוש במידע.
    אני רק ארשום פה בגדול את הנקודות, אתה מוזמן להעמיק ולקרוא באינטרנט:
    1. הצפי הוא שמכוניות אוטונומיות יגדילו את הקיבולת של הכבישים הקיימים בין פי 3 עד פי 7.
    1.א הן לא עושות תאונות אז יהיו פחות פקקים
    1.ב הן מאיצות ביחד, אין את הדיליי שיש לנהג אנושי שלוקח לו זמן להתחיל לנסוע כשזה שלפניו מתחיל.
    1.ג בשלב הבא תהיה תקשורת בין המכוניות וזה יאפשר מרחק מאוד קטן בין המכוניות כי כל אחת תדע מתי זו שלפניה בולמת
    1.ד זה גם מאפשר צמתים ללא רמזורים וללא עצירות (מכוניות משנות במעט את המהירות שלהן כדי שכולן יעברו בלי להתנגש)
    1.ה בזכות זמן התגובה והתקשורת, מכוניות אוטונומיות יוכלו לנסוע הרבה יותר מהר ממה שמתאפשר היום לנהגים אנושיים
    2. חניה - מכוניות לא צריכות לחנות בעיר. המכונית תיקח אותך לעבודה ואז תלך ותחנה איפשהו. בסוף היום היא תבוא לאסוף אותך.
    2.א חניה צפופה, המכוניות יכולות לחנות בצפיפות מאוד גדולה ואפילו לחסום חניות וכשאחת צריכה לצאת כל השאר זזות
    3. כמות המכוניות - מעבר מבעלות פרטית על מכוניות לשימוש בצי מכוניות עם car-sharing ו- car pooling
    המכונית אוספת אותך ועוד כמה אנשים ומגיעים ליעדים ביחד = פחות מכוניות על הכביש (ובגלל שאין פקקים זה יהיה הרבה יותר מהר ממה שיש עכשיו

זה בגדול.
    לא רשמתי הכל...

עריכה:
    עוד קצת, בהנחה שעברנו לרכבים חשמליים, הרכב יוכל ללכת להטעין את עצמו לקראת נסיעה.
    אם לא, אז יהיה פתרון דומה עבור תחנות דלק.
    נערך לאחרונה על ידי nihrider; 13-10-2016 בשעה 11:41.

עד שאני לא אראה את זה עובד לא מאמין, כן זה יעזור כי המכונית תאסוף אותך מהמקום שלך אבל כמוך יש את כל תל אביב בערך שסביב ה17 בערב מתחילים לזוז לבית וסביב ה7 בבוקר נוסעים לעבודה.
    כן מאמין שזה אפקטיבי יותר רכבים אוטונומיים אבל לא פי 2 ולא פי 3. פקקים עדיין יווצרו רק שזה לא יהיה פקק עומד זה יהיה פקק זוחל במהירות מאוד איטית. אולי קצת אפקטיבי יותר אבל לא ברמה כל כך גדולה מבחינת מהירות ממוצע לקטע כביש זה לא ישנה הרבה.
    הכוונה שאם היום נהג אנושי בפקק עם עצירות נוסע 5 קילומטר נסיעה בשעה רכב אוטונומי יזחל עדיין ב5 קמ לשעה לערך . מה שכן אם אנשים יחלקו רכבים זה יוריד מהעומס קצת אבל זה לא בטוח שיקרה וגם לא בטוח שיפחית בהרבה עומס.
    בתאוריה זה מעולה בפרקטיקה לא חושב שזה שינוי אדיר, קח דוגמא גיר רגיל וגיר dsg למעט הפרשים של 1-2 שניות להקפה במסלול מרוצים שזה המון אין לזה יתרון על גיר ידני פשוט למעט נוחות בכביש.

נערך לאחרונה על ידי strelok89; 13-10-2016 בשעה 11:56.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    אני לא מבין איך הסקתם שאין פקקים ובעיות חנייה? ...

