אם אתה רוצה רק חופה בבית הכנסת, ככל הנראה לא ייקחו לך כסף, ויחד עם רב מארגון "צוהר" (חייב רב שמורשה לחתן מטעם הרבנות כדי שזה יהיה מוכר - אגב, רב מצוהר לא מקבל משכורת על זה, אלא עושה זאת בהתנדבות מלאה) זה יהיה חינמי לגמרי (מה שנותנים לרב זה רק מרצון טוב ולא חובה)
אם אתה רוצה לעשות שם כבר אירוע וכו' אז על השימוש באולם אירועים כמובן שתשלם..
בהצלחה !
ואני אטען דווקא שזה ממש לא טעותלהתחתן.. הרבה יותר טוב מאשר קשר "לא מחייב"..
אני לא אפתח על זה דיון פה, אבל הנקודה היא בעיקר הבעיה ב"קלות" שאנשים מתגרשים..
כשאתה מתחתן, אתה עושה צעד במחשבה (גם אם עפת עליה איזה תקופה, עד החתונה אתה תעכל את זה ותעשה את הצעד משיקול דעת ולא מרגש).
אותו דבר בגירושים - לא על כל חביתה שהיא שורפת מתגרשים (שזה בדר"כ מתוך רגש ולא מתוך מחשבה)
אין צורך לפרט איזה נזק חברתי וכו' גירושים עושים לילדים.
נערך לאחרונה על ידי dudybou; 30-10-2016 בשעה 10:47.
רגע לפני, לעכל. ולא "לעקל" - אלא אם אתה מתכוון לפנות ל"הוצאה לפועל".
בוא כן נפתח את הדיון המדובר...
כ-30% מהזוגות מתגרשים היום.
ולא כי הם התחתנו מהיום למחר. הם כבר יצאו כמה חודשים ~ שנים והגיעו למסקנה ל"קשור את הקשר"... עברו כמה שנים והופ - אנחנו לא מתאימים.
שוברים מסגרת.
גם "ידועים בציבור" אפשר לגרור לבית הדין הרבני במקרה של "פרימת קשר", אם מישהו רוצה למרר את החיים לצד השני.
וכל עוד תמשיכו לתת כח לממסד המדובר - הוא ימשיך לצבור אותו.
תארתי כבר מה צריך כדי להחשב נשואים ביהדות, בערך באותה קלות שאפשר להתאסלם.
לגבי להתגרש... זה קל או קשה, תלוי בזוג.
לגבי "נזק לילדים", זה כבר תלוי בהורים. אני לא בטוח שזוג שסובל כל רגע שהם ביחד יהיה כל כך עדיף לילדים.
DadOnWheels, כל מילה בסלע.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
עוד לא התחתנתי ואתם כבר זורקים לי מספרים של אחוזי גירושין.
תיקנתי, תודה :-)
אני לא אמרתי שאם לא מתאימים חייבים להישאר יחד.. ממש לא. אני רק העליתי את נושא הקלות שבפעולת החתונה/גירושים.
כשמישהו/י יודע שעל כל דבר קטן ישר חותכים, לרוב פעולות אלו יעשו מתוך רגש ולא שכל.
סוף סוף, כשבחרת בבחירת לבך, היה לך (אני מקווה) הרבה סיבות למה בחרת אותך לצידך להמשך החיים. וכידוע, עם השנים ה"אהבה" בין בני הזוג יורדת (לא לגמרי כמובן, אבל ברמה מסוימת) ונהיית יותר "טכנית". ואז האפשרות הזו של גירושים, אם תהיה יותר "זמינה" (בלי תהליך מיגע שיגרום לך לחשוב רגע אם אתה פועל מתוך רגש או שכל) תעלה בכל אפשרות. על כל ויכוח קטן ירוצו תסריטים בראש של "יאלה גירושים".. במקום "אולי סתם עלינו על מוקש ואפשר לתקן..".
חוץ מזה, גם תהליך גירושים ברבנות/בית משפט וגם "פרימת קשר" יכול להיות מהיר מאוד או אינסופי, הכל תלוי בשיתוף הפעולה..
