תתחיל בפגישת יעוץ עם רו"ח. למרות שהתהליך לא מסובך או מורכב תקח רשמים מאיש מקצוע בתור צעד ראשון ומשם תמשיך.
אהלן חברים. זקוק לייעוץ מאנשים שעברו את התהליך או מתמצאים בנושא.
אני כרגע חייל, מעוניין לפתוח עסק עם שותף שהוא חייל משוחרר.
העסק יהיה נגרר "גזלן" אותו נעמיד על יד הבית שימכור באגטים, פיתות, פלאפל, שניצל וכו'. כרגע אנחנו בשלבי הכנת הנגרר עם כלל הציוד הנדרש. ולשאלה - מבחינת בירוקרטיה מה התהליך ? פתיחת עסק, תיק במס הכנסה ומה עוד ?
ככול הנראה המשכורות של העובדים יהיו כסכום הרווחים באותו חודש (משכורות לעובדים והשאר ל2שותפים) כביכול העסק לא ירוויח כי הכול ילך למשכורות.
זקוק קצת להכוונה בנושא. מבחינת ביטוח לעובדים וכול התהליך שנדרש. כמובן כול טיפ או עצה יתקבל בשמחהתודה מראש
תתחיל בפגישת יעוץ עם רו"ח. למרות שהתהליך לא מסובך או מורכב תקח רשמים מאיש מקצוע בתור צעד ראשון ומשם תמשיך.
אני מציע שתעבוד בעסק במקום להעסיק עובדים.
עלות עובדים במזון ומשקאות זו ההוצאה הכי גדולה
חברה תודה, אני מנסה לדלות כמה שיותר מידי (כמובן שבסוף אם אצטרך אשב עם איש מקצוע לקבל עזרה)
היות ואני בצבא וחוזר בסופשים התכנון להעסיק עובדים ולנהל את המקום בצורה שותפת. אני לא מחפש להרוויח משכורת שלמה מהעסק אלה סביב האלפים בודדים בתור התחלה. כמובן שאם אוכל אני אנסה למנף את העסק ולהפוך אותו לריווחי ומשתלם ככול האפשר. כרגע רוצה לקפוץ למים. סיכון כספי לא גבוה, סיכויי הצלחה גבוהים ובשבילי השמיים הם הגבול.![]()
![]()
אתה לא תאהב את התשובה שלי...
לא תקבל רשיון עסק ל"גזלן" - חד וחלק.
אל תגיד למה לאחרים יש, כי אין ולא ראית את הרשיון שלהם.
אל תגיד אני מכיר מלא מקומות שיש בהם גזלן,
אל תגיד למה הוא כן ואני לא, אל תגיד אפילו עגלת קפה.
"גזלן" או מכונית לממכר אוכל או נגרר למכירת אוכל,
זה עסק שאינו מקבל רשיון במדינת ישראל המפגרת.
זו המדינה היחידה בעולם שלמכירת אוכל (שאינו ארוז מהמפעל) באמצעי נייד, לא מנפקים רשיונות.
למיטב ידיעתי אין עוד מדינה בעולם שאוסרת את זה.
למרות שחושבים שמי שמקשה על התהליך זה משרד הבריאות,
הוא לא המקשה והמפגר היחיד בעניין הזה.
הרשויות המוניציפאליות, כלומר...עיריות ומועצות, הן שלא מסכימות לדבר כזה,
בכל מיני תרוצים שונים, החל מהטענה שזה יפגע בעסקים אחרים,
גם אם אתה לבד בחושך באמצע הערבה...וכלה בארנונה ותשלומים אחרים.
החל מטענה שאין פיקוח שלא תמכור אלכוהול ושלא תהפוך לתחנת סמים ניידת...
וכלה בטענה שאין פיקוח של משטרה, כיבוי אש ומשרד התחבורה.
יש על זה דיונים על דיונים, פרוטוקולים על פרוטוקולים ואפילו תביעה נגד עירית ת"א.
האופציה היחידה למכור מזון ממשהו נייד, זה בירידים, פסטיבלים והופעות.
גם אז, זה רק באישור המפעילים שמבקשים בעצמם אישור זמני-חד פעמי.
כל דבר אחר שמישהו יגיד לך, הוא משקר.
סליחה אם אני מוציא לך את הרוח מהמפרשים...אבל...
אם למישהו תהיה תלונה שאתה מפריע, מלכלך, עושה ריחות,
או חס וחלילה קיבל הרעלת קיבה, לא יעזור לך גם אם הוא משקר,
לא יקשיבו לך אפילו אם היית בקצה השני של המדינה...
אתה עלול לגלות שאפשר להתחיל בלהחרים לך את ה"גזלן"
ולהמשיך בקנסות ומשפטים שלא תדע איך בכלל להתחיל לצאת מהם.
שלא תגיד שלא אמרתי.
לסיכום, הרשיון הנכסף אינו אסור, פשוט לא מקבלים אותו...גם אם פונים לבג"ץ
יש עשרות כתבות בנושא - לרשיון הנכסף קוראיםרשיון עסק רוכלות
וכאן יש קובץ שאתה צריך לקרוא את התנאים הבלתי אפשריים שלו לדוגמה במטה יהודה.