עוז לא אסכים איתך , סטטיסטית 70% מהתאונות דו גלגלי באשמת נהג הרכב, אם הרכב אוטונומי אתה מוריד ב70% את תאונות האופנוע נניח שהרכב אוטונומי ולא מושלם הורדתה ב50% ? גם מעולה ובטיחותי יותר לכולם.
    שלא נדבר שהולכי רגל נדרסים כמעט כולם על ידי רכבים אם הרכב האוטונומי לא ידרוס הולכי רגל הפחתתה את כמות ההרוגים בשנה מעל לפי 2 בתוספת האופנועים
    אתה יכול לא להסכים איתי, אבל אני מסכים איתך! זה הכל שאלה של מינוח.
    אני חוזר, שיפור, מחשוב, אוטונומיה ברכב ולא באופנוע, שווה ערך לכל מה שאמרת,
    זה עדיין לא עושה את האופנוע ליותר בטיחותי...זה הופך אותו לפחות מסוכן. זה הכל.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    תראה, זה פורום אופנועים, אי אפשר להיכנס פה לעומק לתחום הרכבים האוטונומיים שהוא עצום וגדוש במידע.
    אני רק ארשום פה בגדול את הנקודות...
    צודק - למשל זה (חפירה גדולה...)

Senior Member
    זה גם מעולה:

כל אלה יפים בתאוריה ויפתרו את הפקקים בכבישים מהירים בצורה טובה אבל כביש ערוני ששם רוב הבעיות זה לא ישים.
    למה? כי אי אפשר להתעלם מהרוכב אופניים ומההולך רגל אז עדיין העצירה-תאוצה לא נפתרים.
    ואם יש בכל ההמולה שם רכב לא אוטונומי זהו אין לו זכות קיום? ברגע שכולם אוטונומיים ויש רק כאלה בכביש זה משפר בעולם האמיתי זה יעבוד פחות טוב.

Senior Member
    אתה באמת חושב שאין תשובות לכל הבעיות האלה כבר?
    הצעתי שתקרא עוד בעצמך, אני אציע את זה שוב...
    קח את השאלות שלך, תכניס אותן לגוגל, תתעניין קצת.
    כל הבעיות האלה שאתה מעלה פתירות, חלקן גם פתורות.

Senior Member
    אם אתה רוצה לראות איך כל העולם עומד להשתנות תראה את זה:
    https://www.youtube.com/watch?v=7Pq-S557XQU

ארשה לעצמי להיות סקפטי בנושא הזה, כן מכיר מפעלים שביטלו הרבה בני אדם בגלל אוטומציה אבל לקבוע שזה יותיר המוון ללא עבודה? אני סקפטי .
    בעתיד הרחוק אולי עוד 40 שנה כן ,במצב כרגע אני לא רואה רובוט נהיה מוסכניק , או עובד בקרת איכות . או אפילו עובד בפס ייצור הלחמות מדוייקות , כן יש smt יש יש גם cnc עדיין אבא שלי חורט על מכונה קונבינציאנאלית. למה? כי לא הכל כלכלי ויוצא טוב במכונה אוטומטית. כן מאמין שבעתיד זה יקרה אבל לא כל כך מהר ואני גם חושב שרובוטים זה מבורך וכניראה מה שיהיה זה רובוטים שעוזרים לבני אדם לבצע עבודות.כמו הרובוט רופא לדוגמא שיתן המלצה לרופא רגיל והרופא יחליט.
    רובוט הוא עדיין רובוט שלא חושב מחוץ לקופסא הוא מצטיין במטרה לשמה נוצר אבל לא יודע לחשוב "מחוץ לקופסא" ואם יהיה כזה רובוט אז אהלן מטריקס

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    הכיוון נכון אבל בדרך למדרון, בגרמניה הוציאו את מנוע הבעירה הפנימי מחוץ לחוק
    עד שנת 2030 כל תעשיית הרכב תחויב לעבור למנוע עם אפס (0) פליטת מזהמים.