ולגבי הילדים - ברור שזוג ש"לא מתקשר" יזיק לילדים, אבל פה יכנס לתמונה ה"קושי" בגירושים, שיגרום ל"יעוץ זוגי" או טיפול אחר שיהפוך את המצב למצוין לילדים, או שיגיעו למסקנה שצריך לחתוך.. (מה שכמעט ואין סיכוי שילכו לייעוץ אם אין נישואים כדת וכדין)
אני לא חושב שבתי כנסת יאפשרו נישואים חד מיניים. אולי ברפורמי.
![]()
בצחוק - שיהיה במזל.
לא להתחתן לא להתחתן לא להתחתן. אתה אוהב את בחירת ליבך, אתה לא צריך טקס פרימיטיבי מימי הביניים בשביל לאשר לך שאתה אוהב אותה, אתה כבר יודע את זה.
רוצה חתונה? תעשה חתונה אזרחית כמו כזו שהייתי בא לא מזמן. בתפקיד "הרב" היה חבר טוב של החתן שכתב והלחין קטע מקורי ויפה שהיה קצת אויר רענן לסצנה הממסוחרת של החתונות המשמימות בארץ. ללא שום חתימות על חוזים, כתובות, רכוש משותף וציק שמן לרבנות. הזוג המאושר ביחד כבר 10 שנים, מאמינים מהנסיון הארוך שזה קשר שעתיד להימשך עד שיהיו זקנים עם נכדים והם מאוהבים עד הגג ועם זאת, עדיין לוקחים בחשבון שסרטי דיסני זה לא המציאות ושמחר זה יום חדש ואי אפשר לדעת מה יקרה, כך שאם וכאשר יבחרו להתגרש, הם רוצים שזה יהייה חלק, נקי ומהיר , מבלי לרמוס אחת את השניה בבית משפט ובלי הרגשה של בית כלא רבני למהדרין.
אתה לא מבין שאתה מסנוור מאהבה כרגע ולא חושב בבהירות, בגלל זה תרשום לה בכתובה קנס כספי גבוה כי אתה חי באשליה שלעולם לא תתגרשו, לא מבין שסרטים של דיסני לא באמת קיימים.
יש לי חברה 3 וחצי שנים, לא רואה שום סיבה לכבול את עצמי בכבלי רבנות איתה. היא לא שייכת לי ואני לא שייך לה ואנחנו לא צריכים לכבול אחת את השני בשרשראות. כי זה בדיוק מה שזה. ובטח שבטח לא חשבון משותף וכל החולה הרעה הזו. ככה שאם ניפרד מחר, לא צריך לחלק את הרכוש לשניים ולעבור שבעה מדורי גיהנום.
אתה לא מבין איזה סיפורי זוועה של עורכי דין, תביעות רכוש, בתים שאבדו וייסורי גיהנום של שנים ברבנות יש לזוגות שבחרו להתחתן כדת משה וישראל. ומה משותף לכולם? כולם היו מאוהבים עד הגג וחשבו שזה יימשך לנצח.
צריך להבין, נתוני הגירושים היום עולים בקצב מסחרר כל עת, וגדולים יותר מכל נקודה בהיסטוריה. וזו מגמה עולמית. מכמה סיבות פשוטות:
- אם פעם זה זוגות היו נשארים ביחד מהבושה של מה יגידו, היום גירושים כבר לא נחשב בושה אלה דבר תקין שבשגרה שאין להרכין ראש בגללו.
- היום בעידן האינסטנט והפייסבוק. החשיפה הגבוהה לגלובליזציה, ופיתויים מכל כיוון , לקשרים הרבה יותר קשה לשרוד לאורך זמן, כי להבדיל מעבר, הם כבר לא חיים בבועה קטנה משלהם.
- המהמשך לסיבה השנייה - אתרי הכרויות ובגידות בחסות האנונמיות הנוחה של האינטרנט. עם ההבנה שכולנו סה"כ בע"ח ככל החיות שבדנ"א שלנו אנחנו לא יצורים מונוגמיים. לא משנה כמה החברה תנסה לטשטש את זה.
אנחנו הזכרים, בדנ"א שלנו נועדו להפיץ את הזרע בכמה שיותר "מקומות" כדי להבטיח את הישרדות המין האנושי. עם הזמן שיצאנו מהגונגלים ואט אט התפתחה תרבות ודת, זה ירד מתחת לרדאר, אבל לא סתם בגידות הם דבר כה פופלארי, כי מה שכתוב לנו בדנ"א מאות אלפי שנים, לא ייעלם כל כך מהר.
- ירידת פופלאריות הדת וחילוניות של החברה.
מעולם לא בגדתי ולא רואה את עצמי עושה את זה, אבל זה מראש כי אני נמנע ממצבים וסיטואציות שבהם היצרים והפיתויים עלולים להתעורר , כי אני להבדיל מאחרים, מודע ליצר האנושי שלי ולא מתכחש אליו, אלא מתמודד איתו בהכרה מלאה.
אל תתחתן-כי אתה עלול להתגרש-תמיד טענה שמועלת ע"י מתנגדי נישואים+הסטטיסטיקה של גירושין.
חבר'ה קחו סטטיסטיקה אחרת-66% מהזוגות בארץ לא מתגרשים.
ולא אני לא תומך נישואים, דווקא נגד אבל הנה מוצא את עצמי מתחתן בחמישי הבא.
והטענה שאם מתחתנים אז זה משפיע על הרצון להיפרד נכונה-לפני 30-40 שנה.
יש כאלה שמתחתנים מתוך רצון, כאלה שמכבדים את הבן זוג/בת זוג, מכבדים את ההורים או סתם מרגישים שזה יחזק את הקשר.
הטקס עתיק וחסר קשר למציאות העכשווית-אין מסכים ממני אבל יש כאלה שדווקא בגלל שהוא מנותק מהמציאות העכשווית אוהבים אותו-מסורת וכול הבולשיט הזה.
ובכול מקרה-הסכם ממון.
נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 30-10-2016 בשעה 18:57.
מלבד כתובה, אין שום דבר ממה שציינת שיש דווקא בנישואים ברבנות. אפילו את הקטע המקורי שהזכרת, אין שום בעיה לשלב בטקס הדתי הקצרצר (כמובן שלפי אופי הרב שהבאת כך תהיה סגנון החופה שלך.. ויש רבנים שלא נופלים מכל "מנחה" אחר שתביא..)
לגבי הצ'ק השמן לרבנות - ממש לא.. אתה משלם "עמלת פתיחת תיק", כמו בכל תחום אחר בארץ.. (בסופו של דבר יש שם אנשים שעושים פעולות וגם הם צריכים להתפרנס..)
ואני לא יודע מה איתך, אבל אני ממש לא מרגיש "בעל חי" בדנ"א שלי.. אלא משהו קצת יותר "נעלה" מזה.. לצערנו, התרבות הזו של השטחיות שוטפת כל חלקה טובה של אנושיות (כן, מה שאין ממש בבעלי חיים..) והיא זו שגם גורמת לאחוזי גירושים הגבוהים.
אנחנו בדור ה-"אינסטנט", הכל עכשיו ומיד ובלי לחשוב, אבל אם אנשים רק היו קצת יותר חושבים לפני שהם עושים דברים, הרבה תופעות לא היו קורות..
וכמובן - מזל טוב גם לך מתן !
עונה לשניכם:
למרות האמור במה שכתבתי מקודם, אני ממש לא אנטי דת. יש הרבה דברים יפים בדת היהודית, וגם בדתות אחרות כגון הנוצרית, הבודהיסטית, האינדית ואפילו כמה דברים יפים באיסלאמית הידועה לשמצה. כאדם שהתחנך על הדת היהודית, עד היום אני שומר ונהנה מאוד מהחגים וזמן האיכות עם המשפחה היקרה שהם מעניקים לי. ואפילו הולך מדי פעם לבית כנסת, לא כי אני מאמין שמישהו בצד השני שומע את תפילותיי, פשוט כי אני נהנה מהאוירה, המסורת, ודברים שגדלתי עליהם כילד.
