נשמע מעניין אבל סתם שאלה - למה לא לעשות ביטוח מקיף שיעלה לך אותו הדבר או פחות ויתן לך שקט נפשי אמיתי ?
שלום לכל המכובדים
שאלה קצת מטומטמת אולי, בכל זאת ברצוני לברר דעתכם...
מה אתם אומרים על שימוש במכולה להחזיק בה אופנוע ? הכונה יום יומית, במקום ליד בית עם כל הדאגות של גניבות, נזק וכו...בהינתן שעלות השכרת חצי מכולה סביבות 350 עד 450 לחודש (אוכל לסבול) ומיקום האתר סביבות 5-10 דקות מהבית ?
אני soon to be רוכב חדש למראות גילי ו20 שנות של רכב, מכוון לרכיבות פנאי בעיקר (אלך על קרוזר או קלאסי), ורכיבות מנהלתיות לעיתים רחוקות ואולי אתפתה לנסוע לעבודה לעיתים רחוקות.
היתרון שנראה לעין הוא ביטחון שמירה על הכלי (אתר מכולות מאובטח + אפשרות ביטוח תכולה). החשד העקרי שלי הוא חום איימים שעלול להתפתח בפנים באקלים שלנו (בכל זאת...ארגז ברזל לא ממוזג) וחוסר אוורור
האם למישהו יש ניסיון בכך ?
האם לדעתכם רעיון מפוקפק למדי ?
חיפוש בפורומים לא העלה נושא מספיק רלוואנטי
תודה
נערך לאחרונה על ידי strelok89; 14-10-2016 בשעה 10:24.
נשמע מעניין אבל סתם שאלה - למה לא לעשות ביטוח מקיף שיעלה לך אותו הדבר או פחות ויתן לך שקט נפשי אמיתי ?
לא הייתי עושה את זה, אני אוהב לדעת שהכלי שלי נמצא למטה.. לא זה, הכלי השני.
ושאני יודע בכל רגע נתון שהוא קשור ומאובטח מתחת לבניין עם כיסוי אזעקה וביטוח מקיף,
ושאם ארצה לצאת לאנשהו באמצע הלילה לא אצטרך לפסוע מרחק כמה רחובות ולהעיר שומר שיפתח לי את המכולה.
כמה דברים, ברגע שתגלה באמת את נפלאות האופנוע, תמצא שיותר ויותר אתה תעדיף
לרכוב מאשר לנסוע ברכב.
היתרון הגדול באופנוע זה נוחות השימוש וקיצור הצורך ללכת מקום למקום, כן אפילו מאות
מטרים במיוחד בימים חמים מאד או קרים וגשומים.
בעת רכישת האופנוע אתה מקבל כתוצר לוואי חבילה נוספת שרבים וטובים מתעלמים ממנה
והוא הצורך להגן על האופנוע ולהתמגן כדבעי.
אם האופנוע יהיה רחוק ממך קרוב לוודאי שבהרבה מהפעמים פשוט תפנה לאופציה הקלה
ותיקח את הרכב (זה שאח"כ תקלל זה סיפור אחר, אבל...).
יש הרבה מאד דרכים להגן על האופנוע גם בסמוך לבית, החשוב שבהם זה כיסוי ושרשרת
עבה מאד, בנוסף יש עוד אין ספור טריקים וביטוח טוב נותן לך גם רגיעה מסוימת.
מכולה זו פתרון למי שהאופנוע שלו יראה אור רק פעמים שלוש בחודש לכמה שעות.
קודם תתנסה קצת עם האופנוע ואח"כ תחליט.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
כן מבין אותכם, בהחלט שיקול אומנם יותר רגשי אבל זה בסדר
מקיף זה ברור, יש לי פשוט שריטה במוח שאני נקשר רגשית דברים שחשובים לי (אני רוכב אופני שטח מושבע, הייתי בונה פעם אופניים בעצמי, רוכב אם הזוג האחרון כמעט 5 שנים כבר והוא כמו בן משפחה בשבילי).
לכן אם נגנב או ניזוק בגלל ונדאליזם ביטוח אולי יכסה אבל לא יינחם נפשית :-)
אז אם להתיחס לאספקטים טכניים (למשל חום), האם יש היגיון ? אגב, לא בררתי עדיין האם באתרי מכולות יש צורך להודיע מראש על רצון לבוא לפתוח מכולה או שפשוט באים כל רגע חופשי עם המפתח..
זה הכל עניין של השקעה כספית.
קנה מכולה שלושה מטרים + הובלת מנוף,
בערך 6000 שח ואת כל השאר תעשה לבד.
מקסימום יהיה לך מחסן פצצה אם לא תשתמש בה כחנייה לאופנוע.
אבל...שתדע, מהר מאוד ימאס לך להכניס ולהוציא אותו,
אם זה על בסיס שימוש יום יומי...מנסיון. קרא את האשכול הזה על הדרך.
כן תודה ראיתי את האשכול זה בחיפוש
במקרה שלי לא מדובר בבית פרטי ולא בקומת קרקע עם גינה פרטית. אלא בהשכרת מכולה באתר מוסדר
ביטוח מקיף יעלה לך הרבה הרבה פחות
איתוראן יעלה לך הרבה הרבה פחות
אין שוב סיבה
ביטח מקיף הרי מכסה גניבות וגם נזק של תאונה אז אני מבין את ייתרונו, אך האם באמת הוא זול יותר בחישוב שנתי (סתם לצורך העניין) ?
מכולה כזאת זה בסביבות 5000 ש"ח השכרה שנתית, בהינתן אופנוע חדש בשובי של 50׀÷ ש"ח מסוג קלאסי (לא ספורט או דו"ש), כמה יכול לעלות ?
כמה עולה איתוראן בהתקנה יחודשית ?
איתוראן 1750 התקנה+שנה ראשונה+300-400 הנחה בביטוח המקיף
שנה שניה בערך 25-20 לחודש
בנוסף במכולה יכולים לפרוץ לך אותה ועד שתגיע אליה כבר לא יהיה זכר לאופנוע