מגניב לאללה!
בקיץ 2011 הגעתי לראשונה לכביש 10.
בדרך מאילת צפונה חיפשתי לי פיסת אספלט ייחודית,
כי כזה אני, מתנשא ומתבדל, לא אוהב לנסוע היכן שכולם נוסעים.
מצאתי אותה בכביש הגבול עם מצרים, ממערב למצפה רמון,
ממערב לכל מה שמוכר, לכל מה שמתויר, מאוכלס ומיושב.
לאורך כמה קילומטרים טובים טרפתי בעיניי את הנוף, צפון סיני, מדבר שלא נגמר...
עד שמחלקה של לוחמים מגדוד קרקל הפתיעו אותי עם נשקים שלופים והורו לי לעצור.
מסתבר שבעודי רוכב לבדי, מנותק מתקשורת ומחדשות, מתקפת טרור מתרחשת לא רחוק ממני ואופנוע בודד שנוסע לו על הגבול כנראה היווה גורם חשוד.
תוצאות מתקפת הטרור הזו הם 6 אזרחים שנרצחו, לוחם צה"ל ולוחם ימ"מ שנהרגו בהתפתחות הלחימה ואופנוען מאוכזב אחד שנאסר עליו להמשיך לנוע על אחד הכבישים היפים בארץ בטרם שבע מהמראות.
מאז אותו פיגוע, כביש הגבול המערבי נסגר לחלוטין לתנועת אזרחים ומטיילים.
כמה ניסיונות שעשיתי כדי להכנס ולטייל שם הסתיימו בסיבוב פרסה מול חיילים חייכנים ומלאי רצון טוב לעזור, אבל ללא אישור צבאי לעבור את המחסום.
בחול המועד, לראשונה מזה 5 שנים, נפתח הכביש לאזרחים לימי החג בלבד,
לא הרבה מטיילים ניצלו את ההזדמנות הבלתי חוזרת הזו, בין אלה שכן הגיעו, היה אופנוען אחד, שלאורך 50 קילומטרים של כביש יחיד ומיוחד היה לו איזה חיוך דבילי ולא רצוני בתוך הקסדה...
אילת - מצפה רמון - הר חריף והר שגיא - כביש 10 - ניצנה.
נערך לאחרונה על ידי odesa; 25-10-2016 בשעה 16:34.
אחד הכבישים עם הנוף הכי יפה בארץ. לדעתי החלק הדרומי שלו, מהר חריף ועד אילת הוא החלק היפה יותר- כולל את מכתש רמון, כל הרמה של הבסיסים (שיזפון סיירים וכו') ומסתיים בקרנבל לפני אילת.
הייתי שם אתמול, היה ים אופנוענים, אחת החוויות היפות שלי מאז שאני רוכב..(4 חודשים...חחח)
חבל שלא היתה שום מידע לפני - הייתי מצתרף
ואם נותרה לנו תקווה שחול המועד היה סיפור הצלחה, ושאולי הכביש יישאר פתוח למטיילים - פיגוע הירי שהתרחש היום שבו נהרג עובד של משרד הביטחון יסגור את האופציה הזו לגמרי.
היה חלון הזדמנויות אדיר, והיה עונג לרכב על הכביש הזה.
לפני הפיגועים שדיברת עליהם עשיתי שם מילואים חודש בתקופת מלחמת לבנון השניה (אצלנו היה ממש גבעת חלפון, לשאר לא ממש...), שנתיים אחריזה, ואחרי הפיגועים, עוד חודש וקצת מילואים ואז זה היה כבר משהו אחר לגמרי, יותר לכיוון גבול חם למרות שהיה חורף קרררר. ועוד כמעט 3 שנים של שירות סדיר באיזור.
על אופנוע לא יצא לי לעבור שם, אבל הנוף דרך ה'מאחורה' של סופשית (עם חולצת מדים פתוחה, סיגריה ביד ובלי קסדה) הוא אותו הנוף![]()
דוקטור, אל תמהר להכריז על מותו של כביש 10.
גם לאחר הפיגוע הקשה בכביש 12 באוגוסט 2011, שבו נהרגו שישה אזרחים, לוחם גולני ולוחם ימ"מ סגרו את כביש 12 ואת כביש 10 לרבות רצועה נוספת ברוחב של מספר ק"מ ממזרח לגדר. בתחילה, אפילו היה מחסום בצומת שיזפון שמנע כל כניסה של אזרחים פרט לתושבים לכביש 12. הלהטוט פולגז האדום אפילו יכול לספר שבמישורי פארן דיפנדר צבוע אדום מהיר מנצח במרוץ האמר בצבע ירוק חאקי. מאז, לאט לאט, הוסרו המגבלות.
כביש 10 תמיד היה מוגבל בתנועה לאזרחים ברמה משתנה. רק שעד לפני מספר שנים לא היו כמעט אמצעי תצפית לאורך הכביש ועכברי השטח היו מתנפלים על הכביש בבואם מהמדבר העמוק ומפתיעים את החיילים העצלים במחסום בחריף או במעבר נטפים.
היום, אי אפשר לתת מכת גז מערבה לכביש 40 בלי שאיזה תצפיתנית תעיר לך שב 4000 סל"ד המנוע מגמגם. בטח ובטח שלא ניתן להתחמק לכביש 10 ואם כבר התחמקת, אחרי שניה ורבע כל הצבא עליך לרבות איזה כלי טיס מאויש מרחוק.
איללכא...ויתכן שכבר בסוכות הבא שוב אפשר יהיה לרכב 10. ואם יהיה מי שיגדיר את כביש 10 סלע קיומנו אז כבר בחנוכה הקרוב
נערך לאחרונה על ידי נעם 1; 25-10-2016 בשעה 18:36.
יפה מאד
היה תענוג גדול לטייל שם בסוכות פעמיים בהפרש של 4 ימים. פעם לכוון אחד ולאחר מספר ימים את הסיבוב ההפוך.
נוף מדברי משגע ומשכר.
מחכה כבר לפעם הבאה לרכוב לשם.
הטיול הראשון: (אני הראשון)
והטיול השני:
![]()
נערך לאחרונה על ידי Zvika; 26-10-2016 בשעה 00:04.
Aprilia Tuono V4 1100 Factory
be a racer club
לא נראה לי הכי נוח בעולם לעשות את הדרך הזאת על KLE אבל סאחה על הרוח.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
בעז"ה טיול הבא אני מצטרף.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI