תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: היתכן שביטוח תאונות אישיות מכסה "רק" שברים וכוויות?

תצוגה בשכבות

Member

היתכן שביטוח תאונות אישיות מכסה "רק" שברים וכוויות?

לפני כשלושה חודשים עברתי תאונה עם האופנוע (הייסייד), ופרקתי את עצם הבריח (פריקת ACJ - למבינים).
    בעקבות זה עברתי ניתוח אורטופדי, שבו הושתלה לי חתיכת מתכת עם ברגים בכתף שמחזיקה את הכל במקום עד שיחלים, ובעוד חודש יוציאו לי אותו בניתוח נוסף (ראו תמונות של לפני ואחרי הניתוח הראשון).

כמובן שניתוח כזה כרוך בכאבים עזים (כמה שבועות של משככי כאבים), ומוגבלות קשה ביד למשך תקופה לא קצרה; בהתחלה לא הצלחתי להזיז את היד מהגוף בכלל, ורק לאחר כמה שבועות ופיזיותרפיה הצלחתי להתחיל להזיז את היד. היום ברוך השם אני מתפקד כמעט כרגיל, מלבד כאבים בסוף טווח התנועה וחולשה כללית ביד ימין.

כמו הרבה האנשים יש לי ביטוח תאונות אישיות, והנחתי שתפקידם לפצות אותי בדיוק במקרים כאלה. אז זהו שלא!
    מסתבר שהפוליסה של הביטוח (נראית לי סטנדרטית לגמרי) של חברת הראל אמצע החיים למשפחה כולל הרחבת שברים וכוויות שרכשתי דרך רמי ביטוחים, מכסה אמנם כוויות ושברים, אך לא מכסה פריקות עצם?!?

אירוע שבר תאונתי - חבלהגופנית שנגרמה עקב הפעלתכוח פיזי בלבד, כתוצאה מאירוע פתאומי חד פעמי ובלתי צפוימראש, הנגרם במישרין על ידיגורם חיצוני וגלוי לעין, המהווהללא תלות בכל סיבה אחרת אתהסיבה היחידה הישירהוהמיידית לשבירת עצם שלהמבוטח.שבר - פגיעה בשלמות העצם,עם או ללא שינוי בצורתההמקורית למעט שבר הנגרםמעצמו, ובלבד שקיום הפגיעההוכח בצילום רנטגןאו C.T או MRI בלבד...
    זה נראה לי הזוי, כי הרי הפציעה שלי הרבה יותר חמורה מסתם שבר רגיל ביד, אך היא לא מכוסה ולא זכאית לפיצוי!
    אמנם אם ישארו לי אחוזי נכות קבועים, ואני מקווה לטובתי שלא יהיו יותר מדי כאלה, יש פיצוי יחסי לגובה אחוזי הנכות.

כמובן שפניתי שעורך דין שיטפל בענייני, אך להבנתי גם הוא מחכה לאחרי הניתוח השני בשביל וועדה רפואית שתקבע האם יש לי אחוזי נכות קבועים.

פשוט לא נראה לי הגיוני שכזאת פציעה חמורה שמלווה בכל כך הרבה סבל ומגבלות (אמנם זמניות למספר חודשים) אינו מזכה בפיצוי, ולכן פניתי לפורום המכובד הזה להתייעץ.

האם גם אתם מכירים ככה את המצב הביטוחים, או שאני ועורך הדין מפספסים משהו?

אשמח לשמוע מבעלי נסיון או אחרים המבינים בתחום.
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות