שלום לכולם,
הגיעה העת להחליף את הקסדה שברשותי ומאחר ואני גם עובר לדו"ש מהקטנוע חשבתי לקנות קסדה מתאימה. עשיתי מחקר די מקיף על האופציות בשוק וכרגע המתמודדות הם -א. shark explore r, ב. arai xd 4 (בכל אזור בעולם מופיע בשם אחר במעט...) 3. AGV AX-8 DUAL EVO
מה שהייתי רוצה בקסדה, בסדר הזה:
1. איכות ועמידות - שהמכלולים יחזיקו את ה 5 שנים הקרובות, שהריפודים יהיו נוחים
2. אפשרות למצב כביש ושטח באותה קסדה (ב Shark לא היתה אפשרות להשאיר את ה peak יחד עם המשקף אלא רק עם המשקפי שטח, הבנתי שהם פתרו את הבעיה וכיום היא נמכרת עם משקף שמאפשר להרכיב את ה peak במקביל או לחילופין ניתן לקנות קיט שפותר זאת).
3. משקף שמש פנימי (אין ב Arai וב- AGV)
4. שקט יחסי (ברור לי שיהיו פשרות בנושא) - יהיו לי נסיעות יומיות במהירויות חוקיות (עד 110-120) ופה ושם קצת יותר...
5. רצוי מאוד הכנה לדיבורית (מהניסיון עם ה HJC הנוכחית, בלי הכנה הדיבורית מציקה, זזה - בקיצור, באסה) - אין ב AGV

כרגע, מבלי שמדדתי, ה Shark היא האופציה הראשונה - אמורה להיות זולה מה Arai, היא עונה על כל הדרישות ומגיעה עם איבזור נוסף- משקף שטח, מגן צוואר מובנה בקסדה (נראה כמו פטנט מגניב, נגד גשם ורוח).

"הבעיה" היא שאת הראשונה לא ראיתי באף אתר ישראלי (עוד לא בדקתי פיזית בחנויות) וה - Arai יקרה. אני אשמח לעצור ב 2000 ש"ח ואם אפשר פחות עוד יותר טוב.

אשמח לחוות דעת במיוחד עם מי שיש לו ניסיון עם הקסדות הללו ואם יש למישהו רעיונות נוספים אז עוד יותר טוב.

תודה לכולם