מה שאומר שנראה הרבה יותר מנועים חשמלים ומונעי מימן, אם תעשיית האופנועים
    לא תיישר קו היא פשוט תגווע. - רן

http://www.themarker.com/wallstreet/1.3092301
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 13-10-2016 בשעה 14:53.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    הZero מעולים, מה שחסר:
    קצת יותר טווח
    טעינה מהירה
    תשתית טעינה ציבורית (חניות עם טעינה, תחנות טעינה מהירה כמו שיש בחו"ל).
    מחירים נמוכים יותר בישראל

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    ארשה לעצמי להיות סקפטי בנושא הזה, כן מכיר מפעלים שביטלו הרבה בני אדם בגלל אוטומציה אבל לקבוע שזה יותיר המוון ללא עבודה? אני סקפטי .
    בעתיד הרחוק אולי עוד 40 שנה כן ,במצב כרגע אני לא רואה רובוט נהיה מוסכניק , או עובד בקרת איכות . או אפילו עובד בפס ייצור הלחמות מדוייקות , כן יש smt יש יש גם cnc עדיין אבא שלי חורט על מכונה קונבינציאנאלית. למה? כי לא הכל כלכלי ויוצא טוב במכונה אוטומטית. כן מאמין שבעתיד זה יקרה אבל לא כל כך מהר ואני גם חושב שרובוטים זה מבורך וכניראה מה שיהיה זה רובוטים שעוזרים לבני אדם לבצע עבודות.כמו הרובוט רופא לדוגמא שיתן המלצה לרופא רגיל והרופא יחליט.
    רובוט הוא עדיין רובוט שלא חושב מחוץ לקופסא הוא מצטיין במטרה לשמה נוצר אבל לא יודע לחשוב "מחוץ לקופסא" ואם יהיה כזה רובוט אז אהלן מטריקס

מבלי לפגוע בכבודך, אתה חושב במושגים נוכחיים. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת ועלויות הייצור קטנות אתה נכנס לסיטואציה בה אתה תרכוש חדש או שתחליף חלף שלם. בתור צרכן לא ישתלם לך לתקן. אם זה מבחינת שעות העבודה. אם זה מבחינת איכות העבודה ואם זה מבחינת עלות המוסך/מעבדה/.... ממש כמו שכיום אתה רואה שפחות ופחות מתקנים מסכים ופשוט רוכשים חדש.

באשר לאוטומציה ול"חשיבה מחוץ לקופסא". זה בדיוק העניין. מי שיהיה לו ערך מוסף ומה להציע ימשיך לעבוד ומי שלא... ככל הנראה יחיה מדמי סעד כלשהם שהמדינות יספקו על מנת לשמור על היציבות (כמובן שהדאגה תהיה במחיר החופשיות שלך והיכולת שלך להתנגד... סוגיית הנשק בארה"ב אהם, אהם...).

הדרך האידיאלית לצמצם את המשבר העתידי היא באמצעות חקיקה מגינה מתוך בחירה. אלא שגם מי שלא מעורה בפוליטיקה העולמית מכיר את המושג "הון שלטון" ויודע שקבלת החלטות נעשות מאחורי דלתיים סגורות ולאו דווקא למעננו למרות שמאכילים אותנו במעשיות מעשיות. כך שככל נראה נבחרי הציבור מטעם, כנראה יעדיפו לחסוך למושך בחוטים זה או אחר כסף מאשר לדאוג לתחת שלנו.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 13-10-2016 בשעה 15:55.

Senior Member
    למי שרוצה לקרוא סיפור קצר ספקולטיבי בדיוק על המצב הזה, אני ממליץ בחום על:
    http://marshallbrain.com/manna1.htm
    נערך לאחרונה על ידי nihrider; 13-10-2016 בשעה 17:29.

ואז יבוא שוב פעם קרל מרקס והופ מהפכה.
    שוב טכנולוגיה זה טוב עדיין לא במצב של להחליף בן אדם סופית .
    דוגמא המכונת קפה לא החליפו את קפה קפה.
    וגם בבלאק מביאים לך איפד שמסביר בצורה יפה על המנות אבל עדיין תראה שהמון מתיעצים עם המלצר עד שיגיע מלצר ממוחש כזה ונגיש יקח המון זמן.
    ואז אם המלצר הממוחשב חכם מידי מה ימנע ממנו משהו כמו שראינו במטריקס או ב אני רובוט?
    או בפרק של ריק ומורטי על הכלב החכם הכל אותו רעיון
    או בהמחסל תחליטו אתם

Senior Member
    מהפכה זה טוב כל עוד לצד שמולך אין צבא בלתי מנוצח של רובוטים.
    נראה אותך עושה מהפכה נגד זה...