בכל הנוגע להכנת מזון - התקנות וההוראות, הן בבחינת גזרה שאי אפשר לעמוד בה.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 20-10-2016 בשעה 00:53.
מצטער לשבור לך את הדימוי שיש לך ללניהול אבל בעסקים קטנים אין הרבה 'ניהול' מעבר ללהזמין סחורה ולשלם חשבונות.
תעבוד בעצמך.
כי אלפים בודדים אתה לא תראה מזה.
בטח לא אם אתה משלם לעובדים ומחלק את המעט שנשאר עם עוד מישהו.
קל מאוד להגיד ' אני אמכור ב1000 שקל ביום ואני מאמין שזה לא יהיה הרבה יותר מזה.. מתוך זה משכורת לשני עובדים תהיה 600 ביחד ליום. נשארת עם 400 לפני עלויות.
אם בא לך מאוד לחלק בינך לבין השותף 100 שקל בסוף כל יום...
אולי עדיף שתמצא משהו אחר.
התכנון לעבוד שם בעצמי, כשאני לא נמצא בבית להמציב שמה עובד. בסהכ בניגוד לעסקים אחרים העסק הזה אם הוא לא עובד הוא לא מפסיד ואם הוא עובד העלוית שלו ממש נמוכות. מדובר בעובד אחד וחומרים שמאבדים טריות בסדר גודל של כמה עשרות שקלים. מאמין שאצליח. רק בפאן העיסקי לא יצא לי להתעסק ולכן מחפש עזרה בפתיחת העסק.
תסלח לי אבל אל תשאל בפורומים כאלה..
לך על זה ואל תקשיב לאף אחד.
אם לא מנסים לא יודעים.
טוב שלא חצי מהחומוסיות והמסעדות עם רישיונת פגי תוקף ויש כאלה שבכלל אין להם.
אחי אל תעלב כן, אבל....
עוד לא מכרת שניצל אחד וכבר חילקת אלפים בודדים.
השמן עוד בתול ואתה כבר מצאת 2 עובדים ושילמת להם משכורת.
יקירי צר לי להודיע לך אבל העסק הזה לא ישרוד חצי שנה ויכניס אותך לחובות,
ביום שתפתח יבואו אליך כיבוי אש, עיריה, משרד הבריאות ובסוף היום הראשון תמצא את עצמך עם צו סגירה.
מי שפותח עסק של אוכל ורוצה להצליח בטווח הארוך בא להרפתקאה הזאת עם 300 אלף ששוכבים בצד רק כדי לעזור לגמור את החודש.
כמה כסף יש לך?
תקנה מספר מונית ותשכיר, זה מה שאני רוצה לעשות.
אתה לא תצליח, העסק יפסיד, העובד יחליק כסף מזומן לכיס,
אם הרשויות יחפשו אותך...תברואה, עיריה, מע"מ, מס הכנסה וכדומה...לא תצא מזה שנים.
אין לך מושג מה הן העלויות ואיך לעשות תחשיב של עלויות ורווחים בתחום המזון.
איפה קירור, מים זורמים לשטיפה, חימום המזון, נקיון ועוד מלא דברים.
שמונה שנים במזון ומשקאות לימדו אותי משהו...ועוד 15 שנים כעצמאי בתחום אחר.
אבל אל תקשיב לי, למרות שביקשת עצה, תקשיב לג'וני.
שבדבר אחד הוא צודק, אין חכם כבעל נסיון. אם לא הנסיון שלי, אז מהנסיון והכיס שלך.
כך אגב, נראים רוב העסקים בישראל שרובם נסגרים מהר מאוד,
בלי תוכנית עסקית נכונה, בלי הבנה ובלי ידע ובלי רצון להשקיע כסף ביעוץ אמיתי.
זה נכון שעצות חינם לא נחשבות אצל הישראלי המצוי...
זה נכון שלהכין שניצל זה לא מדענות טילים,
אז אני מציע שתמכור פלאפל, כל כדור בשקל אחד...
אחרי מיליון כדורים, יהיו לך מיליון שקלים...והופ!!! אתה עשיר!!!
אני קניתי סחורה והפסדתי ובהזדמנויות אחרות יצא לי להרוויח..
מה שבטוח מבלי להעליב לא שאלתי לדעתו של אף אחד.
וגם אם נפלתי זה בסדר, כל הדרך הייתה שלי בלבד.
אבל...אם היית שואל, אנשים נכונים, עם נסיון, כאלו שהיו שם,
אולי לא היית נופל ומפסיד, אלא רק מרוויח כל הדרך.
אם אתה לבד...אני מבין. אם לא...למה לא להתייעץ ולעשות נכון?
קודם כל אני לבד.
דבר שני אני דיי בטוח שרובנו מעדיפים לטעות לבד..
מאשר להתייעץ ולצדוק. מה שיצא שהדרך לא שלך בלבד.
היה בה עוד מוח שנתן את דעתו.
לגבי הבחור לא רוצה להעליב אותו אבל באמת עדיף שיפתח פלאפליה כמו שאמרת.