אבל, כמו כל דבר בחיים, גם הדת לא חפה מפגמים וכמו בכל דבר בחיים, יש בה צדדים יפים יותר וצדדים יפים פחות. והרבנות, היא אחת מהם.
אין שום בעיה שהרבנות צריכה להתפרנס דודי יקר, והאנשים שעובדים בה צריכים להביא לחם הביתה למשפחה אבל, בשום אופן, לא להתפרנס על חשבון האומללות של זוגות שסה"כ החליטו מסיבותם שלהם, שהם לא מעוניינים יותר לחיות יחד. לא לאמלל אותם, לא להעביר אותם בירוקרטיה נצחית של השפלות, חתימות, בירורים והצדקות לגירושין. עד היום יש זוגות שכבר שנים תקועים בתהליך המבזה הזה ללא מוצא. אנשים שלא מתפרנסים ביושר, לא ראויים להתפרנס!
הרבנות היא חולה רעה, בדת היהודית, המייצגת כל מה שרע בה. וצריכה להיעלם מהעולם. או לכל הפחות, לעשות סדר בית, ולהחיל חוקים מחדש.
מתן, עושה רושם מדבריך שאתה יותר מתחתן ברבנות בכדי לרצות אחרים כדוגמת הוריך מאשר לרצות את עצמך. אתה שוכח שאתה צריך לעשות מה שטוב לך ולא כדי שאמא ואבא יהיו מרוצים. אתה שוכח שלאמא ואבא יש קיבעון מסוים לגבי חתונה עקב הדרך והתקופה שבה התחנכו וגדלו שכבר לא תוכל לשנות, אבל תוכל שלא להסכים לה.
אבל שיהייה במזל טוב.
דודי, אתה כן מרגיש בעל חיים בדנ"א שלך. תרצה או לא. אתה יכול להמשיך להתכחש לצד הפרימיטיבי - הישרדותי שבך, אבל הוא תמיד יהייה לצדך, נוכח בכל עת.
תעשה ניסוי פשוט - לך לעשות מסג' בבית מלון או ספא. ( מסג' רגיל וחוקי כמובן, לא "מסג" מסווה) במידה וזו תהייה מסג'יסטית, תיווכח לראות שברגע שהיא מתחילה לעסות אותך, תקבל זקפה חזקה שתנסה להסתיר ממנה. אותו דבר אם תראה בחורה יפה עם לבוש מינימלסטי בים, ואותו דבר אם תצפה בפורנו בבנות אחרות שהם לא בת זוגתך. למה זה קורה לך? כי המה-שמו שלך עדיין חושב שאתה חי במהרות ובג'ונגלים. עדיין חושב שאתה נלחם על חייך מממותות ענקיות שמאיימות לרמוס אותך ואריות שמאיימות לטרוף אותך. לכן, הוא "נדלק" מכל מצב גם היום במאה ה21, כי הוא לא יודע שיצאנו מהמערות והוא לא יודע שכבר אנחנו לא נלחמים על הישרדותנו. הוא, כל מטרתו, לדאוג שיהייה לך המשכיות ובכמה שיותר בחורות למקרה שכמה מהן, או ילדיהן לא ישרדו. כי ככה היה פעם, וככה זה עד היום בטבע אצל בע"ח האחרים.
ככה נוצרנו, אלה המנגנונים הביולגים הטבועים בנו, ובזכות זה המין האנושי שרד עד שיצא מהג'ונגלים, הפסיק להיות ניצוד והתיישב.
אתה מדבר על לחשוב לפני מעשה, בעצם אתה בעצמך מודע, שבאמירה הזו, שיש דברים מתחת לפני שהשטח שטבועים בנו כל עת, שהם בעצם מלחמה בין המוח הישר, למנגנוניים הטבעיים ההשירדותיים שלנו בגוף.
בסופו של דבר, אני רק אומר את דעתי, והיא דעתי בלבד. אני מכבד את דעתכם, פשוט חולק עליה זה הכל. אבל אחתום במה שאני תמיד חותם -
שכל אחד יעשה מה טוב עבורו. אני סה"כ נותן השקפה אחרת להרהר עליה. בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 30-10-2016 בשעה 19:28. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים.