תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: מדריכון ניקוי כפפות רכיבה מעור

תצוגה בשכבות

מדריכון ניקוי כפפות רכיבה מעור

לאחרונה המצב של הכפפות רכיבה שלי היה לא טוב בכלל. מריחות רע, מלוכלכות, הצבע התחיל קצת לדהות...
    אז התעצלתי והמשכתי לרכב איתן עד שהן הריחו ממש רע.
    ואז החטלתי לנקות אותן טוב טוב.
    אבל... איך מנקים כפפות מעור, ועוד עם מיגונים? לא מצאתי שום תשובה פה, וגם באינטרנט היו כל מני פתרונות שהיו נראים לא מתאימים.

ואז נתקלתי במדריך הזה:
    https://blog.sportbiketrackgear.com/...s-last-longer/

שמסביר שכדאי לשטוף את הכפפות.
    לשטוף את הכפפות? השגתעתם? אבל המצב היה כל כך רע שלא היה ברירה, אז ניסיתי.
    90% ממה שנכתב פה למטה לקוח מהקישור, אז מי שבא לו מידע יותר מפורט מוזמן לקרוא את זה שם.

לפני התחלת הניקוי אני ממליץ לקרוא את הכל כי הכפפות יהיו מושבתתות לפחות ללילה אחד וגם כדי למנוע נזק (שלב 4).

שלב 1:
    להשרות את הכפפות במים פושרים עד שהעור סופג קצת מהמים.
    זה עוזר לנקות כל הזיעה והמלחים שנספגו בכפפות במהלך הזמן שרכבתם איתן.
    לא צריך הרבה זמן, מספיק 2 דקות.

שלב 2:
    לקחת דלי עם מים פושרים ומעט סבון כביסה, ורצוי שהוא יהיה חלש וידידותי כמה שיותר לחומרים רגישים.
    בתור התחלה טבלתי את היד במים עם הסבון והתחלתי לשפשף את כל הג'יפה שהצטברה שם (גם מבחוץ וגם מבפנים), ואחרי שהורדתי את רוב הכתמים הכנסתי את הכפפות למים עם הסבון ונתתי להן לשחות שם איזה כמה דקות כדי לנטרל את הריחות הלא נעימים.

שלב 3:
    לשטוף את הכפפות הספוגות בסבון ומים במים מתחת לברז, עדיף פושר. לשטוף עד שאתם בטוחים שאין יותר סבון בכפפה.

שלב 4:
    ייבוש. שלב מאוד קריטי.
    אסור לסחוט את הכפפות בשום צורה כדי לא לסחוט החוצה אף מינרלים שטבועים בעור, ובכך לקצר את חיי הכפפה.
    איך מייבשים?
    תולים (בצל!), שמים דלי מתחת, ומאוורר על מקסימום. הכפפות שלי (שהיו ספוגות לגמרי) התייבשו במהלך הלילה.

שלב 5:
    אחרי הייבוש הכפפות יהיו יבשות וירגישו כאילו הן עוד רגע מתפוררות.
    חובה להחזיר להן את כל מה שהן איבדו בתהליך בעזרת מוצרים לטיפוח ושמירה על מוצרי עור.
    אני השתמשתי בווקס לנעליים (קצת ערבי אבל זה עובד).
    חשוב מאוד לשים בנדיבות את החומר שאתם משתמשים בו, בין אם זו משחה או נוזל או ווקס, ולעסות (ממש במסאז') את הכפפות כדי שכמה שיותר מהחומר יכנס מאחר והכפפה איבדה מינרלים שחיוניים לה. כמובן שקיימים מוצרים ייעודים לשמירה על חיי העור של ציוד אופנועים, אבל אני הסתפקתי במוצר פשוט מאחר שלא נראה לי שיהיה הבדל מהותי בין מוצר ייעודי ללא ייעודי (מודה שלא חקרתי את הנושא). חשוב להקפיד להספיג את הכפפות בחומר שאתם עובדים איתו בכל הפינות של הכפפות (במיוחד במקומות שעובדים קשה כמו נקודת המגע עם המנוף קלאץ' ונקודות שהעור מתכופף הרבה).
    השקעתי בתהליך הזה יותר זמן מהניקוי עצמו מאחר והוא מאוד קריטי לבריאות של העור ולחיים של הכפפות.
    ברגע שהכפפות מרגישות שוב רכות, ובמיוחד לא שבירות או מתפוררות בשום חלק שלהן, אפשר להגיד שסיימתם עם שלב 5.

בסופו של דבר הכפפות אמורות להרגיש כמו חדשות. הן לא צריכות להתרחב או לשנות צורה, והעור צריך להרגיש חלק ונעים כמו כפפה בת כמה שבועות.

אני די בטוח שהניקוי הזה הציל לי את הכפפות מללכת לפח בקרוב (שלא נדבר על הריח) ואני מתכנן להוציא מהן עוד שנה של רכיבה לפחות.
    מומלץ לחזור על התהליך הזה מדי פעם (ולא פעם בשנתיים כמוני) כדי להאריך את החיים של הכפפות.
    קצת תמונות:
    הכפפות הן Cortech Latigo RR, כפפות קיץ בנות שנתיים שעברו שימוש יום יומי די אינטסיבי.
    אין לפני, יש רק אחרי. תדמיינו שבכל מקום שהעור נראה שחוק, הכל היה שחור. בנוסף הלבן לא היה בדיוק לבן.

נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 15-10-2016 בשעה 17:48.